KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bingöl Havalimanı pisti programa alındı! Bingöllüler çevre illerden uçacak!

Bingöl Havaalanının PAT sahaları onarımı işi, 2025 yılı yatırım programına alındı. 2025 yılı için 100 milyon TL ödenek ayrıldı. Pist çalışmalarıyla birlikte havalimanı kapanacak ve Bingöl yolcuları bir süre çevre illerden uçacak.

Bingöl Havalimanı pisti programa alındı! Bingöllüler çevre illerden uçacak!
20 OCAK 2025 PAZARTESİ 00:24
19
17606
9
AA aa

Eylül 2024'te bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bingöl'de çeşitli toplantılara katılan ve Bingöl'deki yatırım ve ihtiyaçlar üzerine bilgi alıp talepleri dinleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Ankara'ya dönüşü sonrası, 2013 yılında tamamlanarak hizmete açılan ve geçen 12 yıllık süreçte pistleri deforme olan Bingöl Havalimanı pistlerinin yenileneceği bilgisi paylaşılmıştı.

Açıklamada, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'yle yapılan görüşme neticesinde Bingöl Havalimanı Pisti yeni pistinin 17 Ocak 2025 tarihine kadar yatırım programına alınmasına ve ilkbaharda yapımına başlanmasına karar verdiklerinin bilgisini almış bulunuyoruz” denilmişti.

PAT SAHALARI ONARIM İŞİ PROGRAMA ALINDI

Bingöl Havaalanı pist, apron ve taksi yolu (PAT) sahaları onarım işi 2025 yatırım programına alındı.

Resmî Gazetede yayınlanan 2025 yılı bütçesine göre, Bingöl Havaalanı PAT sahaları onarımı için 2025-2027 yılları arasında çalışma yürütülecek. Onarım projesinin maliyeti bütçede 910 milyon TL olarak yer alırken, 2025 yılı yatırım bütçesine 100 milyon TL ödenek konuldu.

PİST UZATIMI VE SİS CİHAZI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

4 bin metrekare kullanım alanına sahip, 2 bin 300 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti bulunan Bingöl Havalimanı, yıllık 500 bin yolcu taşıma kapasitesiyle inşa edildi. 122 milyon lira harcanarak yapılarak tamamlanan ve 12 Temmuz 2013'te açılışı yapılan Bingöl Havalimanında pistin en az 3 Bin 200 metreye uzatılması ve bu sayede büyük uçakların inişinin kolaylaştırılarak gelecek planlamasında uluslararası uçuşların da mümkün kılınması beklentilerinin karşılanması için adımlar atıldı.

Yapılan görüşmelerde pistin uzatılmasının yanı sıra zorlu hava koşullarında büyük önem taşıyan sis cihazının da alınması için çalışmaların sürdüğü ve olumlu netice alınacağı inancının bulunduğu vurgulandı.

BİNGÖL YOLCULARI ÇEVRE İLLERDEN UÇACAK

Yapılan görüşmelerdeki bir diğer önemli detay ise bu yıl pist yenileme çalışmalarının başlamasıyla birlikte Bingöl Havalimanı'nın kapatılacağı ve yolcuların çevre illerden uçacağı bilgisi oldu.

Programda belirtildiği üzere çalışmaların 2027'de tamamlanması halinde Bingöl halkı yaklaşık 2 yıl boyunca çevre illerdeki havalimanlarından yararlanmak zorunda kalacak ancak Milletvekili Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, DHMİ Genel Müdürüyle yaptıkları görüşmede çalışmaların bu yıl tamamlanıp havalimanının yenilenen yapısıyla yeniden hizmete alınacağı bilgisinin kendilerine iletildiğini kaydettiler.

Berdibek ve Korkutata, sürecin uzamaması ve halkın mağduriyet yaşamaması için süreci yakından takip edeceklerinin de altını çizdiler.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113128)
21 Ocak 2025 Salı 11:26
Dusunun daha 10 senelik havaalani tadiallata aliniyor, o donem burayi kim yapti acaba bingolluler biliyor mu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113126)
21 Ocak 2025 Salı 09:00
Pistin yenilenmesi neden 2 yil suruyor onu anlamadim. Mesele yatirim butcesi ise varsin bu sene olmasin, yeteri kadar kaynak toparlaninca yapilabilir herhalde, 2 yilda koskoaca hastane yapiliyor ve havalimani pistinin ozelligi nedir. 5-6 aylik bir surec olmasi gerekir. Zaten fiyatlarla herkes ucaklardan uzaklasmaya basladi otobuslere yonelmis durumda...Bu uzun surece hem otbus firmalarina yaradi hemde VIP servislere....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113123)
21 Ocak 2025 Salı 08:39
Keşkem o paralarla solhan'anada bir havalimanı yapsalar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113146)
22 Ocak 2025 Çarşamba 14:29
@Misafir Kullanıcı Solhana yapilirsa Karliovada ister,Kigi da ister ondan yapilmiyor :)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113122)
21 Ocak 2025 Salı 08:22
kısa süreli olması temennisiyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113117)
20 Ocak 2025 Pazartesi 16:14
Bari o şekli bozuk terminal binasinada bir el atsalar.
Erzincasndaki terminale bakin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113115)
20 Ocak 2025 Pazartesi 10:49
bu hava alanı 2027 de açılır ben burdan görüyorum. Demedi demeyin .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113110)
20 Ocak 2025 Pazartesi 00:53
yani yolcu otobüsleri bunu firsata cevirip bilet fiyatlarina zam yapacak, 2 yil boyunca bizden tüm gecmisin acisini cikaracaklar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113121)
21 Ocak 2025 Salı 00:05
@Misafir Kullanıcı Bişey olmaz
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın