KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mart 2026 Pazartesi
°C

'Ben robot değilim' tarih oluyor

İnternet sitelerine girişte güvenlik için 'ben robot değilim' ve fotoğraflardaki nesneleri doğrulama gibi yöntemlere basit bir alternatif geliyor.

`Ben robot değilim` tarih oluyor
17 MAYIS 2021 PAZARTESİ 10:20
0
5899
0
AA aa

Cloudflare firması, internette hepimizin karşılaştığı ‘CAPTCHA deliliğini' geride bırakmak için tüm internet kullanıcılarına basit bir doğrulama sistemi getirmeye çalışıyor.

İnternet sitelerine giriş yapmak istediğimizde karşımıza çıkan ve bizden bir insan olduğumuzu kanıtlamamızı isteyen CAPTCHA sistemi, bizlerden yaya geçidi, otobüs, yangın söndürme musluğu gibi şeyler seçmemizi istemesiyle biliniyor. Cloudflare bu sistemi daha basit bir hale getiren yöntemini tanıttı.

YENİ YÖNTEM TEST AŞAMASINDA

Cloudflare, blogunda "CAPTCHA'dan tamamen kurtulmayı" amaçladığını ifade ederken, Kişilik Kriptografık Tasdiği (Cryptographic Attestation of Personhood) adını verdiği bir sistemi açıkladı. Bu sistemde, USB anahtarları kullanabiliyor ya da Cloudflare'in internet sitesinde özelliği test edebiliyorsunuz.

Firmanın yaptığı açıklamalarda, üreticilerin sağladığı özel gömülü güvenli modül kullanıldığı açıklandı. Bu güvenlik modülü, kendisinin özgünlüğünü gizlilikten ödün vermeden doğrulayabiliyor. Cloudflare de bu kodu kontrol ederek üreticinin legal olup olmadığını kontrol ediyor.

Şu anda CAPTCHA'ya başka alternatifler de geliştiriliyor ve Cloudflare de özelliğin henüz test aşamasında olduğunu belirtiyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.03.2026
13:25
Tiryaki:
Tiryaki: 'Yatırıma Değil, Talana Karşıyız'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, Solhan'da yapılması planlanan GES projesine tepki gösterdi. Tiryaki, projenin mera alanlarını olumsuz etkileyeceğini belirterek kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.
29.03.2026
13:11
Bingöl`de siber suçlara karşı bilgilendirme çalışması yapıldı
Bingöl'de siber suçlara karşı bilgilendirme çalışması yapıldı
Bingöl'de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.
29.03.2026
12:55
Bingöl`ün doğa harikası Çır Şelalesi misafirlerini ağırlıyor
Bingöl'ün doğa harikası Çır Şelalesi misafirlerini ağırlıyor
Bingöl'de bulunan ve karların erimeye başlamasıyla birlikte coşan Çır Şelalesi, ziyaretçilerini ağırlıyor. Bölgeyi ziyaret eden Vali Cahit Çelik; 'Tüm doğa severleri bu şelaleyi görmeye davet ediyorum' dedi.
27.03.2026
19:42
Bingöl`de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Trafik Güvenliği İçin Kritik Toplantı
Bingöl'de Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni trafik düzenlemeleri ele alındı. Artan kaza ve yaralanma sayıları dikkat çekerken, denetimlerin sıkılaştırılması ve sürücü hatalarının azaltılması hedefleniyor.
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi`ne BT Cihazı
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın