KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Barolar: görüşmeleri olumlu buluyoruz

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları: “Ülkemizde yıllardır devam eden ve on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Kürt sorununun çözümü için devlet yetkilileri ve Öcalan arasında görüşmelerin yeniden başlaması, toplumda barışa yönelik umudu yeniden yeşertmiştir.”

Barolar: görüşmeleri olumlu buluyoruz
14 OCAK 2013 PAZARTESİ 09:14
0
1357
0
AA aa

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baro başkanları, Muş Barosu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Baro başkanlarının Muş'ta yaptıkları toplantının ardından 17 Baro başkanının imzasının bulunduğu yazılı bir açıklama yapıldı.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van Baro başkanları adına açıklama yapan Muş Baro Başkanı Zahit Söylemez, ilk olarak 2012 yılının Aralık ayında hayatını kaybeden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'yi rahmetle andıklarını söyledi.

İmralı ile devlet yetkililerinin görüşmelerini olumlu karşıladıklarını vurgulayan Söylemez: “Ülkemizde yıllardır devam eden ve on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Kürt sorununun çözümü için devlet yetkilileri ve Abdullah Öcalan arasında görüşmelerin yeniden başlaması, toplumda barışa yönelik umudu yeniden yeşertmiştir. Kürt sorununun çözümünde daha önce denenen yöntemler sorunu çözme yerine daha da derinleştirdiği bilinmektedir. Diyalog ve müzakerenin, sorunun çözümünde en rasyonel yöntem olduğu kuşkusuzdur. Bu nedenle yapılan görüşmeleri doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Yeniden başlayan sürecin hassasiyet ve ciddiyetle sürdürülmesi gerekmektedir. Bu nitelikteki süreçler, dünyadaki benzer örneklerinden de anlaşıldığı üzere, zor süreçlerdir” dedi.

Nitekim görüşmelerin kamuoyu ile paylaşılmasından hemen sonra Paris'te yaşanan cinayetlerin, sürecin zorlu geçeceğini, sabote edilebileceğini gösterdiğini ifade eden Söylemez: “Bu nitelikteki olaylar, tarafları çözüm yönündeki iradelerinden vazgeçirmemelidir. İlgili bütün kesimleri, sorumluluk içinde sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sorunun çözümü konusunda toplumda oluşan mutabakat da gözetilerek tarafların görüşmelerini kararlılıkla ve cesaretle sürdürmeleri gerektiğini yineliyor, görüşmelerin sorunun çözümü ve toplumsal barışı sağlayacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın