KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Valisi'ne Ahilik Haftası ziyareti

Bingöl'de 'Ahilik Haftası' kutlamaları kapsamında yılın ahileri Vali Kadir Ekinci'ye ziyaret etti.

Bingöl Valisi`ne Ahilik Haftası ziyareti
14 EYLÜL 2021 SALI 17:05
5
1884
1
AA aa

Esnaflar arasında yardımlaşma ve dayanışma ile toplumsal düzeni sağlamak ve usta-çırak ilişkisini düzenlemek amacıyla yüzyıllardır Anadolu'da sürdürülen bir gelenek olan ‘Ahilik Haftası' kutlamaları kapsamında, Yılın Ahisi seçilen (Kaynakçılık ve Demir Doğramacılık) Ali Bars, Yılın Kalfası seçilen (Otomotiv Elektrikçiliği) Berat Burkankulu ve Yılın Çırağı seçilen (Kuaförlük) İsmail Berkay Buketçi Vali Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret etti.

13-19 Eylül Ahilik Haftası kapsamındaki etkinliklerle ilgili olarak Vali Ekinci'ye bilgiler verilen ziyarette, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, Ticaret İl Müdürü Abdulvahab Tanık ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak da hazır bulundu.

Vali Kadir Ekinci, Yılın Ahisi seçilen Ali Bars, Yılın Kalfası seçilen Berat Burkankulu ve Yılın Çırağı seçilen İsmail Berkay Buketçi'ye Ticaret Bakanlığı tarafından yılın Ahisine, Kalfasına ve Çırağına gönderilen Plaket ve Teşekkür Belgelerini takdim etti. 

Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Ekinci, Yılın Ahisini, Yılın Kalfasını ve Yılın Çırağını tebrik ederek tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası'nı kutladı, bol ve bereketli kazançlar diledi.

Ahilik geleneğinin yüzyıllar öncesinden esnaf ve sanatkârların örgütlenmesinin temel taşı olduğunu dile getiren Vali Kadir Ekinci, “Dünyada bir eşi olmayan bu nadide mirasın geleceğe aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü toplumsal hayatımızın önemli bir dinamiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın kökleri bu kültüre dayanmaktadır. Bu kurum binyıllara dayanan sosyal ve kültürel hayatımızın, inanç ve ahlakımızın bir yansımasıdır. İlimizde de esnaf ve sanatkârlarımızın ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan bu felsefeyi en güzel şekilde yaşattığına ve yaşatacağına inancım tamdır. Yılın Ahisi seçilen kardeşlerimin şahsında ahilik geleneğini, kültürünü devam ettiren ve yaşatan tüm esnaf ve sanatkarlarımızın ‘Ahilik Haftası'nı kutluyor, bu yıl düzenlenecek Ahilik etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85491)
15 Eylül 2021 Çarşamba 16:42
Ticaret Müdürlüğünün ahilikle ilgisi alakası ne çözemedim. piyasadaki fahiş fiyat sorununu kim hallediyor
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın