KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bebek sahibi olmak 4 bin tl!

Yeni evli çiftler bu rakamı gözden çıkarmalı...

Bebek sahibi olmak 4 bin tl!
19 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 08:58
0
2112
0
AA aa
Yeni evli çiftlerin, hamilelik dönemi ve bebeğin bir yaşına kadarki ihtiyaçları için 4 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin ilk olarak kendilerini psikolojik açıdan hazır hissetmeleri büyük önem taşıyor.

Çiftlerin hayatını tamamen değiştiren bebek, ciddi oranda maliyetle dünyaya geliyor. Bebek sahibi olmak, her ne kadar güzel ve mutluluk verici duygu olsa da ortaya çıkacak maliyeti hesaplamadan çiftlerin harekete geçmemesi öneriliyor.

Hamilelik döneminde alınacak oto emniyet kemeri, emzirme sütyeni, göğüs pedi, kitap, anne karnındaki bebe dinletilecek müzik CD'si, bebeğin ilk aylardaki tulum, yelek, hırka, göbek filesi, ana kucağı, patik, eldiven gibi ihtiyaçları için kalitesine göre 300 lira ile bin lira arasında harcamak gerekiyor. Bu dönemde maliyete, doktor ve hastane giderleri de ekleniyor.

Bebek dünyaya geldikten sonra, aylar geçtikçe ihtiyaçları da artıyor. Bebek bir yaşına gelene kadar oto koltuğu, oda takımı, uyku seti, battaniye, ateş ölçer, müzik kutusu, oda nemlendiricisi, telsiz, oyuncaklar, mama, emzik, dişlik, bakım minderi, vücut losyonu, pişik kremi, şampuanları, bornoz, mama masası ve sandalyesi derken, maliyet giderek büyüyor.

Adım atmaya başladıktan sonra bazı riskleri azaltmak için priz ve çekmece kilitleri, emeklerken kullanılacak dizlik, anne için malzeme çantası gibi alınacaklarla bebek için harcanacak para binlerce liraya ulaşıyor.



-4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR-



Bursa'da kurulu bir bebek mağazasının satış müdürü Erkan Kızılkaya, AA muhabirine, sadece hamilelik döneminde anne ve karnındaki bebek ile doğumdan sonra 12 ay içinde alınması gereken tüm ihtiyaçların maliyetinin, 4 bin liradan başladığını söyledi.

Aile bütçesine göre daha kaliteli ürünler alınmak istenirse rakamın 15 bin liraya kadar çıkabildiğini dile getiren Kızılkaya, şunları kaydetti:

'4 bin liralık bebek arabası, 6 bin liralık oda takımı gibi oldukça pahalı ürünler tercih edilirse maliyet 30 bin liranın da üzerine ulaşır. Ancak bu durumlar, geliri yüksek olan aileler için. Çiftler, sadece ihtiyaçlar için 4 bin lirayı hazırlamalıdır. Bunun yanı sıra çocuğun hastalığı gibi özel durumlarda ilave masrafların da ortaya çıkacağı unutulmamalıdır. Biz, bebek sahibi olmayı düşünenler için hamilelik dönemi öncesinde alışveriş yapmaya başlamalarını öneriyoruz. Böylece, uzun vadeye yayılmış oluyor ve ödemede sıkıntı yaşanmıyor.'

Kızılkaya, bir yaşından sonra alınacak oyuncuklar, tuvalet eğitimi için gereçler, bisiklet, akülü araba derken ailenin yapacağı maliyetin yükseleceğini belirterek, 'Bu yüzden psikolojik açıdan hazır olmaları kadar, maddi açıdan hazır olmak da gerekiyor. Bazı aileler, birçok eşyayı almayarak maliyeti düşürmeye çalışıyor. Bazıları da kredi yoluyla ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor' diye konuştu.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın