KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Başıboş ineklerin sahiplerine para cezası geliyor

Bingöl'ün Genç İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde çevre kirliliğine neden olup trafiği aksatan başıboş hayvanların önüne geçebilmek için cezai uygulamaya gideceğini duyurdu.

Başıboş ineklerin sahiplerine para cezası geliyor
30 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 06:35
0
1960
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde çevre kirliliğine neden olup trafiği aksatan başıboş hayvanların önüne geçebilmek için cezai uygulamaya gideceğini duyurdu.

Genç ilçesinde kronikleşen sorunlarından biri olan cadde ve sokaklarda dolaşan başıboş hayvanlara kalıcı çözüm geliştirmek isteyen belediye, yeni bir uygulamayla bu sorunu çözmek istiyor.

Başıboş bırakılan özellikle büyükbaş hayvanların çevreye büyük zararlar verdiğini belirten ve bundan dolayı da kalıcı bir çözüm geliştirmek istediklerini vurgulayan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç: "Hayvanların başıboş bırakılmaması için yayın cihazımızdan her gün duyurular yapıyoruz. Hayvan sahiplerini uyarıyoruz. Fakat bazı hayvan sahipleri buna rağmen hayvanlarını başıboş bırakıyor. Başıboş hayvanlar, cadde ve sokaklarda çöp konteynırlarını devirerek çirkin görüntüye sebep oluyor, yeşil alanlara büyük zarar veriyorlar. Ayrıca trafik akışını da engelliyorlar. Hayvan sahiplerinden rica ediyorum, hayvanlarını başıboş bırakmasınlar. Bu uyarılarımız dikkate alınmadığı takdirde başıboş olarak yakaladığımız hayvanları belediyeye ait ahırda bağlayacağız ve hayvan sahibine 5326 sayılı kabahatler kanunun 37. Maddesine göre 83 lira para cezası ile cezalandıracağız. Aynı durumun ikinci tekrarı halinde ise bu ceza 150 lira olacak ve bu rakam giderek artacak. Biz cezadan yana değiliz. Hayvan sahipleri lütfen bu konuda daha duyarlı olsun. Bu olumsuzluğa son vermek için şehir merkezinde cadde ve sokaklarda başıboş dolaşan büyükbaş hayvan sahiplerine cezai işlem uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın