KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Baraç, 'Diğer partiler festivale davet edilmediler'

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç: 'Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi.'

Baraç, `Diğer partiler festivale davet edilmediler`
19 EKİM 2021 SALI 15:07
21
3028
2
AA aa

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç, Kısa Film Festivali'ne davet edilmediklerini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Finalist filmler için de sitem de bulunan Baraç, şu açıklamalara yer verdi:

“Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. 24 filmin finale kalacağı festivale Zazaca dilinde çekilmiş olan 2 eser ön elemeyi dahi geçemeyerek yarışmaya katılamadı. Jürinin kararına ve değerlendirmelerine saygı duymakla birlikte Bingöl'ümüzün, Zaza vatandaşlarının dil ve kültürel yaşantısını anlatan bu 2 Zazaca eserin yarışma kategorisi dışında kalmamasını, ayrıca bölgemizin ve dilimizin tanıtımı amacıyla yer verilmesini ve vatandaşların izlenimine sunulmasını temenni ederdik. Dikkat çekmek istediğim diğer bir husus protokolün tek siyasi partiden oluşturulması. 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali olan bir organizasyona sadece İktidar partisinin temsilcilerinin davet edilmesi bu festivalin adının 3. Bingöl Ak Parti Kısa Film Festivali olarak değiştirilmesini elzem kılmıştır. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi. 3. Film festivali diğer siyasi parti temsilcilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edilmediği bir organizasyon olarak akıllarda yer alacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86261)
19 Ekim 2021 Salı 18:37
Bence sen önce protokol kuralıni il Başkanından öğren kotulga yayılıp poz vermişsen hiç bir şeyken seni yarın düşüne miyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86286)
20 Ekim 2021 Çarşamba 13:25
@Misafir Kullanıcı Adamın oturuşundan ziyade söylediklerine bakın bence. Tabi o da işinize gelmiyor
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın