KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Bingöl için proje hazırlayacaklar

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden, 2010-2011 bahar ayı bitirme projesi kapsamında Bingöl'e gelen akademisyenler ve 39 öğrenci, Bingöl için proje yapacaklar.

Bingöl için proje hazırlayacaklar
11 MART 2011 CUMA 23:24
0
3573
1
AA aa

 

Bingöl Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile 2010-2011 bahar ayı bitirme projesi kapsamında Bingöl'e gelen akademisyenler ve 39 öğrenci, Bingöl için proje yapacaklar. Proje kapsamında Bingöl'e gelen heyeti gezdiren Belediye Başkanı Serdar Atalay, heyete Belediye Kültür Merkezi'nde Bingöl ile ilgili biriler vererek projeleri hakkında bilgilendirdi.
 
2010-2011 bahar yarıyılında yürütülecek olan atölye çalışmasının amacı, ülkemizin gelişmekte olan kentlerinden biri olan Bingöl'e yönelik kentin sorunlarına çözüm üretebilecek, küreselleşen dünyada kentin geçmişten gelen potansiyellerini pozitif yönde kullanarak, yeni potansiyeller üretmek ve bu hedef doğrultusunda kentin ülke ve dünya içerisindeki yerini almasına yönelik kentsel ve mimari projeleri üretmek olduğu belirtildi.
 
Marpuç Restaurant'ta heyetle öğle yemeğinde buluşan Belediye Başkanı Serdar Atalay, restaurantın bahçesinden heyete, Çapakçur Vadisi'ni tanıtarak, vadi hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin bitirme projesine konu olarak seçtikleri Bingöl ilindeki çalışmaları, misafirlerimizle birlikte yerinde görerek inceleme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Atalay, konu ile ilgili akademisyenlere ve öğrencilere şehrin geneli ile ilgili bir bilgilendirme yaptıklarını söyleyerek, “Burada öncelikle Bingöl'ü bitirme projesine konu edindikleri için Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi yetkililerine ve öğretim üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmayı kabul eden bitirme projesi öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Bingöl için güzel bir fırsat. Her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bingöl'ün temel problemleri ile ilgili bir bilgilendirme yaptık ve şehirle ilgili genel bir bilgi aktarımında bulunduk. Bu gelen heyet belediyemizin misafiri olarak ilimizde bulunuyor. 3 günlük bir geziden sonra İstanbul'a geri dönecekler. Özellikle şehrin en önemli projelerinden olan Çapakçur Vadisi'nin geliştirilmesi ile ilgili proje üzerine yoğunlaştık. Ayrıca vadi içerisinde yapılacak kent müzesi projesi. Şehrin muhtelif yerlerinde yapılacak semt konakları ve semt pazarı projeleri, Kent meydanı projelerine bir yoğunlaşma olacak. Tabii bu konu başlıkları farklı şekillerde de gelişebilir. Sayı olarak belirlenmiş bir oran yok. Yapılacak gözlemlerden sonra gerek Mimarlık Fakültesi'nden gelen hocalarımız, gerekse öğrencilerimiz hep beraber konuları belirlemiş olacağız ve bu çalışmaların bitmesini müteakip, yaz yarıyılı bitimine kadar bu çalışmalar devam edecek. Çalışmaların bitiminde inşallah Bingöl'de bu projeleri sergilemiş olacağız. Ayrıca bu konuda İstanbul'da bir sergi düşünülüyor. Burada Bingöl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile de bir ortak program geliştireceğiz. Fakülteler arası imzalanacak bir protokolle buraya misafir öğretim üyesi gelmesi noktasında da Yıldız Teknik Üniversitesi destek sağlayacak. Yıldız Teknik Üniversitesi rektörümüzün bilgisi dahilinde yapılan bu çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bingöl'de bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bingöl'ü diğer illerle kaynaştırmak suretiyle her alanda diğer illerin avantajlarını şehrimize de kazandırmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. İlerleyen süre içerisinde de bu projelerle ilgili Bingöl Belediyesi olarak gerekli bilgilendirmeyi yapmış olacağız” şeklinde konuştu. 
 
Bingöl'e Diploma Projesi(Mimari Tasarım 7 Bitirme Projesi) kapsamında geldiklerini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi profesörlerinden Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian, 39 öğrenci ve 4 öğretim üyesi ile birlikte çalışma yapacaklarını belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu son yıllardaki belediyelerimizin kentsel dönüşüm projeleri. Belediyelerin kent kurgularını yeniden sağlıklı bir rehabilitasyona yapılandırmayı oturtma amaçlı, çalışmaları yerinde görmek, incelemek ve 39 tane mimar adayının potansiyelini bu alanda kullanarak üniversitelerin sahip oldukları bilgi birikimini topluma döndürme vizyonunu yerine getirme amacına yöneliktir. Dolayısıyla bu bağlamda bu yılda sevgili Belediye Başkanımız, meslektaşımız Serdar Atalay'ın daveti üzerine Bingöl'e geldik. Bingöl, arkadaşlarım ve benim içinde görmeyi çok arzu ettiğimiz ve mimari açıdan incelemeyi çok arzu ettiğimiz bir kentimiz. Bu davet bizim için inanılmaz bir fırsat oldu diyebilirim. Diploma projeleri için 3 grup açılıyor. Bizim grubumuz 39, diğerlerinin sayısı 32'dir. Bu da Bingöl'e olan teveccühümüzün ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda yaşanan sosyal dönüşümlerin ne kadar önemli olduğunu ve gençliğinde bunun ne kadar farkında olduğunu da gösteren bir işaret. Ülkenin geleceğine olan güven dolayısıyla burada bulunmaktan çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay bizi son derece iyi ağırladı. Henüz Çapakçur ve civarındaki sorunların daha yeni yeni farkına vardık ve algılamaktayız. Sabahki bilgilendirme oturumundan sonra bugünde arkadaşlarımız şehirde serbest dolaşarak, çeşitli sözlü araştırmalar, fotoğraf belgelemeleri yaparak kenti tanımaya çalışacaklar. Yarında ayrı çalışmalarımız var. Allah izin verirse de Pazar günü döneceğiz” diye konuştu.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin Bingöl'e gelmesini sağlayan hemşerimiz ve Birleşmiş Mimarlar Derneği Başkanı Yunus Fırat Aydın, “Geçen yıl öğrenci olarak bulunduğum Mimari Tasarım 7 Bitirme Projesi Bingöl'de yapılması hususunda bir teklif ilettik. Bu teklifi götürürken böyle bir cesareti almış olmamızın sebebi, Belediye Başkanımız Mimar Serdar Atalay'ın bu tür projelere açık olmasıydı. Daha önce çeşitli vesilelerle Bingöl'ün tanıtımı için yapmış olduğumuz çalışmalara kendisi destek vermişti. Bizde bu vesileyle Belediye Başkanımızın buna sıcak bakacağını düşündük ve bu arada bir köprü olduk. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bingöl Belediyesi'nin işbirliğiyle 39 genç mimar adayı arkadaşımızın yapacağı bir proje çalışması. Bu projede köprü olmaktan dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Bingöl'deki geziden oldukça memnun olduğunu belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı'ndan Doçent Dr. Nazlı Feray Akıncı, Bingöl'ün çok güzel bir kent olduğunu ifade ederek, “Bingöl tam gelişme noktasında, her türlü dinamiği açık, potansiyeli yüksek bir kent. Bizde Yıldız Teknik Üniversitesi olarak birlikte bir proje yapmayı planlamak için geldik. Bu açıdan güzel değerleri ön plana çıkartacak, ihtiyaçları karşılayacak fiziki planları tespit etmeye çalışıyoruz. Çapakçur Vadisi çok güzel. Bu doğal gücü bir anlamda değerlendirmek gerekiyor. İnşaallah güzel projeler çıkartacağız” dedi.
 
Projenin 10 yıllık geçmişi olduğunu söyleyen Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Batırbaygil, projeyi Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian ile birlikte koordine ettiklerini belirtti. Kentlere giderek kentlerin sorunlarını öğrencilere aktardıklarını ifade eden Batırbaygil, “Kentteki sorunlardan hareketle öğrencilerin proje yapmalarını sağlamak ve kentteki sorunu çözme adına o kente dönüp paylaşma adına bir ortak kültür oluşturmak. Mimarlarımızın gelecekte karşılaşacakları konuları anlatmak, onlara çok katmanlı bir bilgi sunmak üzere bu çalışmayı yapıyoruz. Eski öğrencilerimizden Yunus Fırat Aydın, bize Bingöl'ü teklif ettiği zaman severek kabul ettik. İtiraf etmek lazım ki uzakta olan bizler için, yine bizlere uzakta olan birtakım kentler esasında başka türlü anlatılmış. Buraya geldiğimiz zaman çok hoş sürprizlerle karşılaştık. Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay bizi ağırlıyor burada ve bu proje ortamını en etkin biçimde sağlıyor. Çok genç bir meslektaşımız. Bu işbirliğinde esasında hem öğrencilerimiz hem de bizler inşallah Bingöl'ün sorumluları ve sahipleri yararlanmış olacaklar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Bingöl'ün çok huzurlu bir kent olduğunu vurgulayan Anıtlar Kurulu 5. Bölgede görev yapan ve projede jüri üyeliği yapan Y.Mimar Ali Reyhan Esen, “Şehri gezerken çok huzurlu gördüm. Tam bir Anadolu şehri olarak izlenim edindim. Yapılmakta olan belediye çalışmalarını yerinde gördüğümüzde de hakikaten Anadolu'da görmediğimiz, başka şehirlerde görmediğimiz çok özel bir çalışmanın olduğunu gördük. Sosyal içerik olarak belediyenin yapmış olduğu bu projelerin sosyal yönünün çok ağır bastığını ve buranın kimliğine özel olarak bir katkıda bulunduğunu yerinde müşahede etmiş olduk. Bundan da çok memnun oldum. İstanbul'dan Anadolu'yu gözlemlediğimizle bu bölgeyi, özelikle Doğu Anadolu'daki şehirleri çok daha farklı tahayyül ediyorduk. Ancak yerinde gördüğümüzde olayın İstanbul'dan bakıldığı gibi olmadığını görmüş olduk. Bundan da ayrıca mutlu olduk. Şehri gezdiğimizde de şehrin yenilenme ihtiyacı olduğunu, kentsel dönüşüme çok hızlı bir şekilde ihtiyaç hissettiğini yerinde müşahede etmiş olduk” diye konuştu.
 
Bingöl'e gelmeden önce ön araştırma yaparak Bingöl'e geldiğini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Mine Kavasoğulları, yaptıkları araştırmanın belirli bir düzeyde kaldığını ifade ederek, Bingöl'e geldiğinde çok daha farklı boyutlarını gördüğünü kaydetti. Kavasoğulları, “İstatistik bilgiler her zaman doğru bilgiyi vermeyebilir. Kadınların günlük hayatta daha aktif oldukları kanısına vardık. Tahmin ettiğimizden daha gelişmiş bir şehir. Yapılacak şeylerle çok daha ileriye götürülebilir” dedi.
 
Bingöl'ü çok beğendiğini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Fransız Benoit Pastel, “Bingöl'ün dağlar arasındaki bir vadide olması çok güzel. Burada çok güzel karşılandık. Bingöl'ü çok doğal gördüm” şeklinde konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
meho Zaza (@Misafir_2496)
12 Mart 2011 Cumartesi 01:16
hep vaat hep vaat !
hani icraat ?
icraat ho çado ?
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın