Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bingöl İl Başkanı Mehmet Bayram, son zamanlarda artış gösteren terör olaylarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.
Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Bayram, “Acı günler yaşıyoruz. Olayları doğru algılamak zorundayız. Cennet ülkemizin dört bir yanında verdiğimiz şehitler yüreğimizi yakarken, özellikle doğu illerinden gelen acı haberlerle bir kez daha sarsıldık. Buradan şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.
Öcalan'ın yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun, çözüm süreciyle birlikte yeniden hortladığını ifade eden Bayram, “Bu noktada, verilen bunca şehidin ardından klişe açıklamalarla yetinilmemesi, bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Eli kanlı teröristlerin kahpece düzenlediği eylemler tüm hızıyla sürerken, siyasilerin Ortadoğu'yu dizayn etme çabasına girmeleri, ülkemizi yönetenlerin, ülkemiz gündeminden ne denli uzak olduğunun açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Bayram, “Terörist başının yakalanmasının ardından faaliyetlerini donduran, 2002 yılında yok olma noktasına gelen terör örgütü, açılım süreci ile yeniden palazlandırılmış, ne yazık ki, akan şehit kanları dahi, açılım safsatasıyla terörü sonlandıracağını sananları, müzakere yaparak dağdaki teröristi yola getireceğine inananları, gaflet uykusundan bir türlü uyandıramamaktadır. Bugün gelinen noktada, teröristle müzakere yapanlar, bu yetkiyi bizlerden bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimizden ve onların ailelerinden almamıştır. Terörle mücadele her zeminde ve her zaman, sürekli olarak yürütülmesi gereken çok yönlü bir faaliyet iken, terörle mücadeleye başlamak için Ramazan sonrasına randevu veren anlayışın bir an önce kendine gelmesi gerekmektedir” dedi.
FETÖ ile PKK'nın aynı olduğunu vurgulayan Bayram, şunları söyledi: “OHAL ilan edildiği halde sadece FETÖ'nün üstüne gidip PKK'yı unutanlar neyin peşindeler? Buradan soruyoruz, bu tabloyu yaratanlar şimdi eserleri ile övünüyorlar mı? Doğrusu merak ediyoruz. İnanıyoruz ki, Türk milleti kendisine oynanan oyunu ve yapılan hainliği de asla unutmayacak; kim olursa olsun, teröriste yardım ve yataklık edenlere hak ettiği cevabı mutlaka verecektir. Bilinmelidir ki; her şehit haberinden sonra, yetkililerin sığ açıklamaları, artık Türk milletini tatmin etmemekte ve acımızı dindirmemektedir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, bu milletin sırtından nemalanıp, bu milletin evlatlarını vuran katilleri, bu katilleri alkışlayan sözde aydınları, sokaktaki vurdumduymazları ve teröriste terörist diyemeyen siyasetçileri ve tüm destekçilerini lanetliyoruz.”