Bingöl Üniversitesi, 115 üniversiteyi geri bıraktı!
Bingöl Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet yürüten URAP'ın yaptığı üniversite sıralamalarında, 179 üniversite arasında 115 üniversiteyi geride bırakarak 64. sırada yer aldı.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet yürüten URAP tarafından yapılan ‘Üniversitelerin 2021-2022 Türkiye Sıralaması' sonuçları açıklandı.
2021-2022 URAP Türkiye sıralamasında Hacettepe Üniversitesi birinci sırada yer alırken, Hacettepe'yi; ODTÜ, Koç, İTÜ, İstanbul ve Ankara üniversiteleri takip etti.
Üniversitelerin makale ve atıf puanlarına göre yapılan sıralamada, Bingöl Üniversitesi 179 üniversite arasında 64. sırada yer aldı. 2020-2021 yılında 69. sırada yer alan Bingöl Üniversitesi, 2021-2022 yılında 5 sıra yükselerek 64. sırada yer aldı.
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın