2014 mahalli idareler seçiminde AK Parti'den belediye meclis üyeliğine seçilen ve akabinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Sabri Alkış ve Ragıp Atala'nın bu görevleri, daha önceden belirtilen değişim kapsamında sona erdi.
Seçim sonrası ilk görevlendirmeyi yaparken başkan yardımcılığı görevlerinde bir dönüşüm olacağını belirten ancak yaşanan seçim ve siyasi süreçler nedeniyle ertelenen değişimi dün gerçekleştiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Sabri Alkış ve Ragıp Atala'nın yerine AK Partili Belediye Meclis üyelerinden Ahmet Korkutata ve Veysel Koç'u başkan yardımcısı olarak atadı.
BARAKAZİ: “BU BİR HİZMET YARIŞIDIR”
Değişme dair görüşlerini aktaran Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kamuoyuna yansıyan ‘görevden alma' tabirinin doğru olmadığını, bunun normal bir değişim olduğunu söyledi.
2014 seçimlerinden hemen sonra başkan yardımcılığı görevinde bir değişimin olacağına dair beyanlarını hatırlatan Başkan Barakazi; “Bahsettiğimiz değişimi şimdi gerçekleştirmiş olduk. Bu bir hizmet yarışıdır, kan tazelemesinin hizmet verimliliğine faydası da olacaktır. Bugüne kadar başkan yardımcılığı görevini yürüten ve hizmet etme gayretinde bulunan meclis üyesi arkadaşlarımız Sabri Alkış ve Ragıp Atala beylere teşekkür ediyorum. Hizmetlerini meclis üyeliğinde sürdüreceklerdir. Yeni başkan yardımcıları Ahmet Korkutata ve Veysel Koç beylere de başarılar diliyorum” dedi.