KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Üniversitesi'nde 'İyilik Tasarım Merkezi' açılacak

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite bünyesinde hayata geçirilecek 'İyilik Tasarım Merkezi' ile topluma iyilik odaklı projeler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bingöl Üniversitesi`nde ‘İyilik Tasarım Merkezi` açılacak
27 KASIM 2024 ÇARŞAMBA 13:37
3
2228
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde İslami İlimler Fakültesi Paydaş Toplantısı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlığında Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdunnasır Süt, Bingöl İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bingöl Üniversitesi Kıraat Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Fatih Küçük ve Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mithat Kaya ile İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, KADEM, TÜGVA, İHH gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı.

“İş birliği ve dayanışmayı pekiştirmek istiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, bugüne kadar farklı tarihlerde ve farklı paydaşlarla gerçekleştirilen toplantılarla, üniversitenin kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Çelik, “Bu yüzyılda birlik, dayanışma ile manevi değerlerimizi pekiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

İlahiyat Fakültesi'nde yüzde 30 Arapça eğitim verilmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Çelik, bu uygulamanın öğrencilerin uluslararası düzeyde yetkinlik kazanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çelik, üniversite bünyesinde hayata geçirilecek “İyilik Tasarım Merkezi” ile topluma iyilik odaklı projeler kazandırmayı hedeflediklerini aktardı.

İlahiyat akademisyenleri ile İmam Hatip Liseleri iş birliği…

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, İlahiyat Fakültesi akademisyenleri ile İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin iş birliği içinde başarılı çalışmalara imza atabileceğine dikkati çekerek, bu tür iş birliklerinin, öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayarak eğitimin kalitesini artıracağına vurgu yaptı.

Müftü Sürgeç: “Kur'an-ı Kerim'i anlama metodolojisi konusunda da dersler verilmeli”

Bingöl İl Müftüsü Celal Sürgeç, İslami İlimler Fakültesi Paydaşlar Toplantısı'nda önemli kurs taleplerinde bulundu.

Sürgeç, özellikle “Vaaz ve İrşad, Fetvada Usül ve Adap” kurslarının yanı sıra, güncel dini akımlar ve meseleler konusunda eğitim programlarının açılması gerektiğini belirtti.

İlahiyat Fakültesi'nin fıkıh ve tefsir bölümlerinde görevli akademisyenlerden bu kursların düzenlenmesine destek olmalarını talep eden Sürgeç, Kur'an-ı Kerim'i anlama metodolojisi konusunda da dersler verilmesi gerektiğini belirtti.

Belirli ayetlerin bağlamından koparılarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Sürgeç, öğrencilerin Kur'an'ı doğru bir şekilde anlamaları için bütüncül bir yaklaşım benimsemelerinin önemine dikkat çekti.

Madde bağımlılığı ile mücadele…

İslami İlimler Fakültesi Paydaşlar Toplantısı'nda bir diğer önemli konu başlığı da madde bağımlılığı ile mücadele oldu. Katılımcılar tarafından gençlerin karşı karşıya olduğu bu soruna karşı birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanarak, madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme çalışmaları ve destek programlarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

İslami İlimler Fakültesi Paydaşlar Toplantısı, yapılan verimli görüşmelerin ardından sona erdi. Katılımcılar, eğitimdeki iş birliklerinin ve ortak projelerin bölgeye katkı sağlama potansiyelini vurgulayarak, gelecekteki çalışmalara yönelik umutlarını dile getirdi. Üniversite, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesiyle, eğitimde kalitenin artırılması ve toplumsal sorunlara çözüm üretilmesi noktasında önemli adımlar atılacağı kararlaştırıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112554)
27 Kasım 2024 Çarşamba 14:12
Gerçek İslami hukuk sistemi ni ALLAH'IN şeriati ni dilendirmeniz ve tatbik etmeniz gerekiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112553)
27 Kasım 2024 Çarşamba 14:08
Artık Kur'anı her anlamda hayata geçirme zamanı gelmiştir.
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın