KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Belediyelere doğalgaz bilgisi

EPDK 11 il ve 5 ilçe belediye başkanına resmi yazı ile dağıtım ihaleleri konusunda bilgi verdi. EPDK yetkililerinin de bütün belediye başkanlarını arayarak konuyla ilgili sözlü olarak da bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Belediyelere doğalgaz bilgisi
10 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 01:46
0
1873
0
AA aa

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın önceki gün bazı Doğu ve Güneydoğu illeri için doğalgaz dağıtım ihalelerine çıkılacağını açıklamasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 11 il ve 5 ilçe belediye başkanına resmi yazı ile dağıtım ihaleleri konusunda bilgi verdi.

Edinilen bilgiye göre, EPDK, Bingöl, Bitlis, Muş, Artvin, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Mardin, Sinop ve Tunceli ile Doğu Beyazıt, Güroymak, Tatvan, Kızıltepe, Gerze belediye başkanlarını resmi yazı ile doğalgaz dağıtım ihaleleri hakkında bilgilendirdi. Ayrıca EPDK yetkililerinin de bütün belediye başkanlarını arayarak konuyla ilgili sözlü olarak da bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

ALTYAPILAR BELEDİYENİN İŞİ

Yazıda, şehirlerde doğalgaz kullanımı hususunda belediye meclis kararı alınması ve altyapı yatırımlarının belediyeler tarafından yapılması gerektiği, belediyelerin de ihaleyi kazanacak şirkete eğer isterse yüzde 10 oranında bedelsiz olarak ortak olabileceği bildirildi.

EPDK duyurusu önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacak. Şirketlerin de 30 Ekim 2012'ye kadar yeterlilik için başvuruda bulunması gerekiyor. İhalelerin 2013 yılının Ocak ayında tamamlanması hedefleniyor. Lisans alan şirket, 6 ay içerisinde yatırıma başlamak, 18 ay içerisinde şehirde doğalgaz kullanımını sağlamamak, 5 yıl içerisinde tüm abonelere doğalgaz ulaştırmak zorunda. Şırnak'ın merkez nüfusu yaklaşık 61 bin, Artvin'in 25 bin, Ağrı'nın 105 bin, Doğu Beyazıt'ın 73 bin, Iğdır'ın 81 bin, Mardin'in 88 bin, Kızıltepe'nin 141 bin, Bitlis'in 46 bin, Bingöl'ün 95 bin, Muş'un 82 bin, Güroymak'ın 21 bin, Tatvan'ın 65 bin, Hakkâri'nin 61 bin, Tunceli'nin 32 bin, Sinop'un 38 bin, Gerze'nin de 12 bin kişi düzeyinde bulunuyor. Bu nüfus dikkate alındığında 1 milyonun üzerinde kişiye doğalgaz ulaştırılacağı tahmin ediliyor.

EPDK duyurusunun önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacağı belirtilirken ihaleye katılacak olan şirketlerin 30 Ekim 2012'ye kadar yeterlilik için başvuruda bulunabilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın