KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Bingöl, bakanından bayram hediyesi bekliyor

Devlet Bakanı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz'ın, Kurban Bayramı nedeniyle Bingöl'e geliyor olması Bingöl'ün sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Bingöl ile ilgili yaptığı çalışmalar ve hizmetler ile halkın büyük takdirini toplayan Yılmaz'dan, yeni hizmetlerin yapılabilmesi için yardım isteniliyor.

Bingöl, bakanından bayram hediyesi bekliyor
15 KASIM 2010 PAZARTESİ 09:21
0
3165
0
AA aa

Bingöl'ün siyasi tarihinde ilk bakan olma özelliğini taşıyan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kısa zamanda yaptığı çalışmalar ve verdiği destekler ile Bingöl'ün gelişmesine ve ilerlemesine ön ayak oluyor. Özellikle Bingöl Üniversitesi'ne yaptığı katkılardan dolayı halkın büyük takdirini toplayan Yılmaz'dan, halk yeni hizmetler bekliyor. Bingöl'de yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunların çözülmeye başlaması ve hizmet alımı bakımından Bingöl'ün daha fazla pay alması ayrıca halkın dikkatinden kaçmıyor.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Kurban Bayramı dolayısıyla Bingöl'e gelecek olması, Bingöl'ün çözülmeyi bekleyen sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Halk arasında büyük beklentilere yol açan ve kısa bir zamanda hayata geçirilmesi beklenen hizmetlerden birkaçını şöyle sıralayabiliriz.

Bir: Son yıllarda Bingöl'e bağlı ilçelerde ve ilçelere bağlı köy, mezra ve bucaklarda; içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları yapılmaktadır. Yıllardır içme suyu olmayan köyler içme suyu şebekesine kavuşuyor ve böylelikle daha sağlıklı bir şekilde içme sularını temin ediyorlar. Ayrıca kanalizasyon çalışmalarının yapılması ile birlikte aynı zamanda köylerde lağım ve pis suların da insan hayatını olumsuz bir şekilde etkilememesi sağlanıyor. Tüm bu iyi gelişmeler yaşanırken özellikle son zamanlarda halktan yana iki farklı konuda şikâyetler gelmektedir. Yapılan kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin iyi bir şekilde yapılmamasından dolayı zaman içerisinde bazı sorunlar yaşanmaya başlanıyor. Özellikle içme suyu ile kanalizasyon atıklarının birbirine karıştığı iddiası halkı oldukça tedirgin etmektedir. Halk yapılan şebeke suyu hatlarının ve kanalizasyonların iyi bir şekilde yapılmasını ve insan hayatını ciddi bir şekilde etkileyen böyle sorunlar ile karşılaşılmamasını istiyorlar. Bir diğer husus ise halk, kanalizasyon ve içme suyu şebekesi olmayan köylere de bu hizmetin götürülmesini istiyorlar. Bunlar için de daha fazla kaynak aktarılması gerekmektedir. Gerekli olan kaynağın temin edilmesi ve aktarılması konusunda halk yine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan yardım istiyor.

İki: Yerel basında son zamanlarda yer alan haberlerde de görüldüğü gibi şimdiye kadar hiç asfaltlanmamış köy ve mezra yolları asfaltlanıyor. Bu hem bölge halkını oldukça sevindiriyor hem de ulaşımı oldukça iyi yönde etkiliyor. Ancak Bingöl'de hala yolları asfaltlanmamış birçok köy, mezra bulunmaktadır. Yolları asfaltlanmamış olan köyler ve mezralar da yollarının asfaltlanmasını istiyorlar. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında yağan yağmurdan sonra köy yolları, çamur deryasına dönmekte ve bu da ulaşımı oldukça kötü etkilemektedir. Kış aylarında ise karın yağması ile asfaltı bulunmayan köylerin ulaşımı oldukça zor olmaktadır. Bingöl'de kış aylarında aylarca kapalı olan köy yolları bulunmaktadır. Bunun da en büyük nedenlerinden biri de bu köylerdeki yolların kötü olmasıdır. Yolları hala toprak olan köyler ve mezralar da bir an önce köy yollarının asfaltlanmasını ve iyileştirilmesini istiyorlar. Bu konuda da gerekli olan desteğin sağlanması için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yardımlarını bekliyorlar.

Üç: Yakın bir zamanda Callpex tarafından Bingöl'e çağrı merkezinin kurulacağı müjdesi verilmesi büyük bir yankı uyandırmıştı. Çağrı merkezinin kurulması için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın ön ayak olması ayrıca Bingöl halkı tarafından sevinçle karşılanmıştı. Çağrı merkezine kısa bir zamanda Bingöl Üniversitesi bünyesinde yer verildi ve böylelikle yer sorunu da ortadan kaldırılmış oldu. Sonrasında ise 100 kişilik eleman alımı için Bingöl İş-Kur ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonrasında ilan verildi. Kısa bir zaman içerisinde binlerce kişi başvuruda bulundu. Başvurular da yakın bir zamanda sona erdi. Şimdi herkes sonuçların ne zaman açıklanacağı ve eleman alımı noktasında nasıl bir yol izleneceğini merakla bekliyor. Mülakat sınavının ne zaman yapılacağı ve hak kazanacakların ne zaman işe başlayacağı da merak edilen konular arasında. Bu konuda da Bingöl halkı, çağrı merkezi ile ilgili son gelişmeler hakkında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan bir açıklama bekliyor.

Dört: Sağlık alanında Türkiye'de son zamanlarda çok büyük gelişmeler kaydedilmektedir. Bu gelişmeler Bingöl'e de yansımaktadır. Yakın bir zamanda Türkiye'nin genelinde uygulanmaya başlayan aile hekimliği uygulamasından sonra şimdi de sağlıkta devrim sayılabilecek bir başka uygulama hayata geçirilmeyi bekliyor. Sağlıkta doktor ve hasta iletişimi daha iyi sağlamak ve hastanın doktora daha hızlı ve daha rahat ulaşabilmesi için çağrı merkezleri kurulacak. Böylelikle hastalar kurulacak olan sağlık merkezini arayarak, gitmek istedikleri hastaneyi ve tedavi olmak istedikleri bölümden randevu alacaklar. Artık hastanelerden randevu almak için hastanelere gitmeye gerek kalmayacak. Çağrı merkezi aracılığı ile randevu alınacak ve randevu günü geldiği zaman hasta, hastaneye gidecek. Böylesi bir hizmet için Erzurum'da 12 bin kişilik bir çağrı merkezinin kurulması öngörülüyor. Burada Bingöl halkının en büyük taleplerinden biri de Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Sağlık Bakanı ile görüşmesi ve bu çağrı merkezinden bin kişilik bir istihdamın Bingöl'e kaydırılmasıdır. Yapılacak görüşmelerden sonra Bingöl'e bin kişilik bir çağrı merkezinin kurulması, ildeki üniversite mezunları ve diğer gençler için büyük bir umut kapısı olacaktır. Bu konuda da Bingöl halkı, bakanından yardım bekliyor.

Beş: İl Özel İdaresi, köylere hizmet götürmek için çalışan kuruluşların başında gelmektedir. Özellikle KÖYDES kapsamında; köylere ve mezralara içme suyu, kanalizasyon, yol yapımı gibi hizmetlerin götürülmesi İl Özel İdaresi kapsamında yapılmaktadır. Ancak İl Özel İdaresi'nin araç filosunun eski ve yetersiz kalması bu hizmetleri geciktirmektedir. Bunun için İl Özel İdaresi'nin araç filosu yenilenmeli ve bu araç filosuna yeni araçlar eklenmelidir. Bu bağlamda da yine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yardımları bekleniyor.

Altı: Yakın bir zamanda yerel basında yer alan bir habere göre SÜTAŞ'ın, Doğu ve Güneydoğu'nun herhangi bir ilinde kurmayı düşündüğü fabrika ve üretim çiftliğini Bingöl'de kurmak istediği belirtildi. Habere göre 2.500 dönümlük bir alanda 500 dönümü kaplayacak bir fabrikanın yapılması planlanıyor. Bu süreçte Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu da fabrikanın kurulacağı alan için çalışmalara başladı. Tarım ve hayvancılığın Bingöl'de önemli bir geçim kaynağı olduğu düşünüldüğü zaman, bu projenin hayata geçirilmesi Bingöl için ne kadar faydalı olacağı anlaşılacaktır. Kurulacak olan fabrikada en az 500 kişiye sigortalı iş imkanı sağlanacak. Ayrıca çevredeki ilçelerden, köylerden ve diğer yerleşim yerlerinden alınacak olan süt de göz önünde bulundurulduğu zaman bu projenin önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Bu proje ile SÜTAŞ'ın ana merkezi adeta Bingöl olacaktır. Böylesine büyük bir projenin ve istihdamın sağlanması için bazı girişimlerde bulunulması gerekmektedir. Öncelikle yer tahsisi yapılmalı ve fabrikanın kurulması için yardımcı olunmalıdır. Bunun için de yine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, SÜTAŞ yetkilileri ile görüşmeler yapması ve projenin hayata geçirilmesini sağlaması büyük önem arz etmektedir.

Sonuç: Bingöl'ün yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlarının çözüme kavuşturulmaya başlanması halk tarafından memnuniyet ile karşılanmaktadır. Ancak yapılanların yeterli görülmemesi ve daha fazla hizmet edilmesinin gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun için başta Devlet Bakanı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz olmak üzere; Bingöl'ün milletvekillerine, kurum amirlerine ve bütün Bingöl halkına büyük görevler düşmektedir.

Bingolonline- Analiz Yorum

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın