KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bakanlar bingöl'e geliyor

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz,
bugün Bingöl Et Balık Kombinası kavurma tesisinin açılışını yapmak üzere
Bingöl'e gelecek. 

Bakanlar bingöl`e geliyor
28 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ 01:13
0
2255
0
AA aa
Bingöl kavurmasının dünya pazarına inmesi için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bingöl Et Balık Kombinesinde yapılacak ve Türkiye'nin 81 ilinde satışa sunulacak olan Bingöl patentli kavurmanın tesisinin açılışı bugün günü iki bakan tarafından yapılıyor. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yapılacak açılış hakkında bilgi veren Bingöl Et Balık Kombinası Müdürü Eşref Eser,  kavurma tesisinin açılışının yanı sıra EBK 28 dairelik lojmanın temel atma törenin de düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Mehmet Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz tarafından yapılacak açılışa bütün Bingöllüleri davet eden Kombina Müdürü Eşref Eser, Et Balık Kurumu bünyesinde yapılan üretilen başta kavurma olmak üzere salam sosis ve sucuk gibi katma değeri yüksek ürünler Türkiye pazarına sunulacağını söyledi. Bingöl Et Balık Kombinası Müdürü Eşref Eser,  “Bingöl Et Balık Kombinası Türkiye için önemli bir kuruluştur. Burada üretilecek olan başta kavurma olmak üzere salam sosis ve sucuk gibi katma değeri yüksek ürünler Türkiye pazarına akacak” dedi.

ESER: BÖLGENİN SORUNLARINI BÜTÜN OLARAK ELE ALMALIYIZ


Kavurma üretimine geçip en kısa sürede yurt genelinde dağıtıma hazır olacaklarını kaydeden Bingöl Et Balık Kombinası Müdürü Eşref Eser, 2010 yılı içerisinde kavurmanın yanı sıra salam sosis, sucuk, gibi katma değeri yüksek ürünler üretip piyasada belirleyici olmayı hedeflediklerini söyleyerek; “Bölgede besicilikte gittikçe bir düşü yaşanıyor. Bu da ilerisi için bir tehdit olmadan önüne geçilmeli. Bölgenin sorunlarını bir bütün olarak ele almalıyız. Bu düşüşte besicilerden kaynaklanan bir sorun varsa bu da bilgilendirme ve eğitimle giderilebilir. Kooperatiflere üye olan besicilerimiz kooperatif tüzüğünü bile bilmiyor. Hangi haklardan hangi desteklerden faydalanacağını bile bilmiyor. Adım adım bölgeye hizmet veren kişileri uzman kadroyla eğitip hizmetin daha güzel sunulmasını sağlamalıyız” diye ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın