KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2025 Pazartesi
°C

Bankalar en az 8 bin kişiyi işe alacak

Bankacılık sektöründe bu yıl Türkiye'de toplamda 600'e yakın yeni şube açılması ve en az 8-9 bin civarında ek istihdam yaratılması öngörülüyor.

Bankalar en az 8 bin kişiyi işe alacak
03 MART 2007 CUMARTESİ 09:35
0
1041
0
AA aa
İSTANBUL - Yeniden yapılanma süreciyle birlikte müşteri odaklı çalışmaya daha fazla ağırlık vermeye başlayan ve krizin yaralarını saran bankalar, 2007 yılında da şubeleşme ve istihdam atağına devam edecek.

Günümüzde artık ülke ekonomilerinin sağlık göstergelerinden biri olarak nitelendirilen bankacılık sektöründe, bu yıl Türkiye'de toplamda 600'e yakın yeni şube açılması ve en az 8-9 bin civarında ek istihdam yaratılması öngörülüyor.

Eylül 2006 itibarıyla toplam aktifleri 461 milyar YTL olarak gerçekleşen ve bilançosu 2006 yılının dokuz ayında 64 milyar YTL artan Türk bankacılık sektöründe 2006 sonunda toplam şube sayısı 2005 sonuna göre 488 adet artarak 6 bin 735'e, çalışan sayısı da 10 bin 910 kişi artarak 143 bin 168'e ulaşmıştı.

Şu anda Türkiye genelinde 900 şubesi bulunan ve genel müdürlük dahil 18 bin 279 çalışanı bulunan İş Bankası, geçen yıl toplam 23 şube açtı ve 2 bin 648 kişiyi işe aldı. İş Bankası, bu yıl 40-50 yeni şube açmayı ve yaklaşık 2 bin 300 kişiyi personel kadrosuna katmayı planlıyor.

GARANTİ, 5 YILDA BİN ŞUBE VE 20 BİN ÇALIŞAN HEDEFLİYOR
Doğuş Grubu ve General Electric'in yüzde 50-50 ortaklığa gittiği Garanti Bankası ise 2006 sonunda 478 olan şube sayısını bu yılın sonunda 560'a çıkarmayı hedefliyor. Şubelerinin bulunduğu illerde yeni şubelerle dağıtım kanalını güçlendirmeyi ve hiç şubesinin olmadığı yerlerde şubeleşmeyi planlayan Garanti Bankası, bu yıl hızla büyüyen şube ağına paralel olarak yaklaşık bin 300 kişiyi işe almayı planlıyor.

Garanti Bankası, önümüzdeki 5 yıl içinde şube sayısını bine, çalışan sayısını 20 bine çıkarmayı amaçlıyor.

YKB ŞUBE SAYISINI 700'E ÇIKARMAK İSTİYOR
Yapı Kredi Bankası da iş planlarına göre bu yıl içinde 50 yeni şube açmayı ve açılacak yeni şubelerle birlikte 300-350 civarında ek istihdam yaratmayı planlarken, bir sonraki yıl 50 şube daha açarak şube sayısını 2008 yılı sonunda yaklaşık 700'e çıkarmayı öngörüyor.

HSBC'DEN 2010'A KADAR 200 YENİ ŞUBE
HSBC Bank ise 2006 yılı başında hayata geçirdiği 5 yıllık büyüme planları doğrultusunda iki kat büyümeyi hedefliyor. Türkiye'de 2010 yılına kadar 200 yeni şube açmayı ve personel sayısını 5 bin kişiden 8 bin 500'e çıkarmayı planlayan HSBC, geçen yıl 40 şube açarken, bu yıl 43 yeni şube açmayı hedefliyor.

Zorlu Grubu'nun çoğunluk hisselerini Dexia'ya sattığı Denizbank da 2006 yılı sonunda 262 olan şube adedini 2007 yılında 38 şube daha açarak 300'e çıkarmayı ve şube sayısında 2009 yılı sonunda 410'a ulaşmayı hedefliyor. Bu yılın sonunda çalışan sayısını 7 bin 400'e çıkarmayı amaçlayan bankanın, 2009'da ulaşmayı hedeflediği personel sayısı ise 8 bin 950 kişi civarında.

2009 yılına kadar Türkiye'deki pazar payını iki katına çıkarmayı hedefleyen ve bu doğrultuda geçen yıl açtığı toplam 40 yeni şube ile şube sayısını 225'e yükselten Fortis ise 2009 sonuna kadar her yıl 25 yeni şube açarak bu sayıyı 300'e çıkarmayı öngörüyor.Fortis, halen 5 bin 180 olan çalışan sayısını 2009 sonuna kadar 6 bine çıkarmayı planlıyor.

Oyakbank'ın hedeflerinde ise şu anda 5 bin 500 olan personel sayısının bu yılın sonunda 6 bin kişiye çıkarılması yer alırken, banka, şube açma çalışmalarını bu yıl da sürdürecek.

Geçen yıl şube sayısını iki katından fazla artırarak 54'e çıkaran ve 700 kişiyi bünyesine katarak çalışan sayısını 2 bin 175'e yükselten Citibank da bu yıl yaklaşık 300 kişiyi daha işe almayı planlıyor.

‘SEÇİMLER, BU KONUDAKİ STRATEJİMİZİ ETKİLEMEZ'
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankaların özellikle toplumun hemen hemen her kesimine hizmet vermek için şubeleşme ağını güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Garanti Bankası olarak bu yıl ve gelecek yıl 70-80 civarındaki şube açma planlarını hayata geçireceklerini söyledi.

Özen, “Bankaların artık şubeleşme ve personel sayısında 2001 krizi öncesindeki rakamların üzerine çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Ergun Özen, 2007 yılında yapılacak seçimlerin bankaların bu konudaki planlarında ve stratejilerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağına inandığını ifade etti.

‘BANKALAR BİNLİ ŞUBE SAYILARINA DOĞRU GİDİYOR'
Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise 2001 krizinin en ağır tokadı attığı sektörün bankacılık sektörü olduğunu, sektörde 2002 ve daha sonraki yıllarda 7 bine yakın şube adetinin 5 bin 500'lerin altına gerilediğini hatırlattı.

Hakan Ateş, 2005 ve 2006 yıllarında sektörde 400'ler civarında yeni şube açıldığına işaret ederek, “Denizbank'ın hedefi 2010 yılında 500 şubeli olmak. Sektörün geneline baktığımızda bu yıl 600 yeni şube açılacağını ve en az 8-9 bin civarında ek istihdam yaratılacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Yerli veya yabancı tüm bankaların bu konuda çok hızlı hareket ettiğini belirten Ateş, bazı bankaların şube sayılarında binli rakamlara yaklaştığını, bazılarının da 500 sınırlarını hedeflediğini vurguladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2025
02:20
12Bingölspor`dan kardeşlik mesajı!
12Bingölspor'dan kardeşlik mesajı! 'Bölgenin gücü kardeşliğimiz'
Şampiyonluğunu ilan eden 12Bingölspor, gruptaki tüm takımları tebrik etti ve önemli bir mesaj paylaştı: 'Her takım bizim kardeşimiz, her şehir ailemizin bir parçasıdır. 12 Bingölspor, sadece bir takım değil; bir irade, bir birlik ve inançtır. Yeni sezonda, bölgemizin adını en yükseklerde duyuracak sağlık, zafer ve dostlukla yoğrulmuş bir yolculuk diliyoruz.'
28.04.2025
02:19
Atan:
Atan: 'Yeni Bingöl stadyumu Genç yolunda yapılmalı'
Bingöl'de yapılacağı müjdelenen yeni şehir stadyumunun şehir merkezinde olmasının doğuracağı sıkıntılara dikkat çeken ve Genç yolunda inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan ZİKTE SÜRKAP Başkanı Fırat Atan, birçok alan hitap edecek kapasitede olması gerektiğini vurgulayıp: 'Şehre nefes aldıracak bir vizyon projeyle şehir dışında yeni bir cazibe merkezi oluşturulmalıdır' dedi.
28.04.2025
02:18
Bingöl Balı Endonezya`da Tanıtıldı
Bingöl Balı Endonezya'da Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından gerçekleştirilen tanıtımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a Bingöl Balı takdim edildi.
28.04.2025
02:17
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Yeni hastane binası inşaatını incelediler!
Bingöl'de inşaatı devam eden 500 yataklı yeni devlet hastanesi binasında Milletvekilleriyle birlikte incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'İnşallah beklenenden daha kısa sürede hizmete alacağız' dedi.
28.04.2025
02:15
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Rektör Çelik, uluslararası öğrenci hedefini açıkladı
Türk Üniversiteleri Fuarı-2025 kapsamında Bingöl Üniversitesi'nin standı, Endonezyalı öğrencilerden büyük ilgi gördü. Uluslararası öğrenci hedeflerine ilişkin rakam veren Rektör Çelik; 'Bu doğrultuda öğrenci odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor' dedi.
27.04.2025
15:14
Ve 12Bingölspor şampiyon
Ve 12Bingölspor şampiyon
Sahasında Batman Kayaspor'u ağırlayan 12Bingölspor, ilk yarısını 4-0 üstünlükle kapattığı maçın 90 dakikasına 7 gol sığdırdı ve şampiyonluğunu resmen ilan etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın