KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.

Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
08 MAYIS 2026 CUMA 20:54
5
552
0
AA aa

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, 2026 yılı Nisan ayına ilişkin faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yürüttüğü yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam eden dernek, Bingöl'de muhtaç, yetim ve dar gelirli ailelere yönelik ayni ve nakdi yardımlarını sürdürdü.

258 Aileye Destek Sağlandı

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Selahattin Burulday, Nisan ayında kentte toplam 258 aileye ulaşıldığını belirtti.

Burulday, “76 aileye 91 bin 200 TL değerinde kırmızı et yardımı, 2 aileye 9 bin 400 TL tutarında ev eşyası yardımı, 69 aileye 79 bin 883 TL tutarında gıda yardımı, 73 aileye 185 bin 600 TL tutarında giyim yardımı ve 38 aileye 148 bin 500 TL tutarında nakdi yardım yapıldı. Toplamda Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL tutarında destek sağlandı” dedi.

Dernek tarafından yurt dışı ve Filistin başta olmak üzere gerçekleştirilen yardımlarla birlikte toplam yardım miktarının 1 milyon 474 bin 233 TL'ye ulaştığı ifade edildi.

“Her Bağış Bir Hanede Umut Oldu”

Ramazan ayının bereketini Nisan ayında da sürdürdüklerini belirten Burulday, yapılan yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ve hayatlarına dokunduğunu söyledi.

İyilikte birleşildiğinde önemli çalışmaların ortaya çıktığını ifade eden Burulday, bağışçıların destekleriyle kırmızı et, gıda, giyim, ev eşyası ve nakdi yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Kurban Çalışmaları Başladı

Dernek olarak 2026 yılı Kurban Bayramı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Burulday, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Burulday, yurt içinde Bingöl'de, yurt dışında ise Gazze, Afrika, Asya ve farklı bölgelerde kurban organizasyonları gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurban Bedelleri Açıklandı

2026 yılı kurban hisse bedellerinin de açıklandığını belirten Burulday, Türkiye için kurban bedelinin 20 bin TL olarak belirlendiğini ifade etti.

Yurt dışı kurban bedellerinin ise; Filistin için 13 bin TL, Lübnan, Suriye, Sudan, Afganistan ve Yemen için 7 bin 500 TL, Asya için 6 bin 500 TL, Afrika için ise 5 bin 500 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Hayırseverlere Çağrı

Burulday, destek vermek isteyen hayırseverlere çağrıda bulunarak, yapılan her bağışın ihtiyaç sahibi aileler için umut olduğunu ifade etti.

Burulday, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın