KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl, ab hibeleri için proje atağında

&';İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı” kapsamında, Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı &';Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliğine Doğru Yüzüyor” projesi de destek almaya hak kazandı.

Bingöl, ab hibeleri için proje atağında
11 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:15
0
2080
0
AA aa

Bingöl Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve AB tarafından kabul edilen ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği'ne Doğru Yüzüyor Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, kamu kurum müdürleri de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Mahmut Buyankara; Bingöl'ün AB hibeleri konusunda en fazla hibe alan 16. il olduğunu söyledi.
Projelerin uygulanması konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Buyankara, “Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi, Valilik Proje Birimi adı altında 2008 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezimiz 2011 yılı başında Hükümet Konağı zemin katta hizmet vermeye başladı. Çalışmalarımızı 6 uzman personelle sürdürmekteyiz. İlimizde bugüne kadar SODES projeleri dahil olmak üzere, 200'e yakın proje uygulanmıştır. İlimiz AB hibeleri konusunda 16. sırada yer almaktadır. Bu sıralamayla birlikte proje konusunda yeterli sayıya ulaştığımız görülmektedir. Asıl hedef projelerin kendi amaçları doğrultusunda etkin bir şekilde uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır” dedi.
Buyankara'nın konuşmasının ardından Proje Uzmanı Aziz Bayındır, ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliği'ne Doğru Yüzüyor Projesi' hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Hazırladıkları projenin 25 Mart 2011 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne sunulduğunu ifade eden Bayındır, program çerçevesinde sunulan 79 proje içerisinde 2011 yılında 25 ilin projesinin kabul edildiğini ve bunlardan birinin de Bingöl'ün projesi olduğunu vurguladı.
Projenin finansman sözleşmesinin 21 Haziran 2011'de Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından imzalandığını belirten Bayındır, proje bütçesinin 44 bin 656 TL olduğunu belirtti.
Bayındır; 6 ay sürecek proje kapsamında, AB'ye üyelik sürecinin doğru algılanmasını, ekonominin yerelde canlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Proje Uzmanı Aziz Bayındır; proje kapsamında eğitimler, seminerler, ziyaretler gibi çalışmalar yapacaklarını da kaydetti.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın