KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
4 °C Kısmen güneşli

Baraj işçileri grevde!

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki baraj şantiyesinde çalışan işçiler, şantiyede çalışan işçiler arasında ayrım yapıldığı, adil davranılmadığı gerekçesiyle greve başladı. İşçiler, Bakan Yılmaz’dan da destek istediler.

Baraj işçileri grevde!
11 KASIM 2013 PAZARTESİ 22:03
0
4612
2
AA aa

Baraj inşaatını yürüten firma yetkilileriyle yapıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten işçiler bu yüzden yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla greve gittiklerini açıkladı.

Yetkililerin kendilerini muhatap almadığını belirten işçiler: “Bizim amacımız halimizin ne olacağıdır. Yollardaki mucuru görüyorsunuz. Sırf bu mucurdan dolayı 19 yaşındaki bir gencimiz hayatını kaybetti. Bunu bin kere dile getirdik. Ağır vasıtalar yolları mahvediyor, ama adamların umurunda bile değil. Yetkililer bizi muhatap bile almıyorlar. 'İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın' diyorlar. 14 muhtarlık burada çıkan tozu dumanı yutuyor, bir kişi bile gelip buranın akıbeti ne olacak diye sormuyor. Köyün evi, bağı, bahçesi bir kenara, bir tarihi mirası var, bir tarih yok oluyor” dediler.

BAKAN YILMAZ'A SESLENDİLER

Bölgeden olan işçiler ile yerli halka adil davranılmayıp haksızlık yapıldığını belirten işçiler, "Bizim insanımız asgari ücretle çalışıyor, diğer illerden gelen işçiler ise 2 bin TL'den az ücretle çalışmıyorlar. Ayrıca bizi 12 saat çalıştırıp mesai vermiyorlar. Bölge insanının cenazesi çıktığında izin verilmiyor, hastası olana izin verilmiyor. Cenazeye giden adamdan da ölüm raporu isteniyor, rapor getirilmeyince kesinti yapılacağı söyleniyor ve yapılıyor. Kendi adamlarını, iş başı yapmadan bile şantiyenin araçları ile Bingöl'den alıp getiriyorlar. Bu bölgede hiç mi çalışacak kimse yoktur da, başka illerden elemanlar getiriliyor. İnşallah Kalkınma Bakanımız sesimizi duyar da, 'Gidip vatandaşımın halini sorayım' der. Yarın seçimde yanımızda olmaları değil, bugün, bu dar günümüzde yanımızda olmaları önemlidir." diyerek sitemlerini dile getirdiler.

“BAKAN, SAVCI VE KAYMAKAM HALKIN YANINDA OLMALIDIR”

İşçiler: “Biz burada bir şey yapmıyoruz. Hakkımızı istiyor, hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar yerimizi kimseye terk etmemişiz etmeyeceğiz de. İki gündür bekliyoruz kimse gelip sormuyor, bir şey yapmıyor. Bakan, Savcı ve Kaymakam halkın yanında olmalıdır. Bir durum olduğunda şantiyeye değil halka gidip, halkı dinlemelidir. 'Burada hayvanlar telef oldu' dediğimizde, 'Yalan söylüyorsunuz.' diyorlar. İnanmaları için de hayvanın derisini götürmemizi istiyorlar." dediler.

Firma ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
doğru söz (@Misafir_16817)
13 Kasım 2013 Çarşamba 19:34
sözüm sana hüsamettin t. kağıdı
sen bu gerevin sebebini tam idrak etmeden neden atıp tutuyorsun.
şantiye hangi memlekete gidip mal sahipleriyle anlaşmadan baraj yapıyorum diyebilir.
çalışanların çoğu toğprağı su altında kalacak olan köylü.ve bunları cüz i bir paraya çalıştırıyorlar ayrıca cebren bunların toprağınıda asıl onlar torpil yaparak kelepir fiyatına almak istiyorlar.ayrıca şikayetb ettikleri konuların hepside eğer zahmet edip arştırırsan doğru şeyler.
ama içine kendi insanına karşı bir kin oluşturmuşsun hasetten ı göremiyorsun
hüsametin kesakağıdı (@Misafir_16766)
12 Kasım 2013 Salı 09:56
aldığımız duyum bir işçiyi çıkaran fırma ve işçiyi sahiplenen köylüüü yanii eğer burda baraj yapılacaksa önce bizim sözümüz geçerli olacak anlayışı var yani baraja adam lazımsa köylüler belirleyecekmiş ve ya adam çıkarılacaksa onuda köylü belirleyecek şimdide bakana sesleniyorlar utanmadan yuh olsun
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın