KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bilişim akademisi hayata geçirilecek

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ankara'da mali müşavir olarak görev yapan hemşerimiz Ali Gözen'in özel çabaları sonucunda Devlet Planlama Teşkilatı; Habitat İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft işbirliğiyle yürütülen ‘Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi', Bingöl'de de hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Bingöl'de Bilişim Akademisi kurulacak.

Bilişim akademisi hayata geçirilecek
07 MAYIS 2011 CUMARTESİ 00:44
0
3456
2
AA aa

 

Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, Türkiye Bilişim Derneği Bilişim Yöneticisi Gülten Halıcı, Microsoft Teknolojisi Ulusal Politikaları Yöneticisi Buğra Kurubey, Microsoft Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem Erkul ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Bilgi Toplumu Daire Başkanı Emin Sadık Aydın, Bingöl Gönüllüsü Ali Gözen başkanlığında 25 Mayıs'ta Bingöl'de faaliyete geçirilmesi planlanan Bilişim Akademisi ön görüşmesi için Bingöl'e geldi.
 
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın katılımıyla Bingöl Üniversitesi'nde yapılan toplantıda proje hakkında bilgi veren Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, ‘Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi kapsamında Türkiye genelinde şimdiye kadar 140 bin kişiye eğitim verdiklerini söyledi.
 
78 ilde bu uygulamanın yürütüldüğünü, 19 ilde de bilişim akademisi kurduklarını belirten Hazır, Bingöl'de kuracakları Bilişim Akademisi ile bu sayının 20'ye yükseleceğini ifade etti.
 
Bingöl'de 25 Mayıs'ta geniş bir katılımla projenin açılışını yapmayı planladıklarını belirten Hazır, proje kapsamında ilk etapta 5 bin kişiye bilgisayar okuryazarlığı eğitimi vereceklerini, daha sonra uzmanlık eğitimlerine başlayacaklarını kaydetti.
 
“Bingöl'ün pilot il olmasını arzuluyoruz”
Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi'nin bilişim sektöründe istihdam oluşturulabilecek çok uygun bir bölge olduğunu belirterek, Bingöl'ünde bu konuda pilot il olmasını arzuladıklarını söyledi.
 
Bakan Yılmaz, “Bu bölgede daha ucuz bir işçilik var. İşine daha sadık ve daha genç bir kitle var. Dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nin bu alanda mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Bingöl'ün de bu açıdan pilot il olmasını arzuluyoruz. Çağrı merkezi ile önemli bir adım attık ama çağrı merkezi işin yalnızca bir adımı. Bu işin daha yaygınlaşması, daha profesyonel eğitime dönük olması lazım. Bu program ile 5 bin kişiye bilgisayar eğitimi verilecek. 19 ilde kurulmuş olan bu akademin 20.'si Bingöl'de olacak. Dolayısıyla bu çaba, bu çalışma Bingöl'ün geçmişte fazlasıyla ihmal edilmişliğini kapatacak” diye konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mu bay (@Misafir_4398)
08 Mayıs 2011 Pazar 09:29
bingöl yaşanılacak iller sıralamasında 74.sırada nolacak bu halimiz
nezaman böyle siyasetçi ve bürokratlardan kurtulacaz
nezaman memleket sevdalısı siyasetçilerimiz olacak artık yeter
tabi böyle kuzu gibi olursak daha çok geri kalırız böyle
xyz (@Misafir_4394)
07 Mayıs 2011 Cumartesi 12:42
sürekli bakan ve akplilerin haberlerini yaptıgı için bingölonline haber sitesinin tarafsız olmadıgı soylemek ıstıyor bu durumu kınıyorum.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın