KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Besicilerin elektrik mağduriyeti

Bingöl il genelinde yerleşim yerinden uzak yerlerde yapılan hayvan ahırlarına elektrik verilmediğini dile getiren besiciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Besicilerin elektrik mağduriyeti
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:35
1
3403
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde besicilik yapan Veli Kökel, daha önce DAP kapsamında hibeli olarak ahır başvurusunda bulunduğunu ancak hibeli ahır çıkmayınca kendi imkanıyla ahır yaptığını belirtti.

Yapımı devam ederken ahırı için elektrik şirketine başvuruda bulunduğunu ifade eden Kökel, “Elektrik şirketi bana cevaben ‘ahırını bitir, bittiğine dair belge getir elektrik verelim' dedi. Hayvan ahırını yaptım, bitirim belgesini, elektrik projesini dosyalayıp elektrik şirketine verdim. Bunun üzerine elektrik şirketi bize 2019 bütçelerinin bittiğini, 200 metrelik bir mesafede bize elektrik veremeyeceklerini söylediler. Bundan dolayı mağduruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Kökel, şunları söyledi: “Hayvanların su ihtiyacını, ahırın temizliğini elektrik olmadığı için kendi elimizle su taşıyarak yapıyoruz. 60 adet büyükbaş hayvanımız var. Ahırımızda elektrik olmadığı için içerisi karanlık durumda. Onun için hayvanlarımıza gereken bakımı yapamıyoruz, zorluklar yaşıyoruz.”

Yem ve saman fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Kökel, bu konuda devletten desteklemek beklediklerini söyledi.

Genç çiftçilerden Furkan Kökel de elektriğin ahıra verilmesi halinde daha fazla ve daha kaliteli üretim yapabileceklerini vurguladı.

AKSA Elektrik yetkililerinden konu hakkında yapılan açıklamada, söz konusu şahsın başvurusunun olduğu, ahıra elektriğin verilmesinin 2020 yatırım kapsamına alındığı ve ahıra bahar ayında yapılacak çalışmayla elektriğin verileceği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın