KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Baraç, 'Diğer partiler festivale davet edilmediler'

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç: 'Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi.'

Baraç, `Diğer partiler festivale davet edilmediler`
19 EKİM 2021 SALI 15:07
21
3361
2
AA aa

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç, Kısa Film Festivali'ne davet edilmediklerini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Finalist filmler için de sitem de bulunan Baraç, şu açıklamalara yer verdi:

“Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. 24 filmin finale kalacağı festivale Zazaca dilinde çekilmiş olan 2 eser ön elemeyi dahi geçemeyerek yarışmaya katılamadı. Jürinin kararına ve değerlendirmelerine saygı duymakla birlikte Bingöl'ümüzün, Zaza vatandaşlarının dil ve kültürel yaşantısını anlatan bu 2 Zazaca eserin yarışma kategorisi dışında kalmamasını, ayrıca bölgemizin ve dilimizin tanıtımı amacıyla yer verilmesini ve vatandaşların izlenimine sunulmasını temenni ederdik. Dikkat çekmek istediğim diğer bir husus protokolün tek siyasi partiden oluşturulması. 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali olan bir organizasyona sadece İktidar partisinin temsilcilerinin davet edilmesi bu festivalin adının 3. Bingöl Ak Parti Kısa Film Festivali olarak değiştirilmesini elzem kılmıştır. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi. 3. Film festivali diğer siyasi parti temsilcilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edilmediği bir organizasyon olarak akıllarda yer alacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86261)
19 Ekim 2021 Salı 18:37
Bence sen önce protokol kuralıni il Başkanından öğren kotulga yayılıp poz vermişsen hiç bir şeyken seni yarın düşüne miyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86286)
20 Ekim 2021 Çarşamba 13:25
@Misafir Kullanıcı Adamın oturuşundan ziyade söylediklerine bakın bence. Tabi o da işinize gelmiyor
25.05.2026
16:37
‘Tosun Paşa` Rekor Fiyata Satıldı
'Tosun Paşa' Rekor Fiyata Satıldı
Kurban Bayramı öncesi Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nın en çok konuşulan kurbanlığı olan yaklaşık 1,5 tonluk 'Tosun Paşa', sıkı pazarlıkların ardından alıcısını buldu. Dev cüssesiyle vatandaşların ilgi odağı olan kurbanlık, pazarda günlerce konuşuldu.
25.05.2026
16:02
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Bingöl merkez Kurudere Barajı çevresindeki kayalıklarda mahsur kalan iki vatandaş, AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli müdahalesiyle bulundukları noktadan güvenli şekilde kurtarıldı.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın