KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Belediye halktan 1 milyon tl alacaklı!

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, belediyenin kredi ve kamu kurum borcunu ile halktan tahsil edilemeyen alacaklarını açıkladı. Verilere göre, belediyenin kredi hariç kamu ve firmalara 300 bin TL borcu bulunurken, vatandaştan 1 Milyon 250 bin TL alacağı bulunuyor!

Belediye halktan 1 milyon tl alacaklı!
23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 00:07
0
4836
0
AA aa

Muş ilindeki temaslarını tamamladıktan sonra Karayolu ile Bingöl'e hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Partisinin Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti. çok sayıda partilinin hazır bulunduğu ziyarette Bakan Yılmaz'a brifing veren Başkan Yıldız, belediyenin İller Bankasına olan borcunu, resmi kurum ve firmalara olan borcu ile belediyenin tahsil etmesi gereken rakamları açıkladı. İller Bankası tarafından belediyeye her ay ortalama 520 bin TL tahakkuk ettirildiğini ifade eden Başkan Yıldız: “ bunun 190 bin TL'si daha önce alınan kredi borcu karşılığında kesilmektedir. Belediyemize aylık ortalama 330 bin TL İller Bankası tarafından gönderilmektedir. Belediyemize Emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelirlerden ortalama aylık 60 bin TL gelir elde etmektedir” dedi.

Belediyenin aylık giderinin 250 bin TL olduğunu söyleyen Başkan Yıldız: “ içme suyu, mini terminal ve kültür merkezi için İller Bankası'ndan alınan kredinin 6 Milyon TL kalmıştır. Bu kredi her ay düzenli olarak belediyemizin İller Bankası hissesinden düzenli olarak kesilmektedir. Belediyemizin bugün itibariyle resmi daire ve firmalara toplam borcu 300 bin TL'dir. Belediyemizin önceki yıllardan tahakkuk edilen ve tahsil edilmeyen 1 Milyon 250 bin TL emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelir alacağı bulunmaktadır” diye konuştu.

Yıldız'dan brifing aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Bakan Yılmaz ise, Solhan'ın genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye destek verdiğini söyledi. Merkezi yönetim olarak her zaman belediyenin yanında olacaklarını sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, yönetim biçimine değinerek: “ finansı iyi yönetir, insanlarınızı, çalışanlarınızı iyi yönetirseniz başarılı olursunuz” dedi. Burada temaslarını tamamlayan Bakan Yılmaz, daha sonra Merkez Çavuşlar Köyünde, ‘Köye Dönüş ve Rehabilitasyon' projesi kapsamında Bingöl Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışına katıldı.

Bakan Yılmaz'a Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay ve kurum amirleri eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
27.07.2026
11:47
Bingöl`de Jandarma`dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de Jandarma'dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de jandarmanın bir haftalık operasyon bilançosu açıklandı. Aralarında terör, uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderilirken, 42 bin 712 kök kenevir, silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
27.07.2026
11:46
Bingöl`de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl'de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, çocukların daha güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi amacıyla kent genelindeki parklarda çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve kauçuk zeminlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
27.07.2026
11:45
Bingöl`de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl'de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl merkezde yapımı süren bir inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan 40 yaşındaki demir ustası Aydın Atılgan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Atılgan'ın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
27.07.2026
11:44
Bingöl`de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl polisinin çalışmasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın