KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Bayram harçlığı yine silahlara gitti

Çocuklar topladıkları bayram harçlıklarıyla oyuncak silah alıp, sokaklarda birbirleriyle savaş oyunu oynadı.

Bayram harçlığı yine silahlara gitti
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:23
2
7618
1
AA aa

Eski bayramlarda görmeye alıştığımız gün boyu ellerinde şeker torbalarıyla ev ev gezip şeker toplayan çocukların yerine artık ellerinde oyuncak silahlar ve internet cafelerde şiddet içeren oyunları oynayan çocukları görüyoruz.

Uzmanların 'kör edebilir' uyarısına ve satışının yasaklanması için yapılan birçok girişime rağmen boncuk atar oyuncak silahlar, çocukların elinden düşmüyor.

Kurban Bayramı'yla birlikte doyasıya eğlenen çocuklar bayram harçlıkları ile aldıkları oyuncak silahlarla bu yıl da tehlikeli bir oyun oynadılar. Her bayramda yaşanan bildik manzaralar bu Kurban Bayramı'nda da yaşandı.

Uzun namlulu, kısa namlulu, otomatik gibi özellikleri olan ve onlarca çeşidi bulunan boncuk atar oyuncak silahlar ile savaş oyunu oynayan çocuklar, izledikleri dizi ve filmlerin etkisiyle oyuncak silahlarını ellerinden düşürmüyor.

Uzmanlar, oyuncak silahtan çıkan boncuk mermilerin göze isabet etmesi halinde göz içi kanama ya da daha da kötüsü kör olma tehlikesi yaşanabileceğini belirtiyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen hem ailelerin duyarsızlığı hem de çocukların birbirlerinden etkilenmesi üzerine boncuk atar oyuncak silahlar ara sokaklarda yok satıyor.

Her bayramda yaşanan maytap ve tehlikeli oyuncak kazalara rağmen, çocuklar tehlikeli eğlence yöntemlerine ulaşmakta zorlanmıyor. 2–10 TL arasında satılan oyuncak silahlara, ucuz fiyatları sayesinde çocukların kolaylıkla ulaşabileceği nesneler olarak ara sokaklarda bulunan market ve bakkallardaki yerlerini alıyor.

Boncuklu silahlarıyla objektife poz veren çocukların aileleri ise tüm çabalarına rağmen çocuklarını bu tehlikeli oyundan geri tutamadıklarını ifade ederek, güvenlik güçlerinden ve zabıta ekiplerinden denetimlerin artırılmasını istedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
faruk_12_12polat@hotmail.com (@Misafir_906)
28 Kasım 2010 Pazar 14:52
bu haberin dikkate alınmasını çok istiyorum bir an önce bu silahlar ortadan kaldırılmalı sayın valimiz sayın belediye başkanımız sayın millet vekillerimiz sayın devlet bakanımızLÜTFEN BU HABERİ DİKKATE ALIN.....!!!!!!!!
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın