KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Baraç, 'Diğer partiler festivale davet edilmediler'

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç: 'Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi.'

Baraç, `Diğer partiler festivale davet edilmediler`
19 EKİM 2021 SALI 15:07
21
2996
2
AA aa

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç, Kısa Film Festivali'ne davet edilmediklerini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Finalist filmler için de sitem de bulunan Baraç, şu açıklamalara yer verdi:

“Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. 24 filmin finale kalacağı festivale Zazaca dilinde çekilmiş olan 2 eser ön elemeyi dahi geçemeyerek yarışmaya katılamadı. Jürinin kararına ve değerlendirmelerine saygı duymakla birlikte Bingöl'ümüzün, Zaza vatandaşlarının dil ve kültürel yaşantısını anlatan bu 2 Zazaca eserin yarışma kategorisi dışında kalmamasını, ayrıca bölgemizin ve dilimizin tanıtımı amacıyla yer verilmesini ve vatandaşların izlenimine sunulmasını temenni ederdik. Dikkat çekmek istediğim diğer bir husus protokolün tek siyasi partiden oluşturulması. 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali olan bir organizasyona sadece İktidar partisinin temsilcilerinin davet edilmesi bu festivalin adının 3. Bingöl Ak Parti Kısa Film Festivali olarak değiştirilmesini elzem kılmıştır. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi. 3. Film festivali diğer siyasi parti temsilcilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edilmediği bir organizasyon olarak akıllarda yer alacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86261)
19 Ekim 2021 Salı 18:37
Bence sen önce protokol kuralıni il Başkanından öğren kotulga yayılıp poz vermişsen hiç bir şeyken seni yarın düşüne miyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86286)
20 Ekim 2021 Çarşamba 13:25
@Misafir Kullanıcı Adamın oturuşundan ziyade söylediklerine bakın bence. Tabi o da işinize gelmiyor
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın