KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Bingöl neden tkdk'ya dahil değil?

TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, Bingöl’ün gayri safi milli hâsıla, tarımsal potansiyel ve net göç hızından dolayı IPARD kapsamına alınmadığını savundu.

Bingöl neden tkdk`ya dahil değil?
18 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 04:11
0
3367
0
AA aa

 Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay ve beraberindeki heyet, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Başkan Çalbay'ın ‘Bingöl neden TKDK kapsamında değil' sorusuna cevap veren Nazlı: “TKDK'ya alımlar konusunda Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü karar veriyor. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz Bey'de Bingöl'ün TKDK'ya alınması konusunda defalarca girişimleri oldu. Bu konuda çok gayret sarf ettiler. Sonuçta TKDK'ya hangi illerin alınacağına Brüksel'deki Avrupa Komisyonu karar veriyor ve 2006 yılından beri TKDK'ya hiçbir il alınmadı. 2000 yılında TKDK'ya alınan 42 ilin içerisine olamamamızın sebebi 2000 yılında yapılan istatistiklerin kötü olmasından kaynaklıdır. Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğünün baz aldığı istatistikler; Gayri safi milli hasıla, Tarımsal potansiyel ve Net göç hızı. Net göç hızı ve tarımsal potansiyel bakımından ülke sıralamasında iyiyiz. Gayri safi milli hasılatta 64. sıradayız. Normalde Bingöl'ün TKDK'ya alınması lazım ama Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Genel Kurulu istatistiklere bakıyor. Bu yıl Avrupa Komisyonu Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü'nün TKDK'ya ayırdığı bütçe 1 Milyar Euro'dur. Biz bu bütçeyi 81 ile dağıtılmasını önerdik. Fakat komisyon tarafından kabul edilmedi. TKDK kurumunun, halen IPARD kapsamında olmayan 39 il içinde IPARD-2 adı altında bir programın 2015 yılı içerisinde uygulanması beklenmektedir” açıklamasında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2025
15:46
Bingöl`de `Deprem ve İnsan` paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' paneli
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Deprem ve İnsan Paneli'nde, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ele alınacak.
04.03.2025
15:19
Bingöl`de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçunu işleyen 5 şüpheli tutuklandı.
04.03.2025
15:17
Karlıova`da Mart kapıdan baktırdı….
Karlıova'da Mart kapıdan baktırdı….
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün aksamdan itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Çatılardan kar birikintilerinin düştüğü ilçede eğitime bir gün ara verilirken, belediye ekipleri kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
04.03.2025
15:17
Becerekli:
Becerekli: 'Yardımlarınızda aracı olmaya talibiz'
Ramazan vesilesiyle yapılacak yardımlarda engelli bireylerin göz ardı edilmemesini isteyen Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli; 'Emanetlerinizi ihtiyaç sahibi ailelerimize en şeffaf şekilde ulaştırmayı kendimize bir borç biliyoruz'
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
04.03.2025
03:29
Bingöl`ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'den liseli gençler toplam 12 alanda yapılan yarışmada 6 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti. Danışman Öğretmen Çelikkaya; 'Bu başarı, Bingöl'ün eğitim alanında bölgesel rekor kırmasına zemin hazırlarken, aynı zamanda genç zihinlerin bilimsel araştırma ve teknolojik inovasyona olan inancını da pekiştiriyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın