KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Belediye, 12 dalda meslek edindirme kursu açacak

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 16 Nisan 2010 tarihinde almış olduğu karar gereği Bingöl Belediyesi 12 alanda İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa meslek edindirme kursu açacak.

Belediye, 12 dalda meslek edindirme kursu açacak
23 TEMMUZ 2010 CUMA 08:33
0
2249
0
AA aa
İş-Kur işbirliği İle başlatılan meslek edindirme programları kapsamında 12 alanda meslek edindirme kursu açmayı planlayan Bingöl Belediyesi, 12 Temmuz 2010 tarihinde Belediye Gençlik Merkezi'nde Satış Elemanı Kursu'nu açtı.

12 meslek dalında kurs açacaklarını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, amaçlarının kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğunu kaydetti.
Satış Elemanı kursunu İş-Kur ile ortaklaşa düzenleyen Bingöl Belediyesi, Bilgisayar Operatörlüğü, Peyzaj Bahçıvanı, Çocuk Bakıcısı, Aşçılık Mesleği, Web Tasarımı kurslarını 2 Ağustos 2010 tarihinde Belediye Gençlik Merkezi'ndeki sınıflardan istifade edilerek faaliyete geçirecek.
Halkla İlişkiler Kursu'nu 15 Ağustos'ta açacaklarını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Kursu ile Büz İmalat ve Döşeme İşçiliği Kursları'nın da Eylül ayının ilk haftasında açılacaklarını söyleyerek, “ Oto Bakım ve Onarım Kursu, Su Sayacı Okuma Kursu ile İş Makinesi Operatörlüğü Kurslarını da ileriki tarihlerde açmayı hedefliyoruz. Bingöl  Belediyesi ilk defa meslek edindirme kursu adı altında kurslar açıyoruz. Şu an 20 öğrencimiz var. Bu kurs, İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi ve Bingöl Belediyesi olarak birlikte yaptığımız bir proje. Katılımcılar kursa katıldıkları zaman günlük olarak 15 liralık bir katkı kendilerine yapılacak. Tüm kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu.
Meslek edindirme kursları ile vatandaşların kendilerini geliştirmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri için faydalı olduğuna dikkat çeken Bingöl Belediye Başkanı Atalay, kurslar hakkında şu görüşlere yer verdi:

“Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla iş Kur işbirliği ile kurslar açıyor. Kurslardan para talep edilmediği gibi kursa katılan katılımcılara günlük 15 TL para verilmektedir. Kurslara kayıt yapabilmek için İş-Kur İl Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gereklidir. Kurs günleri hafta içidir. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir. Kurslar 120 saatten başlayıp 560 saate kadar devam etmektedir. Kurslara devam etme zorunluluğu vardır.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın