KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl İHH'dan felaketin yıldönümünde tatbikat

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıl dönümünde tatbikat düzenledi.

Bingöl İHH`dan felaketin yıldönümünde tatbikat
06 ŞUBAT 2024 SALI 15:36
1
1090
0
AA aa

Geçtiğimiz yıl 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, 120 bin kilometrekarelik alanda 11 İl, 124 ilçe, 6 bin 929 köyü etkiledi.

Depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi de yaralandı. ‘Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin yıl dönümünde Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekipleri, 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptı.

Tatbikat sonrası konuşan Bingöl İHH Arama Kurtarma Ekibi Lideri Özhan Gili; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem yıl dönümü münasebetiyle, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel Bey'in katılımı ile 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptık. Eğitimde afetin tanımı, afet öncesi hazırlıklar, afet esnasında yapılması gerekenler ve afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Ardından sınıflarda deprem tatbikatı (çök kapan tutun) ve ardından okul tahliyesi ile sonlandırdık. Bizlere bu eğitimi verme konusunda destek olan başta Milli Eğitim Müdürümüze, Okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Bingöl'ün 1. derece deprem bölgesinde olduğunu belirten Gili; “Bu tehlikenin varlığı sebebiyle Temel Afet Bilinci ve Deprem Afet Bilinci eğitimleri sık sık tekrarlanarak özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın bu konularda bilgilendirilmesi devam edecektir” diye konuştu.

Programa; Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Nihat Korlaelçi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın