KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Belediye halktan 1 milyon tl alacaklı!

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, belediyenin kredi ve kamu kurum borcunu ile halktan tahsil edilemeyen alacaklarını açıkladı. Verilere göre, belediyenin kredi hariç kamu ve firmalara 300 bin TL borcu bulunurken, vatandaştan 1 Milyon 250 bin TL alacağı bulunuyor!

Belediye halktan 1 milyon tl alacaklı!
23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 00:07
0
4874
0
AA aa

Muş ilindeki temaslarını tamamladıktan sonra Karayolu ile Bingöl'e hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Partisinin Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti. çok sayıda partilinin hazır bulunduğu ziyarette Bakan Yılmaz'a brifing veren Başkan Yıldız, belediyenin İller Bankasına olan borcunu, resmi kurum ve firmalara olan borcu ile belediyenin tahsil etmesi gereken rakamları açıkladı. İller Bankası tarafından belediyeye her ay ortalama 520 bin TL tahakkuk ettirildiğini ifade eden Başkan Yıldız: “ bunun 190 bin TL'si daha önce alınan kredi borcu karşılığında kesilmektedir. Belediyemize aylık ortalama 330 bin TL İller Bankası tarafından gönderilmektedir. Belediyemize Emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelirlerden ortalama aylık 60 bin TL gelir elde etmektedir” dedi.

Belediyenin aylık giderinin 250 bin TL olduğunu söyleyen Başkan Yıldız: “ içme suyu, mini terminal ve kültür merkezi için İller Bankası'ndan alınan kredinin 6 Milyon TL kalmıştır. Bu kredi her ay düzenli olarak belediyemizin İller Bankası hissesinden düzenli olarak kesilmektedir. Belediyemizin bugün itibariyle resmi daire ve firmalara toplam borcu 300 bin TL'dir. Belediyemizin önceki yıllardan tahakkuk edilen ve tahsil edilmeyen 1 Milyon 250 bin TL emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelir alacağı bulunmaktadır” diye konuştu.

Yıldız'dan brifing aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Bakan Yılmaz ise, Solhan'ın genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye destek verdiğini söyledi. Merkezi yönetim olarak her zaman belediyenin yanında olacaklarını sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, yönetim biçimine değinerek: “ finansı iyi yönetir, insanlarınızı, çalışanlarınızı iyi yönetirseniz başarılı olursunuz” dedi. Burada temaslarını tamamlayan Bakan Yılmaz, daha sonra Merkez Çavuşlar Köyünde, ‘Köye Dönüş ve Rehabilitasyon' projesi kapsamında Bingöl Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışına katıldı.

Bakan Yılmaz'a Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay ve kurum amirleri eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın