KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.

Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
12 OCAK 2026 PAZARTESİ 15:29
16
3123
0
AA aa

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçimi tamamlandı. 52 yıl başkanlık görevini sürdüren Ali Bayram ile Selahattin Alparslan'ın yarıştığı seçimde Ali Bayram 234 oy alırken, Selahattin Alparslan ise 433 oy alarak Bingöl Şoförler Odası'nın yeni başkanı oldu.

52 yıllık Başkan Ali Bayram, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından hem teşekkür hem de tarihi bir değerlendirme niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu.

“Bu irade değişimden yana; saygı duyarım”

Bingöl'e ve şoför esnafına hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Bayram, 52 yıldır kendisine güvenen esnafın bu seçimde tercihini gençlerden yana kullanmasının önemine vurgu yaptı:

“Bu iradeye saygı duymak, demokrasinin ve esnaflık ahlakının gereğidir. Sonuç açıklandığı anda Selahattin kardeşime sarılıp tebrik ettim. O bize kardeş olursa, biz de ona ağabey oluruz.”

Bayram, Ankara'daki yıllara dayanan ilişkilerini yeni yönetime destek için kullanacağını belirterek, “Tecrübemi bir kişinin değil, Bingöl esnafının ortak geleceği için aktarırım” dedi.

“52 yılın sırrı ne güzelliğim ne menfaatim… Anadolu irfanıdır”

Yarım asrı aşan başkanlık dönemine dair merak edilenlere de değinen Bayram, bu uzun sürenin “kişisel menfaatle değil, esnafın ferasetiyle” açıklanabileceğini söyledi.

Görev süresi boyunca gücünü kişisel kazanca dönüştürmediğinin altını çizdi:

“52 yıl boyunca elimde sınırsız imkân olmasına rağmen tek bir ticari plaka almadım. ‘İhaleyi şöyle yapalım, milletin malını paylaşalım' diyenlere sert bir şekilde karşı çıktım. Adaleti esas aldım.”

“Mal varlığım bellidir; bir taksi durağı ve atadan kalma arazi”

Bayram, kendisinin başkanlık üzerinden servet edinmediğini açıkça ifade ederek, mal varlığını da şu sözlerle ortaya koydu:

“Bugün sahip olduğum tek şey bir taksi durağı ve ailemden kalan arazilerdir. Durağı da ben kurmadım, rahmetli eniştemden satın aldım. Bunun dışında başkanlığın gücünden beslenen tek bir kazancım olmadı.”

“Sertliğimin sebebi yiyicilere karşı duruşumdur”

Zaman zaman otoriter olmakla eleştirildiğini kabul eden Bayram, bunun nedeninin “yiyici tayfa” olarak nitelendirdiği kişilere karşı duruşundan kaynaklandığını dile getirdi:

“Gençlere son sözüm: Bu yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin.”

Yeni yönetime tam destek sözü

Tecrübesini ve birikimini genç yönetime aktarmaya hazır olduğunu vurgulayan Bayram,

“Nezaket ve samimiyet gösterdikleri sürece 52 yıl boyunca bana güvenen esnafıma layık olmak adına genç kardeşlerimin yanında kaya gibi duracağım” dedi.

“Bingöl için hayırlı olsun”

Sözlerini “Rabbim bu sürecin sonuçlarını Bingöl'ümüz için hayırlı ve uğurlu eylesin” duasıyla tamamlayan Ali Bayram, açıklamasını Bingöl kamuoyuna iletti.

 

 

29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın