KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

Başarısız liseliye kapı gösterilecek

Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen 2 nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da 4 bin, Türkiye genelinde de 60 bini aşkın lise 1 öğrencisinin; 2. kez sınıf tekrarına kalmaları nedeniyle, eğitim yılının sonunda örgün eğitimin dışına itileceğini söyledi.

Başarısız liseliye kapı gösterilecek
12 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 17:06
0
1030
0
AA aa
Türkoğlu, geçen yıl uygulamanın ilk yılı olması nedeniyle problemin veliler tarafından tam idrak edilemediğini, okuluyla ilişiği kesilen öğrencilerle birlikte sorunun net bir şekilde görüleceğine vurguladı. Türkoğlu, "Soruna Haziran gelmeden çözüm bulunamazsa ergenlik çağındaki bu çocukları çok büyük toplumsal travma bekliyor" uyarısında bulundu.

Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, liselerin dört yıla çıkmasıyla ilk defa 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Bursa'da 9. sınıfa başlayan 28 bin öğrenciden geçen yıl 8 bin 500'ünün sınıf tekrarına kaldığını hatırlattı. Türkoğlu, şöyle devam etti: "Bursa merkezde 3 genel lise ve 3 Endüstri Meslek Lisesine ait birinci dönem okul başarı durumlarını analiz ettiğimizde; genel liselerin birinci sınıflarda başarı oranı yüzde 25, endüstri meslek liselerinde ise bu yüzde 13'dür. İkinci kanaat döneminde en iyi ihtimalle başarının iki katın üzerine çıkacağı varsayılırsa, 2006-2007 eğitim - öğretim yılı sonunda genel liselerde en az yüzde 40'lık, endüstri meslek liselerinde ise en az yüzde 55'nin sınıf tekrarına kalacağı aşikardır. Bu durum en iyimser rakamlarla Bursa genelinde 4 bin, Türkiye genelinde 60 bini aşkın öğrencinin örgün eğitimin dışına itileceğinin göstergesidir. Yani bu öğrenciler eğitimlerine açık lise de devam edeceklerdir. Çünkü yönetmelik,' 2 yıl üst üste kalan öğrenci eğitimine açık lise de devam eder' demektedir. Uygulama geçen yıl başladığı için bu durumu tam olarak idrak edemediler. Haziran ayı itibariyle öğrencilerin okullarıyla ilişkileri kesildiğinde, yani bu çocuklar sokağa bırakıldığında problemin büyüklüğü net bir şekilde ortaya çıkacaktır."

Başkan Türkoğlu, Türkiye'de eğitim sorununun problemler yumağı haline geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Bize göre bu tablonun başlıca nedeni; ilköğretimdeki ders geçme sistemidir. Sistem, ilköğretimin zorunlu olması nedeniyle bir şekilde problemli veya başarısız öğrencilerden kurtulmaya çalışmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde eğitim ciddi bir iş olarak algılanmamaktadır. Ayrıca veli ve öğrenciler okulu ve eğitimi sahiplenmemektedir. Mevcut disiplin yönetmelikleri yeterli ve etkin değildir. Veliler özel dershanelerin bir saatine ödedikleri parayı ne yazık ki bir yıllığına devlet okuluna vermemekte, maddi boyut bir tarafa çocuğunun ders ve başarı durumunu ve çocuğun gelişimini takip etmemektedirler. Geçen yıl okuldan uzaklaştırılan öğrenci olmadığı için konunun önemi veliler tarafından anlaşılamadı. Bu yıl dananın kuyruğu haziran ayı itibariyle kopacak."

4 yıllık lise eğitiminde, lise 1. sınıfta endüstri meslek liseleri ile düz liseler arasında müfredat olarak hiçbir fark bulunmadığına dikkati çeken Türkoğlu, uygulamadaki yanlışlığa dikkati çekerek şunları söyledi: "Üniversiteyi kazanma umudu olmayan öğrencileri meslek liselerine yönlendiriyoruz. Fakat ne yazık ki, endüstri meslek liselerinin 1. sınıfında da öğrenciye hiçbir laboratuvar dersi verilmiyor. Öğrenci fizik, kimya, biyolojideki başarısına göre değerlendiriliyor. Bu öğrenci zaten bu derslerden başarılı olmuş olsaydı üniversite sınavına hazırlanırdı. Bu garip sistemle ne amaçlanıyor merak ediyorum."

ZAMAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
28.04.2025
23:07
Bingöl`de jandarma ekipleri şüphesinde yanılmadı
Bingöl'de jandarma ekipleri şüphesinde yanılmadı
Bingöl'de jandarma tarafından durdurulan şüpheli araçlarda uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi.
28.04.2025
23:06
Öğrenciler, Bingöl`de fay hatlarını yerinde inceledi
Öğrenciler, Bingöl'de fay hatlarını yerinde inceledi
Marmara Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Bingöl Karlıova'da bulunan Kuzey Anadolu Fayı (KAF) ve Doğu Anadolu Fayı (DAF) kesişim bölgesini yerinde inceledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın