KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2025 Perşembe
°C

Bingöl diyarbakır'a bağlandı!

Adalet Bakanlığı’nın, altı yeni bölge adliye mahkemesi kurulmasına dair kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre Bingöl, Diyarbakır bölge adliye mahkemesi yargı çevresine dâhil edildi.

Bingöl diyarbakır`a bağlandı!
09 KASIM 2015 PAZARTESİ 01:07
0
2834
0
AA aa

 Resmi Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararına göre, yeni kurulan 6 bölge adliye mahkemesiyle birlikte toplam 15 bölge adliye mahkemesinin yargı çevreleri belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş ve Yetkileri Hakkında Kanunun 25'inci maddeleri uyarınca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun olumlu görüşü alınarak bölgelerin coğrafi konumları ve iş yoğunluklarına göre kurulan İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır bölge adliye mahkemelerine ilaveten Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van bölge adliye mahkemeleri kurulmuştur" denildi.

Adalet Bakanlığı'nın, 6 yeni bölge adliye mahkemesi kurulmasına ilişkin kararının yanı sıra, "Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Karar" ve "Bölge Adliye Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinin Tüm Yurtta Göreve Başlayacakları Tarihe İlişkin Karar" da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar'da, "5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun 25 ve geçici 2'nci maddeleri uyarınca kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge adliye mahkemeleri ile; 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 ve geçici 20'nci maddeleri uyarınca kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge idare mahkemeleri, 20/07/2016 tarihinde tüm yurtta göreve başlayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararında ise, yeni kurulan 6 bölge adliye mahkemesiyle birlikte toplam 15 bölge adliye mahkemesinin yargı çevreleri belirlendi.

Buna göre;

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ,

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova,

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli ve Muğla,

Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Konya, afyonkarahisar, Aksaray ve karaman,

Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye,

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Ankara, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir,

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu ve Çorum,

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Bayburt,

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Batman, Siir, Şırnak ve Bingöl,

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Antalya, Burdur ve Isparta,

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Gaziantep, adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa,

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Kayseri, Malatya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat,

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Sakarya, Bartın, Bolu, Dizce, Kocaeli ve Zonguldak,

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize,

Van Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresinin; Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin mülki hudutlarını kapsayacak şekilde belirlenmesine karar verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2025
22:38
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz İlçe Kaymakamımızın liderliğinde alanda saha taramalarına devam etmektedirler' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
22:11
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan 'Bingöl Balı' ödüle doymuyor.! 2025 yılı Uluslararası Paris Bal Ödülleri Yarışması'nda iki ayrı altın madalya daha kazandık! Bingöl Valisi Usta: 'Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
21:23
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl'de 20 suç kaydı bulunan ve 32 yıl 3 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı yakalandı.
26.02.2025
17:34
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
1 Mart 2025'ten itibaren ticari taksilerde kamera ve acil durum butonu zorunlu hale geliyor. Bu donanımları bulundurmayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç muayenesinden geçemeyecek.
26.02.2025
17:14
Bingöl`de emlak piyasasının suyu çıktı!
Bingöl'de emlak piyasasının suyu çıktı!
Özellikle kira fiyatları konutun ederine göre değil keyfiyete göre belirleniyor. Ayakçı emlakçılardan sonra bir de 'avcı emlakçılar' türedi. Herkes birbirini suçluyor ancak sonuç değişmiyor! 'Serbest Piyasa' denilerek kiracılara zulmediliyor! Gurbetçilerin döviz hesabı ise cabası…
26.02.2025
15:33
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Yeni düzenlemeye göre, mükerrer suçtan hükümlüler 'iyi hâl' gerekçesiyle cezanın tamamını değil, dörtte üçünü cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye edilebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın