KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Baluken, asker ailelerini kabul etti

BDP Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken, kışlada şüpheli şekilde yaşamını yitiren asker ailelerini TBMM'de kabul etti.

Baluken, asker ailelerini kabul etti
08 MART 2013 CUMA 05:50
0
1587
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili Baluken TBMM'de kışlada şüpheli şekilde yaşamını yitiren asker aileleriyle ortak basın toplantısı düzenlendi.

Son 10 yılda 965 askerin, son 2,5 yılda 200 askerin, son 2 ayda da 11 askerin şüpheli olarak hayatını kaybettiğini belirten Baluken: “Kışlada intihar olarak rapor edilen pek çok vakanın cinayet olduğu ile ilgili tespitler var ancak sorumlularla ilgili gerekli işlemler yapılmamıştır. Devlet bu şüpheli ölümlerle ilgili mağdur ailelerin acılarını yatıştıracak şekilde bir süreç işletilmemiştir. Bu konuya partiler üstü bir anlayışla yaklaşılması doğru olur. Biz kışlada intihar olarak rapor edilen pek çok vakanın cinayet olduğu ile ilgili tespitler olduğunu gördük ve TBMM'de bu ölümlerle ilgili diğer partilere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdik. Bu konuya partiler üstü bir anlayışla yaklaşılmasının doğru olacağını belirttik. Ancak diğer siyasi partilerinden destek göremedik. Bu konu ile ilgili AİHM'de Türkiye'yi mahkûm etmiştir. Yaşam hakkının önemine değinmiştir. Bu konuya devletin bütün kurumlarının, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin duyarlı yaklaşması gerektiğine inanıyorum. Biz parti olarak da zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini savunuyoruz ve vicdanı ret hakkıyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini söylüyoruz. BDP olarak biz TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde bir alt komisyon kurulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ölen askerlerin yakınları ise yaptıkları konuşmalarda çocuklarının intihar sonucu ölmediğini, adalet istediklerini ifade ederek, sorumluların bulunup cezalandırılmasını istediler. Ve toplamda 22 anne-baba yaşadıkları acıyı kamuoyuyla paylaştılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın