KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Bdp'nin açlık grevi sona erdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyelerinin başlatmış olduğu açlık grevi sona erdi.

Bdp`nin açlık grevi sona erdi
14 OCAK 2011 CUMA 08:56
0
2596
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ana dile yaklaşımını protesto etmek amacıyla bir günlük açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevi basın açıklaması sonrası sona erdi. 

Dün saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleşen basın açıklaması esnasında, bir grup KCK operasyonu kapsamında tutuklananlara destek vermek amacıyla 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında BDP binası önüne yürüyen grup ile polisler arasında kısa bir arbede yaşandı.

Açlık grevini biten yönetim yaptığı basın açıklamasında, “KCK operasyonu” ile gözaltına alınan kişilerin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürüldü.

BDP Bingöl İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan BDP Eşbaşkanı Suna Kaya, “KCK operasyonu” kapsamında tutuklu olan kişilerin yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, “Bu siyasi soykırım politikasının bir sonucu olarak arkadaşlarımız 18 ay sonra yargı önüne çıkarılmış, ancak bu kez de arkadaşlarımız yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kalmışlardır.

 18 Ekim 2010 da başlayan birinci duruşma, Türkiye'nin imza attığı uluslar arası sözleşmelerde de açık olarak hukuk güvencesine alınan “anadilde savunma hakkı” Türkiye yargısı bunu kabul etmediği gibi 40 milyonluk bir halkın konuştuğu Kürtçeye hakaretvari yaklaşarak “bilinmeyen dil ya da xxx” olarak tutanaklara geçmiştir. Mahkeme bundan dolayı savunma hakkını engellemiş ve ilk duruşma da arkadaşlarımıza savunma yaptırtmamıştır. Bu gün Diyarbakır'da görülmekte olan tarihi davada Kürtçe savunmayı her koşulda sahipleniyor, arkadaşlarımızın Kürtçe savunmadaki ısrarını tarihsel bir direniş olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuksuz ve antidemokratik “siyasi soykırım” davasında tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılması, gerçekleşecek olan diyalog ve müzakereler için atılacak bir güven adımı olacak” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın