KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
7 °C Çoğunlukla açık

Baluken: bingöl'de verilen vaatler gerçekleştirilmedi

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin desteklediği Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. İdris Baluken, &';Seçim yaklaştıkça havaalanının hemen bitirileceği söylenir, doğalgazın neredeyse ulaştırıldığı iddia edilir, ama sonuç olarak hiçbiri gerçekleşmez. Çünkü Bingöl'de verilen vaatlerin hiçbiri bugüne kadar gerçekleştirilmedi” dedi.

Baluken: bingöl`de verilen vaatler gerçekleştirilmedi
25 NİSAN 2011 PAZARTESİ 17:12
0
3757
18
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin desteklediği Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Baluken, Ahmet Dursun Spor Komplesinde düzenlenen programda halka hitap etti.

Pazar günü saat 13.00'da gerçekleşen programa yoğun bir ilgi olduğu gözlendi.
 
Baluken, yaptığı konuşmasında AK Parti'yi eleştirdi.
 
BİNGÖL'Ü HER KONUDA SONDAN BEŞİNCİ YAPAN BİR ZİHNİYET VAR
 
Baluken, Bingöl'ün iller arasında ki gelişmişlik düzeyi, istihdamı ve diğer bütün oranlarda son beş il arasında yer aldığını dikkat çekti. Bingöl ve bölge insanının batı illerinde mevsimlik olarak ölümcül işlerde çalışmasına zemin hazırlayan zihniyetin 80 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirten Baluken, bölge insanının metropollerde merdiven altlarında ölümcül hastalıklara terk eden zihniyetin, trajik ölümlere neden olduğunu ve buna da kısa bir süre önce şahit olduklarını kaydetti.
 
BİNGÖL ESNAFININ YEMEĞİNİ YEMEYEN NANKÖRLERE GEREKEN CEVAP VERİLECEK
 
Bingöl'de yatırım naraları atanların yemeğini bile başka illerden getirdiğini ifade eden Baluken, Bingöl esnafının yemeğini yemeyen nankör kursakların sandıkta cezalandırma zamanının geldiğini vurguladı. Bingöl'ün sadece birkaç yıl önce komşu ülkelere bile hayvan ihraç eden bir il konumunda olduğunu hatırlatan Baluken, yakılan köyler ve göçe zorlanan insanların en yoğunlukta yaşandığı il olan Bingöl'de hayvancılığın devlet eliyle bitirildiğini ifade ederek,“ Bingöl'de mera ve yayla yasakları, yakılan orman arazileri ve köy boşaltmalar sayesinde hayvancılık tamamen bitirildi ve halk göçe zorlanarak açlığa mahkûm edildi. Bingöl gibi hayvancılığın kalbi olan bir kente ithal et getiriliyorsa, bu hangi noktada olduğumuzun bir göstergesidir. Arıcılarımızın yaşadığı temel sıkıntıları da tüm Bingöl halkı bilmektedir” diye konuştu.
 
BİNGÖL'ÜN ELAZIĞ MAHKÛMİYETİ DEVAM EDECEK
 
Sağlıkta Bingöl'ün çevre illere bağımlığının devam ettiğine işaret eden Baluken, bu bağımlığın ortadan kaldırılmak yerine süreklileştirildiğini ve sevklerin getirdiği mağduriyetin ortada olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığının son olarak uygulamaya koymayı düşündüğü Bölge Hastanesi projesinde Bingöl'ün yine Elazığ'a bağımlı kılındığına dikkat çeken Baluken, “ Bingöl her konuda olduğu gibi yine Malatya ve Elazığ merkezli kuruluşlara hastane bazında da bağımlı kılındı. Bu her konuda olduğu gibi Bingöl'ün sağlık konusunda da bu illere mahkûmiyetinin süreceği anlamına gelir. Bunun haberleri de kamuoyuna yansımıştır. Elazığ'da 450 yataklı bir bölge hastanesinin yaptırılmaya çalışılmadı da bunun gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
AKP BİNGÖL'DE HİÇBİR SORUNA ÇÖZÜM GETİRMEDİ
 
İşsizlik için TÜİK ve DPT'nin istatistikleri yerine Bingöl'de ki kahvehanelere bakmanın yeterli olacağını belirten Baluken, 8 yıllık iktidarı boyunca AKP'nin Bingöl'de hiçbir soruna çözüm getirmediği gibi, resmi verilerde sözde bölgeye aktarılan paranın tamamının kale görünümlü karakollara aktarıldığını kaydetti.
 
RİZE VE TRABZON'DA BİRKAÇ EVİ SU BASAR AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİR
 
2003 yılında meydana gelen depremin ardından Bingöl'ün yüzde 50'sinin etkilenmesine rağmen afet bölgesi ilan edilmediğini hatırlatan Baluken, Rize ve Trabzon'da sel sularından dolayı yıkılan birkaç evden sonra bile buraların birkaç saat içinde afet bölgesi ilan edildiğini söyledi. Bingöl'de TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarında da vatandaşların mağdur edildiğini ifade eden Baluken, “ Yüksek maliyetler ve faizlerle vatandaşı borçlandırdılar. Bunun yansıra belediyecilik tam bir felaket olarak ortada durmaktadır. Şehiriçi yollar,alt yapı,çöp sorunu,katın atık,arıtma tesisi,atık su arıtma tesisleri,çevre düzenleme ve konut sorunu gibi onlarca alanda yetersiz kalınmaktadır.250 bin nüfuslu olan bir kentte park ve oyun alanları bile bir elin parmağını geçmemektedir” diye ifade etti.
 
BİR SOKAKTA 100 METRE YÜRÜYÜN AKP'NİN NE YAPTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ
 
Havaalanı ve doğalgaz konularının sürekli seçim malzemesi yapıldığını dile getiren Baluken, “Seçim yaklaştıkça havaalanının hemen bitirileceği söylenir, doğalgazın neredeyse ulaştırıldığı iddia edilir, ama sonuç olarak hiçbiri gerçekleşmez. Çünkü Bingöl'de verilen vaatlerin hiçbiri bugüne kadar gerçekleştirilmedi. Bunun en önemlisi Bingöl'de ki kentleşmeye bir göz atın ve verilen vaatlerin sunulan projeleri bir hatırlayalım. Kültür Mahallesinde afet konularının yerine, konutlar, sosyal tesisler, yaşam alanları ve daha onlarcası. Bu ve buna benzer onlarca vaat AKP tarafından verildi ve hepsi havada kaldı. Göreceksiniz ve şahit olacaksınız birkaç gün sonra bunları tekrar söylemeye başlayacaklar. Çünkü seçim yaklaşıyor ve ellerinde hiçbir malzeme yok. Mecburen bu havada kalan projelerini tekrar seçim meydanlarında anlatacaklar. Bu kadar uzatmaya gerek yok. Bingöl'ün herhangi bir yerinde bir caddede 100 metre yürüyün AKP'nin Bingöl'e neyi reva gördüğüne zaten şahit olacaksınız. Başka söze gerek yok” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
gençli muzdar (@Misafir_4279)
28 Nisan 2011 Perşembe 08:37
Ben bir mhp li olarak idris beyin şahsına bu sefer oyvermekte kararlıyım bingölün haline bakalım ondan sonra oturup bi düşünelim aklım almıyor
serdar demir (@Misafir_4274)
27 Nisan 2011 Çarşamba 19:02
inşallah 13 mart sabahı tan yeri bizim için aydınlanacaktır. desteğimiz idris balukene.....
duygu pertek (@Misafir_4271)
27 Nisan 2011 Çarşamba 16:52
hocamızı destekliyoruzzz akp nin bingöle verdiği bişey yok trabzon rize karadeniz bölgesindeki hizmetlerle kıyaslarsakkkk sınıfta kalmışlar akp ve yandaşları.bence artık bingölünde gerçek bir temsilcisinin mecliste olması gerek o yüzden sayın idris hocamızı mahçup etmiyceklerine eminiz hemşerilerimizin.izmirden saygılar
asef__12@hotmail.com (@Misafir_4267)
27 Nisan 2011 Çarşamba 15:57
hala bu gerçegi görmek istemeyenler varrrr
alican (@Misafir_4265)
27 Nisan 2011 Çarşamba 14:35
bu sözlere ihale beklentisi ,rant meraklıları,tayin bekleyenler ,makam heveslileri,makarna düşkünleri,adi kömürle uyuşmuş beyinlerini ısıtanlar,vicdan körlüğü yaşayanlar elbette tepki gösterir
ama unutmamalıdırlarki bu mücadele vicdan ile açgözlülğün ,rantın mücadelesidir
ve insanlık tarihinde her zaman vicdan kazanmıştır.bingöldede elbette vicdanlı insanlar vardır
Adınız Soyadınız (@Misafir_4259)
27 Nisan 2011 Çarşamba 08:41
İdris beyin konuşması gayet açık ve yerinde bir açıklama,bence Türkiye 1.si olmuş bir ile bu hizmet yakışmıyor,AKP 8 yıldır burda iktidar, ve geriye dönüp baktığınızda bingöl için ne yaptılar acaba? Bence koca bir hiç çünkü gerçekten sokaklarda 100 metre yürüdüğünüzde neyin ne olduğunu anlıyorsunuz ama onlara sorduğunuzda hemen üniversiteyi ve havalanını öne sürerler bunlar zaten olması gerekenler ve üstelik tam rayına oturtulmamış projeler ,erzuruma baksınlarda utansınlar bölgenin en iyi hastahaneleri ve projeleri var bizim neyimiz eksik?
abdullahkizilboga@hotmail.com (@Misafir_4253)
26 Nisan 2011 Salı 20:41
bingol_merkez@mynet.com facebook.com beklıyoruz yada bingol il ilçelr yazsanız facede goruslerınız paylasırz
MUSTAFA (@Misafir_4242)
26 Nisan 2011 Salı 14:23
yazık... terörün götürdüklerinden bahsetmezsin tabi, bahsetsene doğru düzgün bir adamsan, bi defa halka hizmet etmek isteyen biri bu ne olduğu belli olan parti içinde yer almaz, zerre kadar faydanız yok bölge insanına, bildiğim çok insan var buralara yatırım yapmak isteyen amaaa bunu göremiyorsunuz işte veya işinize gelmiyor görmek, çünkü olanına da bölge halkı zenginleşmesin kabuğunun içinde kalsın diye o şe..... musallat olup birşeyler yapılmasına imkan vermiyor... uyanın artık. EDİ BESE..
mucahit bayraktar (@Misafir_4236)
26 Nisan 2011 Salı 08:59
oyum sonuna kadar bdpye bingöl halkı en nett cevabı 12 haziranda akpye gösterecek
alperen62 (@Misafir_4230)
26 Nisan 2011 Salı 08:41
akp hakkında söyledikleriniz dı,oğru ama sizde adınıza barış ve demokrasi platformu diyorsunuz ama malesef şiddetten besleniyorsunuz demokrasi ile ilginiz sadece seçimlerde oy kulanmak siz parti olarak zaten diktatörlükle yönetiliyorsunuz bırakın barış ve demokrasi söylemleri size uymadı kardeş
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın