KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Bdp'nin açlık grevi sona erdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyelerinin başlatmış olduğu açlık grevi sona erdi.

Bdp`nin açlık grevi sona erdi
14 OCAK 2011 CUMA 08:56
0
2323
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Teşkilatı Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ana dile yaklaşımını protesto etmek amacıyla bir günlük açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevi basın açıklaması sonrası sona erdi. 

Dün saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleşen basın açıklaması esnasında, bir grup KCK operasyonu kapsamında tutuklananlara destek vermek amacıyla 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında BDP binası önüne yürüyen grup ile polisler arasında kısa bir arbede yaşandı.

Açlık grevini biten yönetim yaptığı basın açıklamasında, “KCK operasyonu” ile gözaltına alınan kişilerin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ileri sürüldü.

BDP Bingöl İl Teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan BDP Eşbaşkanı Suna Kaya, “KCK operasyonu” kapsamında tutuklu olan kişilerin yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, “Bu siyasi soykırım politikasının bir sonucu olarak arkadaşlarımız 18 ay sonra yargı önüne çıkarılmış, ancak bu kez de arkadaşlarımız yargının adaletsizliğiyle karşı karşıya kalmışlardır.

 18 Ekim 2010 da başlayan birinci duruşma, Türkiye'nin imza attığı uluslar arası sözleşmelerde de açık olarak hukuk güvencesine alınan “anadilde savunma hakkı” Türkiye yargısı bunu kabul etmediği gibi 40 milyonluk bir halkın konuştuğu Kürtçeye hakaretvari yaklaşarak “bilinmeyen dil ya da xxx” olarak tutanaklara geçmiştir. Mahkeme bundan dolayı savunma hakkını engellemiş ve ilk duruşma da arkadaşlarımıza savunma yaptırtmamıştır. Bu gün Diyarbakır'da görülmekte olan tarihi davada Kürtçe savunmayı her koşulda sahipleniyor, arkadaşlarımızın Kürtçe savunmadaki ısrarını tarihsel bir direniş olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuksuz ve antidemokratik “siyasi soykırım” davasında tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılması, gerçekleşecek olan diyalog ve müzakereler için atılacak bir güven adımı olacak” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın