Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Bazencir, İran ve Irak'ta meydana gelen depremin ardından bir basın açıklaması yaptı.
Deprem gerçeğiyle her an yüzleşmek gerektiğine dikkat çeken Bazencir; “Öncelikle sınırımıza çok yakın bir bölgede gerçekleşen deprem sonucunda hayatını kaybeden insanlara Allahtan rahmet yakınlarına dayanma gücü diliyorum. Umarım en kısa sürede yaralar sarılır. Artık diyebiliyor ‘ki deprem değil ihmal öldürür, bu nedenle her an için deprem gerçeğiyle yüzleşme ihtimalini düşünmek zorundayız” dedi.
“DEPREM BÖLGESİNDE YAŞIYORUZ, DEPREME HAZIR MIYIZ?”
Yapıların sürekleri olarak kontrol altına olmasını vurgulayan Bazencir; “Millet olarak çok acılar yaşadık, Adapazarı, Düzce, Bingöl, Erzincan, Varto. Diyarbakır ve Türkiye'de yaşanan depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi evsiz kaldı, eşini arkadaşını kaybetti, bunlardan ders aldık mı? Ders almadığımızı maalesef başka bir deprem gerçekleşince anlıyoruz. Aradan zaman geçti, elbette yapı teknikleri değişmiş ve daha sağlam hale getirilmiştir ama madem deprem bölgesinde yaşıyoruz depreme hazır mıyız, değimliyiz? Bunun alt yapısının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Deprem için alınması gereken en büyük önlem yapı sağlamlığıdır. Bunun yanında zemin etütlerinin de sağlam yapılması önem arz ediyor. Bu kontrollerin doğru yapılıp yapılmadığı konusunda endişelerimiz var. Bingöl'de bu kontroller nasıl yapılıyor ve kimler tarafından yapılıyor fenne uygun kontroller yapılıyor mu? Bingöl birinci deprem fayı üzerinde özellikle dikkatli olmamız gerekiyor, o halde depremle yaşamasını öğrenmek zorundayız” diye konuştu.