KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Bayram'dan keskin sözler!

Bayram; “Bizler de şöyle düşünüyoruz ki, esnafın muhasebe için müşavirlik hizmeti alması da gereksizdir. Geçmişte nasıl ki, götürü usüle tabi olan esnaf ve sanatkârlar defter tutmuyor ve kurulan komisyonların kararları kapsamında mesleğine göre vergi icra ediyorduysa, bundan sonra da bu uygulamaya geçilsin.”

Bayram`dan keskin sözler!
07 ŞUBAT 2015 CUMARTESİ 06:10
0
7554
0
AA aa

 Gönüllü olarak TÜSİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi derneklere üye olan sanayici, yatırımcı ve girişimcilerin zorunlu olarak Ticaret ve Sanayi odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar odaları gibi kuruluşlara üyeliğin zorunlu olmasının çağın gereklerine uyum sağlamadığını kaydeden Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Bayram Keskin'in bu sözlerine yanıt gecikmedi.

Keskin'in basına yansıyan bu açıklamasını değerlendiren Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram'ın, Esnaf Sanatkârlar ve Ticaret Sanayi odalarının kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olduğunu, buradaki üyeliklerin de bu kapsam da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sektörel düzen ve hakların korunması açısından odaların önemli işlevlerinin bulunduğunu kaydeden Bayram; “Bayram Keskin Bey, mali müşavirdir ve Odalara kayıt zorunluluğunun gereksiz olduğunu savunuyor. Bizler de şöyle düşünüyoruz ki, esnafın muhasebe için müşavirlik hizmeti alması da gereksizdir. Geçmişte nasıl ki, götürü usüle tabi olan esnaf ve sanatkârlar defter tutmuyor ve kurulan komisyonların kararları kapsamında mesleğine göre vergi icra ediyorduysa, bundan sonra da bu uygulamaya geçilsin. Defter parasının 5-10 kat vergi vermeye razıyız. Hiç olmazsa bizim devlete zararımız yok. Devlete yük olmadan bunca istihdam sağlıyoruz. Ahilik kültüründen gelen bir kuruluşuz. Esnafın sorunlarını çözmeye çalışan, sıkıntıları dile getirip çözüme sevk etme ve daha birçok konuda öncü olma gayretindeyken, bu tür basit bir yaklaşım gösterilmesinin farklı sebepleri olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin en düşük faizli kredilerini bizler veriyoruz. Bunlar hizmet değil mi? Esnafı, Sanatkârı tefecinin elinden kurtarmamız mı rahatsızlık veriyor? D4-D2 ve benzeri belgelerin temini ya da yenilenmesi sürecinde bazı aracılar “dilekçe yazma ve belgeleri hazırlayıp Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne gönderme” hizmeti sunuyorlar ve bunun karşılığında para alıyorlar. Acaba bizler buna müsaade etmediğimiz için mi bu sözler sarf ediliyor? Bilanço üzerinden ücret alındığı öne sürülmüş. Aidatlarımızın hepsi kanunla belirlenmiş, kar-zarar bilançosuna göre aidat belirlenmez. Bir şeyler söylenecekse de ciddiyetle söylensin” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2025
15:46
Bingöl`de `Deprem ve İnsan` paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' paneli
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Deprem ve İnsan Paneli'nde, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ele alınacak.
04.03.2025
15:19
Bingöl`de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçunu işleyen 5 şüpheli tutuklandı.
04.03.2025
15:17
Karlıova`da Mart kapıdan baktırdı….
Karlıova'da Mart kapıdan baktırdı….
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün aksamdan itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Çatılardan kar birikintilerinin düştüğü ilçede eğitime bir gün ara verilirken, belediye ekipleri kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
04.03.2025
15:17
Becerekli:
Becerekli: 'Yardımlarınızda aracı olmaya talibiz'
Ramazan vesilesiyle yapılacak yardımlarda engelli bireylerin göz ardı edilmemesini isteyen Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli; 'Emanetlerinizi ihtiyaç sahibi ailelerimize en şeffaf şekilde ulaştırmayı kendimize bir borç biliyoruz'
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
04.03.2025
03:29
Bingöl`ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'den liseli gençler toplam 12 alanda yapılan yarışmada 6 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti. Danışman Öğretmen Çelikkaya; 'Bu başarı, Bingöl'ün eğitim alanında bölgesel rekor kırmasına zemin hazırlarken, aynı zamanda genç zihinlerin bilimsel araştırma ve teknolojik inovasyona olan inancını da pekiştiriyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın