KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

Besicilerin elektrik mağduriyeti

Bingöl il genelinde yerleşim yerinden uzak yerlerde yapılan hayvan ahırlarına elektrik verilmediğini dile getiren besiciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Besicilerin elektrik mağduriyeti
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:35
1
3302
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde besicilik yapan Veli Kökel, daha önce DAP kapsamında hibeli olarak ahır başvurusunda bulunduğunu ancak hibeli ahır çıkmayınca kendi imkanıyla ahır yaptığını belirtti.

Yapımı devam ederken ahırı için elektrik şirketine başvuruda bulunduğunu ifade eden Kökel, “Elektrik şirketi bana cevaben ‘ahırını bitir, bittiğine dair belge getir elektrik verelim' dedi. Hayvan ahırını yaptım, bitirim belgesini, elektrik projesini dosyalayıp elektrik şirketine verdim. Bunun üzerine elektrik şirketi bize 2019 bütçelerinin bittiğini, 200 metrelik bir mesafede bize elektrik veremeyeceklerini söylediler. Bundan dolayı mağduruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Kökel, şunları söyledi: “Hayvanların su ihtiyacını, ahırın temizliğini elektrik olmadığı için kendi elimizle su taşıyarak yapıyoruz. 60 adet büyükbaş hayvanımız var. Ahırımızda elektrik olmadığı için içerisi karanlık durumda. Onun için hayvanlarımıza gereken bakımı yapamıyoruz, zorluklar yaşıyoruz.”

Yem ve saman fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Kökel, bu konuda devletten desteklemek beklediklerini söyledi.

Genç çiftçilerden Furkan Kökel de elektriğin ahıra verilmesi halinde daha fazla ve daha kaliteli üretim yapabileceklerini vurguladı.

AKSA Elektrik yetkililerinden konu hakkında yapılan açıklamada, söz konusu şahsın başvurusunun olduğu, ahıra elektriğin verilmesinin 2020 yatırım kapsamına alındığı ve ahıra bahar ayında yapılacak çalışmayla elektriğin verileceği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
05.05.2026
00:50
Bingöl`de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de korkutan yangın! 13 kişi dumandan etkilendi
Bingöl'de bodrum katta çıkan yangın sonrasında dumanlar binayı sararken, 13 kişi dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen 5 kişi olay yerinde tedavi edilirken 8 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
05.05.2026
00:44
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye'de de Japonya gibi kimlikle sigara satılması yönünde çalışmalarının olduğunu açıkladı. Birinci, 'Japonlar artık sigarayı kimlikle veriyor insanlara. Bizim de planlarımızdan birisi bu' diye konuştu.
05.05.2026
00:43
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın