KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Aralık 2025 Salı
°C

Besicilerin elektrik mağduriyeti

Bingöl il genelinde yerleşim yerinden uzak yerlerde yapılan hayvan ahırlarına elektrik verilmediğini dile getiren besiciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Besicilerin elektrik mağduriyeti
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:35
1
3048
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde besicilik yapan Veli Kökel, daha önce DAP kapsamında hibeli olarak ahır başvurusunda bulunduğunu ancak hibeli ahır çıkmayınca kendi imkanıyla ahır yaptığını belirtti.

Yapımı devam ederken ahırı için elektrik şirketine başvuruda bulunduğunu ifade eden Kökel, “Elektrik şirketi bana cevaben ‘ahırını bitir, bittiğine dair belge getir elektrik verelim' dedi. Hayvan ahırını yaptım, bitirim belgesini, elektrik projesini dosyalayıp elektrik şirketine verdim. Bunun üzerine elektrik şirketi bize 2019 bütçelerinin bittiğini, 200 metrelik bir mesafede bize elektrik veremeyeceklerini söylediler. Bundan dolayı mağduruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Kökel, şunları söyledi: “Hayvanların su ihtiyacını, ahırın temizliğini elektrik olmadığı için kendi elimizle su taşıyarak yapıyoruz. 60 adet büyükbaş hayvanımız var. Ahırımızda elektrik olmadığı için içerisi karanlık durumda. Onun için hayvanlarımıza gereken bakımı yapamıyoruz, zorluklar yaşıyoruz.”

Yem ve saman fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Kökel, bu konuda devletten desteklemek beklediklerini söyledi.

Genç çiftçilerden Furkan Kökel de elektriğin ahıra verilmesi halinde daha fazla ve daha kaliteli üretim yapabileceklerini vurguladı.

AKSA Elektrik yetkililerinden konu hakkında yapılan açıklamada, söz konusu şahsın başvurusunun olduğu, ahıra elektriğin verilmesinin 2020 yatırım kapsamına alındığı ve ahıra bahar ayında yapılacak çalışmayla elektriğin verileceği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın