KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Barajlar işsizlere umut oldu

Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerinde 3 ayrı baraj ihalesi alan Özaltın Holding, bölgedeki işsizlere umut kapısı oldu.

Barajlar işsizlere umut oldu
21 TEMMUZ 2010 ÇARŞAMBA 09:37
0
6238
0
AA aa
Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerinde 3 ayrı baraj ihalesi alan Özaltın Holding, bölgedeki işsizlere umut kapısı oldu.
Özaltın Holding firması tarafından Yayladere ilçesinde yapılan Özlüce Barajı, Kiğı ilçesinde yapımı devam eden Kiğı Hidroelektrik Santrali (HES) Barajı ve yine Kiğı ilçe sınırlarında yapımı süren Yedisu Barajı inşaatları ile yüzlerce işsiz ve vasıfsız kişileri meslek sahibi yaptı. 1990'lı yıllarda Bingöl'de ilk olarak Özlüce Barajı yapımını alan firma Kiğı HES ve son olarak da 2009 yılında Yedisu Barajı'nı yapıyor. Bir barajı tamamlayan ve iki barajda çalışmalarını sürdüren firma, bin 700 kişiyi istihdam ediyor. Bingöl'de görev yapmaktan ve bölgeye hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını belirten Özaltın Holding firması Proje Müdürü Kazım Demir, yapımı devam eden inşaatlar sayesinde bölgedeki işsizliği önemli ölçüde azalttıklarını söyledi. Demir, "Kiğı HES Baraj yapım işi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu barajda bin 500 kişi çalışıyor. Bunlardan 700'ü Bingöllü. Ayrıca Yedisu Barajı'nda da 200 çalışanımız var ve burada da 50 civarında Bingöllü genç çalışıyor. Daha önce mesleği olmayan, vasıfsız yüzlerce Bingöllü genç, şuanda meslek öğrendi. Bu insanları meslek sahibi yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bunun yanında Bingöl ilinde bir çok hizmetimiz oldu. Özelikle kış mevsiminde kar nedeniyle kapanan yollar, bizim araçların katkısıyla ulaşıma açılıyor. Yine yatırım konusunda büyük katkılar sunuyoruz. Bingöl'e hizmet yaptığımız için de çok mutluyuz" dedi.
"YILDA 500 MİLYON KİLOVAT ENERJİ ÜRETİLECEKTİR"
Kiğı HES Barajı'nın tamamlanması halinde yılda 500 milyon kilovat enerji üretimi yapılacağını belirten Demir, bu barajın 2014 yılında tamamlanacağını söyledi. Demir "Kiğı HES Barajı'nda 14 bin metre enerji tüneli var. Şuanda tek bir tünel kaldı. 8.5 kilometre uzunluğunda olan bu son tünel, 2010 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır. Yine yapımına 2009 yılında başlanan Yedisu Barajı dolgu işleri 2010 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Bu baraj da yap işlet modeliyle yapılıyor. 2011 yılı ortasında da enerji üretimi yapılacaktır. Bu barajımızda da yılda 60 milyon kilovat enerji üretimi yapılacak" şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın