KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Balık av sezonu başladı

Bingöl’de 1 Nisan’da başlayan balık avı yasağı, 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Ancak tırıvı kullanımı yasağı devam edecek.

Balık av sezonu başladı
02 TEMMUZ 2013 SALI 04:45
0
2408
0
AA aa

Bingöl il sınırlarındaki doğal göl, baraj göleti, akarsu ve dere gibi su kaynaklarında 1 Nisan 2013 tarihi itibariyle başlatılan balık avı yasağı, dün itibariyle sona erdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan “Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yaralanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, su kaynaklarımızdaki su ürünleri kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek, suların kirlenmesini önlemek, su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla Su Ürünleri Kanunu'nun av dönemlerini kapsayan ticari ve amatör amaçlı” tebliğ kapsamında 1 Nisan Başlayan balık avı yasağı 1 Temmuz itibariyle sona erdi.

Ancak tırıvırı (Televole) diye tabir edilen av malzemesinin kullanımı konusundaki aysak ise devam edecek. Tırıvırı ile avlanan ya da bu av malzemesini satanlar hakkında idari yaptırımlar uygulanacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor`dan Sert Manifesto
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın