KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Bdp'nin açlık grevi sona erdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyelerinin başlatmış olduğu açlık grevi sona erdi.

Bdp`nin açlık grevi sona erdi
14 OCAK 2011 CUMA 08:56
0
2438
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ana dile yaklaşımını protesto etmek amacıyla bir günlük açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevi basın açıklaması sonrası sona erdi. 

Dün saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleşen basın açıklaması esnasında, bir grup KCK operasyonu kapsamında tutuklananlara destek vermek amacıyla 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında BDP binası önüne yürüyen grup ile polisler arasında kısa bir arbede yaşandı.

Açlık grevini biten yönetim yaptığı basın açıklamasında, “KCK operasyonu” ile gözaltına alınan kişilerin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürüldü.

BDP Bingöl İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan BDP Eşbaşkanı Suna Kaya, “KCK operasyonu” kapsamında tutuklu olan kişilerin yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, “Bu siyasi soykırım politikasının bir sonucu olarak arkadaşlarımız 18 ay sonra yargı önüne çıkarılmış, ancak bu kez de arkadaşlarımız yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kalmışlardır.

 18 Ekim 2010 da başlayan birinci duruşma, Türkiye'nin imza attığı uluslar arası sözleşmelerde de açık olarak hukuk güvencesine alınan “anadilde savunma hakkı” Türkiye yargısı bunu kabul etmediği gibi 40 milyonluk bir halkın konuştuğu Kürtçeye hakaretvari yaklaşarak “bilinmeyen dil ya da xxx” olarak tutanaklara geçmiştir. Mahkeme bundan dolayı savunma hakkını engellemiş ve ilk duruşma da arkadaşlarımıza savunma yaptırtmamıştır. Bu gün Diyarbakır'da görülmekte olan tarihi davada Kürtçe savunmayı her koşulda sahipleniyor, arkadaşlarımızın Kürtçe savunmadaki ısrarını tarihsel bir direniş olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuksuz ve antidemokratik “siyasi soykırım” davasında tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılması, gerçekleşecek olan diyalog ve müzakereler için atılacak bir güven adımı olacak” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın