Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin sonrası bir açıklamada bulunan ve ziyaret hakkında bilgi veren Bingöl Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahman Ensari; “Sayın Valimize Platformun oluşum süreci hakkında bilgi verdik, şu ana kadar yapılan çalışmaları anlattık. Ayrıca Platform olarak hazırladığımız Eğitim ve Ulaşım Raporlarını Sayın Valimize takdim ettik. Bingöl'ün sorunlarının çözümü hususunda Sayın Valimizin yapacağı her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazır olduğumuzu belirttik. Kendilerine duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyarette, Vali Balkanlıoğlu'nun özellikle Bingöl Üniversitesi ve havaalanı ile ilgili bazı çalışmalar yaptığını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüğünü ve bir aksilik olmaması durumunda havaalanının 2009'da yapılacağını aktardığını ifade eden Ensari, Balkanlıoğlu'nun üniversite konusunda da Başbakan ile görüştüğünü ve üniversitenin mevcut sorunlarının çözümü konusunda bizzat Başbakanın kendilerine yardımcı olacağını söylediğini vurguladı.
Ensari, Vali Balkanlıoğlu'nun, sivil toplum örgütlerinin kendi illeriyle ilgili olarak bu tür çalışmalara devam etmeleri gerektiğini belirttiğini kaydetti.
Bingöl Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahman ENSARİ, Platform tarafından hazırlanan Eğitim ve Ulaşım Raporlarını ilgili kişi ve kurumlara sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber