KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

&';bingöl insanı çok girişimci”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl insanının çok girişimci ve enerjisinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

&`;bingöl insanı çok girişimci”
01 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:59
0
2640
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın AB destekli “Kadın İstihdamının Artırılması Projesi” açılış toplantısı yapıldı. Cumartesi günü saat 12.00'da Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, BİNTSO Başkanı Kemal Bozan, ESOB Başkanı Ali Bayram, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı. 

Bingöl'de kadınların eğitimine çok ihtiyaç var
Toplantının açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, kabul edilebilir projelerin hazırlanması çok büyük maharet istediğini söyleyerek, “Artık Bingöl'ün kabuğunu kırdığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Genelde yapılan projeler Avrupa Birliği destekli oluyor. Bingöl'ün her yerinde kabul edilebilir projeler yapılıyor. Bu projelerin hazırlanması bizler için çok sevindirici. Bingöl'de kadınların eğitimi için çok ihtiyaç var. Günümüzde bayanların ayaklarının üstünde durması için bir mesleğe sahip olması gerekir. Bayanlarımızın geleceğe güvenle bakması toplum için çok önemlidir. Bu kursların bayanlar açısından çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Üniversite sadece öğrenci eğitmekten ibaret değildir
Konuşmasına projeyi hazırlayanları tebrik ederek başlayan Devlet Bakanı Yılmaz, “Bugünün dünyasında yabancı dil olmazsa, yabancı dili geliştirilmezse istihdam imkânları çok kısıtlı oluyor. Yaptığımız çalışmalarla istihdam konusunda çok önemli iş istihdamları olacaktır. Yabancı dilin öğrenilmesi son derece önemli bir husustur. Peygamber Efendimiz; ‘bir dil bir insan' demiş. Yani ne kadar çok dil bilirseniz o kadar çok toplumla ilişki kurma şansınız oluyor. Bu anlamda yabancı dil öğrenmek çok önemli. Kursiyerlerimizde bu projeleri şaka zannetmesinler. Kursiyerlerimiz bu işi ciddi bir şekilde öğrenmeye çalışsınlar. İkinci bir husus, bilgisayar okur-yazarlığıdır. Bilgisayar bilmeyen artık okur-yazar muamelesini görmüyor. Dolayısıyla bilgisayarı öğrenmek, sosyal hayata katılımın ve istihdamın en temel hususlarından bir tanesidir. Üçüncü husus ise, iletişimdir. İletişimde 21. yüzyılda en temel becerilerden bir tanesidir. İngilizce bilen, bilgisayar bilen ve insanlarla iyi bir ilişki kuran bilen bir insan bugünün dünyasında kesinlikle başarılı olur. Hangi meslekten olursa olsun bu üç temel beceriyi kazanmış insanlarımız mutlaka başarılı olurlar. Kursiyerlerimiz bu işi önemserlerse çok çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu anlamda dizayn edilmiş bir proje olarak görüyorum. Üniversitemiz bu projenin içerisinde olması son derece önemlidir. İşte bu tür yörelerimizde üniversite kurmanın ne anlama geldiğini çok güzel ortaya konuyor. Üniversite sadece öğrenci eğitmekle ibaret değildir. Üniversite böyle projelere destek oluyor” diye konuştu.

Özel sektörün de üretken çalışmalar yapması lazım
“Kamu olarak yapılan çalışmalar var ama özel sektöründe üretken çalışmalar yapması lazım” diyen Bakan Yılmaz, Bingöl'de çok büyük özel sektörlü işletmelerin olmadığını ifade ederek, “İnşallah olacak ve ben buna inanıyorum. Çünkü Bingöl insanı çok girişimci ve enerjisi çok yüksek olandır. Bu enerji yeter ki doğru yere kanalize edilsin. Ben her şeyi başaracağına inanıyorum. Bingöl aynı zamanda dışa çok açık bir toplumdur. Birçok yerde Bingöllü olan insanlarımız var. Bingöl'ün genç nüfusunu, dünyayla olan bağını ve enerjisini doğru olarak kullandığımız anda çok büyük bir şekilde gelişeceğimize inanıyorum. İnşallah Türkiye genelinde markası olan firmalarımız olacak. Buna inanıldığı sürece başarmamak için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın