KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Baylaz aday adaylığını açıkladı

Görevinden istifa ederek, Bingöl'den Demokrat Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Baylaz, vatandaşların ‘bir beş yıl daha nasıl geçer?' sorusuna şimdiden maruz kalmamak için, seçimlerde duygusal değil mantıksal düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Baylaz aday adaylığını açıkladı
01 HAZİRAN 2007 CUMA 11:04
0
6981
0
AA aa
Demokrat Parti (DP) Bingöl İl Başkanı Faruk Baylaz, görevinden istifa ederek, Bingöl'den Demokrat Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Yaptığı basın açıklamasında önce aday adaylığını açıklayan Baylaz, il ve ülke gündemine ilişkin konuları da değerlendirdi.
22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye'nin önümüzdeki beş yıllık kaderini belirleyeceğini ifade eden Baylaz, vatandaşların ‘bir beş yıl daha nasıl geçer?' sorusuna şimdiden maruz kalmak için, seçimlerde duygusal değil mantıksal düşünmesi gerektiğini vurguladı.
 “Türkiye'ye demokrasi anlayışını getiren ve yerleşmesi için canlar feda eden bir partiden aday adayı olduğum için mutluyum” diyen Baylaz, “Ülkemizin en büyük problemi, demokrasi anlayışının yeterince oturmamış olmasıdır. Bunu en iyi uygulayacak olan siyasi iradedir, bu da parlamentodur. Parlamentoyu seçen halktır. Dolayısıyla halkımız bu yönde kanaatini duygusal değil, akılcı olarak kullanmalıdır” dedi.
Partisinin genel politikası gereği, hükümetin doğru icraatlarını desteklediğini ifade eden Baylaz, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gelişmeler konusunda Demokrat Parti'nin 184 toplantı yeter sayısını defalarca doğru bulduğunu ve bunu kamuoyuyla paylaştığını söyledi.
‘Ancak, gelişmeler farklı yönde arz etti' diyen Baylaz, “Ülkemiz için en hayırlısı ne ise o olsun” ifadesini kullandı.
Kamuoyuna yansıtıldığı gibi partisinin CHP'nin kuyruğu olmadığını, aksine AKP'nin, CHP'den son günlerde yaptığı transferlerle kuyruk olduğunu kaydeden Baylaz, “Bu ülkede demokrasinin tam oturması için Demokrat Parti misyonunun yeniden şaha kalkması gerekir” şeklinde konuştu.
Faruk Baylaz Kimdir?
Bingöl eski milletvekillerinden Haydar Baylaz'ın oğlu olan Faruk Baylaz, 1966 Bingöl Merkez Üçyaka Köyü'nde doğdu. İlkokulu Yenişehir ilkokulunda, ortaöğrenimini ise Ankara Yükseliş Kolejinde tamamladı. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde okurken, annesi ve babasının rahatsızlığından dolayı 2. sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldı.  Halen iş hayatında müteahhitlik yapmakta olan Baylaz, evli ve iki çocuk babasıdır.  Babasının vefatından sonra Doğru Yol Partisi Bingöl İl Başkanı olarak siyasette yer alan Baylaz, bu görevinden istifa ederek, Demokrat Partiden milletvekili aday adayı oldu.
 

 

 BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın