KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bingöl ne ile gelişir münazarası

Bingöl Üniversitesi Beşinci Mevsim Kulübü tarafından ‘Bingöl'ün Gelişimi' ile ilgili münazara düzenlendi.

Bingöl ne ile gelişir münazarası
02 NİSAN 2011 CUMARTESİ 01:30
0
3955
0
AA aa

 

Bingöl Üniversitesi Beşinci Mevsim Kulübü tarafından “Bingöl ilinin büyümesinde ve gelişmesinde ‘' Sanayileşme mi önemli? Tarım ve Hayvancılık mı?” konulu bir münazara düzenlendi.
 
31 Mart 2011 Perşembe günü saat 14.30'da gerçekleştirilen programda Ziraat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan tartışma grupları konuyla ilgili fikirlerini savundular.
 
 Öğretim Görevlisi Demet Seçil Deder'in moderatörlüğünde gerçekleşen münazarada; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinden oluşan grup Bingöl ilinin gelişmesinde sanayinin önemli olduğunu savunurken, Ziraat Fakültesi öğrencilerinden oluşan grup ise ilin gelişmesinde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu savundu.  
 
İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Gündüz, İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çaldak, Yrd. Doç. Dr. Aznavur Demirpolat ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erkan Boydak ve Yrd. Doç. Dr. Beşir Koç'un jüri üyesi olarak katıldığı programda Üniversitelerin özgün ve özgür düşüncenin geliştiği ortamlar olduğu vurgulanarak konulara sorun odaklı değil çözüm odaklı yaklaşıldığı belirtildi.
 
Her iki grubun görüşlerinin ve çözüm önerilerinin farklı olmasına karşın temel amacın Bingöl ilinin kalkınması olduğunun vurgulandığı münazara da Ziraat Fakültesi grubu birinci oldu. Konuşmacıların da değerlendirildiği programda Adem Ergün birinci, Serkan Dinçer ikinci ve Mehmet Demirhan üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhanettin Baydaş ve Prof. Dr. Kazım Yoldaş tarafından birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
 
Münazaraya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhanettin Baydaş ve Prof. Dr. Kazım Yoldaş, öğretim üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın