İl Genel Meclisi, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığı'nda toplandı. İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birimi çalışmalarının ele alındığı toplantının ardından ilköğretim müfettişleri ile bir toplantı yapıldı. İl Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Hansu ve İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Sabri Bazencir'in hazır bulunduğu toplantıda eğitim sorunları ve eğitimin önemi işlendi.
‘Bir memlekette iyilik ve güzellik adına ne varsa eğitimin eserindir' diyen Vali Balkanlıoğlu: “Bir ülkenin eğitim sistemi o ülkedeki bütün değerli alanların zeminidir. Eğitim sistemi insan yetiştirme düzenidir. Eğer bu sistemi çok iyi işletirseniz bu sistemde yetişecek olan insanlar, bulunduğu her alandaki sorunlarını bir bir çözmeye başlar” dedi.
Kalkınmış ülkelere bakıldığında bu gerçeğin görülebileceğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, kalkınma ve başarının içteki düzenin dışa yansıması olduğunu ancak düzgün bir eğitim ve denetim sistemiyle bu başarının elde edilebileceğini vurguladı.
Nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayabilmekte eğitimin büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Eğitim kurumları, belirlenen amaç ve niteliklere uygun insanlar yetiştirmek için çalışırlar. Ancak yapılan uygulamaların başarı derecesini tarafsız olarak tespit edebilmek içinde adaletli bir denetime ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.
“Bir memlekette ortalığı kirleten, çıkarları doğrultusunda rüşvet alan, adam kayıran, hırsızlık yapan ve görevine gitmeyen, çalıştığı kurumda yaptığı işi baştan savma yapan insanlar eğitimsizliğin ve denetimsizliğin eseridir” diyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti.
“İlimizin en önemli sorunu insanlarımızın eğitimsizliğidir. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitmek de değerli öğretmenlerimizin görevidir. Sadece okullarda değil yaz aylarında, tatil dönemlerinde bile öğretmenlerimiz bilgi ve becerilerini öğrencilerine aktarmasını bilmelidir. Ve eğitim alanında yetiştirilen insanların toplumsal amaçlara uygun olup olmadığını anlayabilmek için de her alanda öğrenme ve öğretme sürecini kontrol altında tutarak adaletli bir denetimle sağlanabilir. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yapılacak denetimler bazı aksaklıkları giderecek ve insanlarımızın gelişmesini sağlayacaktır”
BingolOnline/Bingöl Kent Haber