KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Belediye'den dilenci operasyonu

Bingöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, dün çarşı merkezinde yaptığı operasyonda Kocaeli, Osmaniye ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 9 dilenciyi ve küçük yaştaki çocuklarını yakalayarak şehir dışına gönderdi.

Belediye`den dilenci operasyonu
16 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 08:42
0
2218
0
AA aa
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik sürdürdüğü operasyonlarına devam ediyor. Belediye Zabıta ekipleri tarafından Genç Caddesi, Ulu Camii, Hacı Hıdır Camii mevkilerinde ve mahallelerde vatandaşları rahatsız eden dilencilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri yaptıkları operasyonda 9 kadın dilenciyi ve çocuklarını yakaladı. Zabıta ekiplerince yakalanan dilenciler zabıta merkezine götürülerek, kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası kesildi.

 

Zabıta olarak gelen şikâyetler doğrultusunda, dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri artırdıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Yunus Börü, “Bu tip kişiler insanlarımızın duygularıyla oynuyor. Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu tür durumlara müsaade etmemeye çalışıyoruz” dedi.

 

Börü, “Şehir dışından gelip Bingöl'de çadır kurarak, çoluk çocuk dilenen çok sayıda aile bulunuyor. Şehir dışından Bingöl'e gelen dilenciler özellikle çocukları kullanıyorlar. Şehir dışından ailece gelen ve şehir merkezinde dilenen çok sayıda dilenci, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik” şeklinde konuştu.

 

Dilencileri yönelik yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, halkın dini duygularını sömüren dilencilere fırsat verilmemesi çağrısında bulundular. Zabıta noktasına götürülen dilencilerin üst aramaları yapılarak, illerine gönderildiler.

 

Şikâyetleriniz için Alo 153 Zabıta veya 2131045 nolu telefondan bu kişi veya kişileri ihbar edebilirsiniz.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın