KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Bingöl terörü kabullenmedi!

Başbakan Yardımcısı Işık; Zaten Bingöl'ün merkezi hiçbir zaman teröre teslim olmadı. Terörün çirkin yüzünü Bingöl hiçbir zaman kabullenmedi ve bu konuda gereken mücadeleyi verdi dedi.

Bingöl terörü kabullenmedi!
06 NİSAN 2018 CUMA 22:52
1
2367
3
AA aa

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir takım ziyaretleri gerçekleştirmek üzere Bingöl'e geldi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, helikopterle Bingöl İl Jandarma Komutanlığına geldi. Burada Bingöl Valisi ve Belediye Başkanı tarafından karşılanan Işık, Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Ali Mantı'yı makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Işık'a Bingöl Balı hediye edildi.

Bingöl Valiliği makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Işık, bölgenin 35 yıldır terörden dolayı kan kaybettiği söyledi.

Başbakan Yardımcısı Işık, “Maalesef bölge 35 yıldır terörün olduğu ve bu terörden dolayı çok fazla kan kaybetmiş bir bölge. Devletin bütün yatırımlarının engellenmesi adeta insanların fakirliğe mahkum edilmesi ve bu yolla da kendilerine eleman devşirmesini hedefleyen terör örgütünün bu bölgede oluşturduğu tahribatı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bölge hem tabi güzellikleriyle hem çalışkan insan yapısıyla hem de barındırdığı bütün tarihi ve kültürel değerlerle bugün ki pozisyonundan çok çok daha iyi olması gereken bir bölge. Bu açıdan özellikle AK Parti iktidarı döneminde bölgeye çok yoğun yatırımlar yaptık. Bizler de bölgede terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışında özellikle sosyal, kültürel, ekonomik, manevi boyutlarıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstiyoruz ki, teröristlerle kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımızın verdiği mücadeledeki başarıyı kalıcı kılalım. Bunun da yolu terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışında diğer boyutla da bu mücadeleyi desteklemek. Bunun için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bölgede istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgenin potansiyelinin en üst noktaya taşınmasına dönük çalışmalarımız var. Bu bölge her gün daha iyiye gidiyor” diye konuştu.

“Bingöl terörün çirkin yüzünü kabullenmedi”

Bingöl'ün teröre teslim olmadığını altını çizen Işık, “Daha önce de parti görevimden dolayı Bingöl'ünde içinde olduğu Doğu Anadolu bölgesine baktım. O dönemde de bölgenin havası çok daha sıkıntılıydı ama şuanda hamdolsun bölgede ciddi bir rahatlama var. Zaten Bingöl'ün merkezi hiçbir zaman teröre teslim olmadı. Terörün çirkin yüzünü Bingöl hiçbir zaman kabullenmedi ve bu konuda gereken mücadeleyi verdi. Bölgenin genel atmosferinde bir miktar etkilenme oluyordu ama şuanda bölgede olduğu gibi Bingöl'de de çok güzel bir atmosfer var. Bölgeye çok ciddi bir iç turizm ilgisi var. Bölge hem istihdam açısından hem de diğer açıdan daha iyi bir noktaya gelecek” şeklinde konuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşananların araştırıldığını belirten Işık, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çok acı çok üzücü bir olay. 4 tane masum insanın hayatını kaybetmesi hakikaten hepimizi derinden üzdü. Bütün akademik camiaya başsağlığı diliyorum. Soruşturmanın sonunda bütün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. İnşallah bir daha böyle saldırılar ne akademik camiada  ne de ülkemiz her noktasında yaşanmaz.”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, basına kapalı olarak devam edecek olan toplantının ardından Merkez Ulucami'de Cuma Namazı kılacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24541)
08 Nisan 2018 Pazar 14:58
Bütün siyaseti 2 Ana unsurdan olusturulmus ve hepsi ayni Dili konusuyorlar.
Terör terör ya biz bunu anladikda
Sizler ne yaptiniz yolsuzluklar usülsüzlükler torpiler adam kayirmalar ihaleler hanki birini anlatalim güzelim cennet memleketi bitirdiniz doymadiniz
Dolar Euro almis basini gidiyor memleketin insanlari Hali perisan
Bingölün siyasileri bingöle birsey yapmadiklari gibi sizde memlekete hicbirsey yapmadiniz
Et ital eden Bir ülkede etin kilosu 50 milyonsa bu sizin siyasetcilerin Utanc taplosudur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24557)
09 Nisan 2018 Pazartesi 02:20
@Misafir Kullanıcı Türkiyenin ve bingölün bütün gerceklerini yazmisiniz
Elinize kaleminize saglik
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24544)
08 Nisan 2018 Pazar 22:48
@Misafir Kullanıcı helal olsun sana inanki çok doğru yazmissin
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın