KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Besicilerin elektrik mağduriyeti

Bingöl il genelinde yerleşim yerinden uzak yerlerde yapılan hayvan ahırlarına elektrik verilmediğini dile getiren besiciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Besicilerin elektrik mağduriyeti
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:35
1
3064
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde besicilik yapan Veli Kökel, daha önce DAP kapsamında hibeli olarak ahır başvurusunda bulunduğunu ancak hibeli ahır çıkmayınca kendi imkanıyla ahır yaptığını belirtti.

Yapımı devam ederken ahırı için elektrik şirketine başvuruda bulunduğunu ifade eden Kökel, “Elektrik şirketi bana cevaben ‘ahırını bitir, bittiğine dair belge getir elektrik verelim' dedi. Hayvan ahırını yaptım, bitirim belgesini, elektrik projesini dosyalayıp elektrik şirketine verdim. Bunun üzerine elektrik şirketi bize 2019 bütçelerinin bittiğini, 200 metrelik bir mesafede bize elektrik veremeyeceklerini söylediler. Bundan dolayı mağduruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Kökel, şunları söyledi: “Hayvanların su ihtiyacını, ahırın temizliğini elektrik olmadığı için kendi elimizle su taşıyarak yapıyoruz. 60 adet büyükbaş hayvanımız var. Ahırımızda elektrik olmadığı için içerisi karanlık durumda. Onun için hayvanlarımıza gereken bakımı yapamıyoruz, zorluklar yaşıyoruz.”

Yem ve saman fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Kökel, bu konuda devletten desteklemek beklediklerini söyledi.

Genç çiftçilerden Furkan Kökel de elektriğin ahıra verilmesi halinde daha fazla ve daha kaliteli üretim yapabileceklerini vurguladı.

AKSA Elektrik yetkililerinden konu hakkında yapılan açıklamada, söz konusu şahsın başvurusunun olduğu, ahıra elektriğin verilmesinin 2020 yatırım kapsamına alındığı ve ahıra bahar ayında yapılacak çalışmayla elektriğin verileceği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın