KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Belediye'den alacağımızı istiyoruz

Kaleönü Mahallesi Muhtarı Ferhat Aymaz, Bingöl Belediyesi'nin asli hizmetlerini yerine getirmediğini ifade ederek, “Belediye'den alacağımız olan hizmetleri istiyoruz” dedi.

Belediye`den alacağımızı istiyoruz
12 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 10:10
2
4304
0
AA aa
Bingöl Online Gazetesi olarak, her hafta bir mahallemizin sorunlarını gazetemize yansıtmaya çalışacağız. Bu haftaki sayımızda da sürekli sorunlarla gündeme gelen Kaleönü Mahallesi'ni yansıtmaya çalıştık.
Bingöl'ün en eski mahallerinden biri olan Kaleönü Mahallesi, yol, içme suyu, kanalizasyon, çöp ve alt yapı gibi sorunlarla sürekli gündeme geliyor.
Kaleönü Mahallesi'nde olan yol, içme suyu, kanalizasyon, çöp ve alt yapı gibi sorunlar mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Mahalle sakileri, yıllardır aynı sorunla yaşadıklarını söyleyerek tepki gösterdiler. Yıllardır hizmetten yoksun kalan Kaleönü Mahallesi köy görünümünü andırıyor. Mahallenin bir bölümünün hayvancılıkla uğraşması nedeniyle hayvanlar sokak aralarında rahatlıkla dolaşırken, ara sokaklarda halen toprak yollar mevcut. Yıllardır hizmet alamayan mahallede ara sokakların yolları halen toprak ve yağmur yağışında mahalle çamur içinde kalıyor. Siyasilere yüklenerek verilen vaatlerin yerine getirilmediğini öne süren vatandaşlar, sürekli oyalandıklarını söyleyerek, sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılmasını istediler.
Bingöl Belediyesi'nin asli hizmetlerini yerine getirmediğini ifade eden Mahalle Muhtarı Aymaz, yıllardır aynı sorunla yaşadıklarını ve bu sorunların çözümü için defalarca gerekli mercilere bildirdiğini söyledi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI
Bingöl Belediyesi'nden mahalle olarak alacakları hizmetleri alamadıklarını kaydeden Kaymaz, “Çünkü belediye asli hizmetlerini yerine getirmediği için asli görevlerini de yerine getirmiyor. Mahallemizde olan sorunları defalarca gerekli mercilere bildirmeme rağmen bu sorunların çözümü için herhangi bir çalışma yapılmadı. Beleye yetkililerinin mahallemizin sorunların çözümü ile ilgili çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.
İçinden lağım sularının geçtiği derelerin ıslahı için defalarca başvuruda bulunduklarını belirten Aymaz, “İnsan sağlığını tehdit eden üstü açık akan lağım sularında mahalle çocukları geziyor. Bu çok tehlikeli sağlık sorunları doğuruyor. Defalarca müracaat etmemize rağmen şimdiye kadar sorunumuz çözülemedi. Lağım sularıyla üst kısımda bulunan ahırlardan hayvan pislikleri birleşerek mahallenin içinden çıkıyor. Özellikle yaz mevsiminde mahalle sakinleri evlerinde oturamıyorlar. Koku tüm mahalleyi sarıyor. Kanalizasyon suları hala açıktan akıyor, yetkililerden artık sesimizi duymasını istiyoruz " ifadelerini kullandı.

Yıllardır sorunlarının çözümü için ilgili yerlere müracaat ettiklerini belirten Aymaz,  sorunlarının çözülmediğini ifade ederek, sokakların yağmur sonrasında çamur içinde kaldığını belirtti.

Mahallede birçok yolun asfaltının ciddi bir şekilde zarar gördüğünü söyleyen Aymaz, bozuk olan yol sorununu defalarca dile getirmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını kaydederek, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın