KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bilim ve sanat merkezi önemli bir avantajdır

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ataoğlu: “Sanat, Liderlik, düşünme ve yaratıcılık kapasiteleri yaşıtlarına göre farklı ve yüksek düzeyde olan üstün yetenekli öğrencilere destek eğitimi Bilim ve Sanat Merkezinde verilmektedir. Bu nedenle İlimizde açılan Bilim ve Sanat Merkezi önemli bir avantajdır” dedi.

Bilim ve sanat merkezi önemli bir avantajdır
11 MART 2013 PAZARTESİ 08:18
0
2075
0
AA aa

Bingöl'de üstün yetenekli öğrencilere destek eğitimi veren Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi'ne 2013-2014 öğretim yılı için ilkokul 4. sınıf öğrencileri başvuru yapacak.

Konu ile ilgili Bilim ve Sanat Merkezi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Yakup Genç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve ilkokul müdürleri katıldı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinde sorumlu Şube Müdürü Ataoğlu, toplantının açılış konuşmasında, 2013-2014 öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitime alınacak öğrenciler için tanılama işlemlerinin başlandığını bildirdi.

Bu yıl Bilim ve Sanat Merkezi'ne 4. sınıf öğrencileri için başvuru yapılacağını söyleyen Ataoğlu: “Sanat, Liderlik, düşünme ve yaratıcılık kapasiteleri yaşıtlarına göre farklı ve yüksek düzeyde olan üstün yetenekli öğrencilere destek eğitimi Bilim ve Sanat Merkezinde verilmektedir. Destek eğitimi alan üstün yeteneklilerin bilime, sanata, spora, teknolojiye ve yaşadıkları bölgeye ve Ülkeyi katkıları büyük olacaktır. Bu nedenle İlimizde açılan Bilim ve Sanat Merkezi önemli bir avantajdır. İlimizde 2012 yılı içerisinde özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Üstün yetenekli bireyler için Bilim ve Sanat Merkezi açılmıştır. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere eğitim hizmetleri kaynaştırma yoluyla yaşıtlarıyla birlikte aynı sınıfta, özel eğitim sınıflarında, özel eğitim uygulama merkezlerinde ve evde eğitim olarak verilmektedir. Üstün yetenekli öğrencilere de destek eğitimi Bilim ve Sanat Merkezlerinde verilmektedir. Özel eğitim alanında yaşanan en önemli sorunların başında fiziki yetersizlikler gelmektedir. Bilim ve Sanat Merkezinin ve Özel Eğitim Uygulama Merkezi hizmet binalarının yetersizliğidir. Engelli öğrenciler için okulların fiziki durumlarıdır. İnşallah Bilim ve Sanat Merkezi ve Özel Eğitim Uygulama merkezi için yeni hizmet binaları yapılırsa engeller azalacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın