KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2025 Perşembe
°C

Barışı kim istemiyorsa katliamı o yapmıştır

Bingöl’de bir araya gelen KESK’e bağlı sendikalar, Ankara’da gerçekleştirilen ve 96 kişinin ölümüne 246 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı kınadı. Eylemde konuşan Kılıç, “Bugün barışa kim yanaşmıyorsa, bizce katliamı o yapmıştır” dedi.

Barışı kim istemiyorsa katliamı o yapmıştır
12 EKİM 2015 PAZARTESİ 03:04
0
1657
0
AA aa

 Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar, Ankara'daki saldırıyı kınamak üzere Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi.

‘Yaşatmaya inat edenler öldürmeye inat edenleri yenecek' pankartının açıldığı eyleme STK'ların yanı sıra HDP, İHD ve DBP destek verdi.

HDP milletvekili adayları Hişyar Özsoy, Mahmut Demirel ve Hatice Kavran'ın da katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç,   Ankara'daki barış mitingine hunharca bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, “barış mitingi kana bulanmıştır. Bunu yapanları, sorumluluk üstlenip engel olmayan iktidarı ve kurumlarını, buna alkış tutanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

30 yıldır devam eden savaşta ne zaman barış mesajı verildiyse, ardından katliamların yaşandığını belirten Kılıç, “Şunu söylemek gerekiyor, bu duruma nasıl geldik? Ülkede 30 yıldır devam eden bir savaşta ne zaman barış mesajı verildiyse, ardından katliamlar yaşanmıştır. 1993 Bingöl, 2011 Silvan, 5 Haziran Diyarbakır, son yaşanan Suruç katliamı ve bugün yaşanan Ankara. Bunlardan en benzer olanı ise, Suruç katliamı ve Ankara katliamıdır. Neden? Bugün barışa kim yanaşmıyorsa, bizce katliamı o yapmıştır. Ülkede her şeyi ve herkesi terörist ilan eden mafya babaları ve Ergenekon çeteleriyle omuz omuza halklara saldıran kim ise bugün ki katliamı da o yapmıştır kanaatindeyiz. Şu hususa da dikkat çekmek gerekiyor, bugün ülkede ne zaman ülkede yaşayan halklar, Kürtler, Türkler, Araplar, Çerkezler bir araya gelip dayanışma gösterdiğinde bu saldırılar ve ölümler yaşanmaktadır. Bu çok net olarak ifade edilmiştir ve bugün Ankara olayı Suruç'la beraber değerlendirildiğinde daha somut olarak ele alınabilir” diye konuştu.

“BARIŞ ÇAĞRISINI HALKLAR YAPTI”

Bu ülkede halkların bir araya gelmesine engel olanların, kendi rantları ve iktidarları dışında herkesin ölmesini istediğini ifade eden Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün yaşanan katliamı kim yaptı sorusunun başka bir cevabı da vardır. Türkler ve Kürtlerin bir araya gelmesi, bugün kimi rahatsız ediyor? İktidar odaklarını ciddi kayıplara sürüklüyor ve aşırı derecede saldırganlaşmalarına neden oluyor. Bu ülkede halkların bir araya gelmesine engel olanlar, kendi rantları ve iktidarları dışında herkesin ölmesini istiyorlar. Bu anlayış, dar oligarşi bir zümrenin yüzyıllardır Kürtleri, Türkleri, Çerkezleri, Arapları ayrıştırarak, yönetmeye çalışması bugün daha net yaşıyoruz. Çünkü bu barış çağrısını halklar yaptı, bu barış çağrısını ‘artık kimse ölmesin' diyenler yaptı, bu barış çağrısını herkesin eşit özgür yaşamasını talep eden devrimci, demokrat ve vicdanlı muhafazakârlar yaptı. Buna karşılık katliamı kimler yaptı? Ülkeyi rant alanına, insan kıyımına uğratmaya çalışanlar halkların anlayışların bir arada olmasına tahammülü olmayanlar bu katliamı yaptı. Ey insan kanı üzerinden barışı sabote etmeye çalışan mafyalaşmış zihniyetler, cesetlerimizin üstüne saldığınız her renkten bayrakla sizleri barışın sesiyle, sağır edeceğiz. Sanmayın ki bizleri öldürerek yıldırabileceksiniz bütün cesetlerimizle barışa haykıracağız. İnsanı ölüsünü sizlere neler yapabileceğini barışın sesiyle duyuracağız ve o gün, o büyük barış gününde bugün bizim yasımızı tutar gibi sizler savaşın yasını tutacaksınız. Savaş ölecek.”

Kitle, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2025
17:26
Bingöl`de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Bingöl'de vergi hasılat denetimleri sürüyor
Denetimler kapsamında Maliye ekiplerinin birçok işletmede gün boyu takipte olduğunu, gelir ile bayanların karşılaştırıldığını, IBAN konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüklerini aktaran Bingöl Defterdarı Veysel Uçur, denetimlerin detaylarını ve yapılacak işlemleri şöyle özetledi;
27.02.2025
16:31
Bingöl`de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de dolandırıcılık suçundan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştiren 3 şüpheli yakalandı.
27.02.2025
16:21
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
12Bingölspor taraftarına tribün yasağı şoku!
Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına tribün yasağı getirildi. Karara tepki gösteren Yeşil Beyazlı Kulüp Yönetimi: 'Bu tür yasaklar; futbolun dostluk ve birliktelik ruhuna, seyir zevkine, taraftar haklarına ve futbol tutkunlarının heyecanına zarar vermektedir. Açıkça ifade ediyoruz ki, bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz!'
27.02.2025
14:42
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adet tabanca ele geçirildi.
27.02.2025
14:36
Bingöl`de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de 36. Vergi Haftası, 'Vergi Güvendir' sloganıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla kutlandı.
26.02.2025
22:38
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz İlçe Kaymakamımızın liderliğinde alanda saha taramalarına devam etmektedirler' açıklamasında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın