KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Besicilerin elektrik mağduriyeti

Bingöl il genelinde yerleşim yerinden uzak yerlerde yapılan hayvan ahırlarına elektrik verilmediğini dile getiren besiciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Besicilerin elektrik mağduriyeti
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:35
1
3196
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde besicilik yapan Veli Kökel, daha önce DAP kapsamında hibeli olarak ahır başvurusunda bulunduğunu ancak hibeli ahır çıkmayınca kendi imkanıyla ahır yaptığını belirtti.

Yapımı devam ederken ahırı için elektrik şirketine başvuruda bulunduğunu ifade eden Kökel, “Elektrik şirketi bana cevaben ‘ahırını bitir, bittiğine dair belge getir elektrik verelim' dedi. Hayvan ahırını yaptım, bitirim belgesini, elektrik projesini dosyalayıp elektrik şirketine verdim. Bunun üzerine elektrik şirketi bize 2019 bütçelerinin bittiğini, 200 metrelik bir mesafede bize elektrik veremeyeceklerini söylediler. Bundan dolayı mağduruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Kökel, şunları söyledi: “Hayvanların su ihtiyacını, ahırın temizliğini elektrik olmadığı için kendi elimizle su taşıyarak yapıyoruz. 60 adet büyükbaş hayvanımız var. Ahırımızda elektrik olmadığı için içerisi karanlık durumda. Onun için hayvanlarımıza gereken bakımı yapamıyoruz, zorluklar yaşıyoruz.”

Yem ve saman fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Kökel, bu konuda devletten desteklemek beklediklerini söyledi.

Genç çiftçilerden Furkan Kökel de elektriğin ahıra verilmesi halinde daha fazla ve daha kaliteli üretim yapabileceklerini vurguladı.

AKSA Elektrik yetkililerinden konu hakkında yapılan açıklamada, söz konusu şahsın başvurusunun olduğu, ahıra elektriğin verilmesinin 2020 yatırım kapsamına alındığı ve ahıra bahar ayında yapılacak çalışmayla elektriğin verileceği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın