KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bdp'nin açlık grevi sona erdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyelerinin başlatmış olduğu açlık grevi sona erdi.

Bdp`nin açlık grevi sona erdi
14 OCAK 2011 CUMA 08:56
0
2618
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ana dile yaklaşımını protesto etmek amacıyla bir günlük açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevi basın açıklaması sonrası sona erdi. 

Dün saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleşen basın açıklaması esnasında, bir grup KCK operasyonu kapsamında tutuklananlara destek vermek amacıyla 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında BDP binası önüne yürüyen grup ile polisler arasında kısa bir arbede yaşandı.

Açlık grevini biten yönetim yaptığı basın açıklamasında, “KCK operasyonu” ile gözaltına alınan kişilerin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürüldü.

BDP Bingöl İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan BDP Eşbaşkanı Suna Kaya, “KCK operasyonu” kapsamında tutuklu olan kişilerin yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, “Bu siyasi soykırım politikasının bir sonucu olarak arkadaşlarımız 18 ay sonra yargı önüne çıkarılmış, ancak bu kez de arkadaşlarımız yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kalmışlardır.

 18 Ekim 2010 da başlayan birinci duruşma, Türkiye'nin imza attığı uluslar arası sözleşmelerde de açık olarak hukuk güvencesine alınan “anadilde savunma hakkı” Türkiye yargısı bunu kabul etmediği gibi 40 milyonluk bir halkın konuştuğu Kürtçeye hakaretvari yaklaşarak “bilinmeyen dil ya da xxx” olarak tutanaklara geçmiştir. Mahkeme bundan dolayı savunma hakkını engellemiş ve ilk duruşma da arkadaşlarımıza savunma yaptırtmamıştır. Bu gün Diyarbakır'da görülmekte olan tarihi davada Kürtçe savunmayı her koşulda sahipleniyor, arkadaşlarımızın Kürtçe savunmadaki ısrarını tarihsel bir direniş olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuksuz ve antidemokratik “siyasi soykırım” davasında tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılması, gerçekleşecek olan diyalog ve müzakereler için atılacak bir güven adımı olacak” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın