Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın 'Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız' sorusuna cevap verdi. Bölgesel politikaları hiçbir şekilde Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmediklerini söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, 'Bölgesel politikanın federasyonla hiçbir alakası yok' dedi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz dün TBMM'de bakanlığına bağlı kuruluşların 2011 yılı bütçesini sundu ve Komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı. BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisine hitaben "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız" şeklindeki sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Kaplan, espriyle söyledi ama ben açıklık getireyim: Hiçbir şekilde biz bölgesel politikaları federatif yapı ve Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmüyoruz. Yıllarca maalesef bölgesel politikalar sırf bu tartışmalar yüzünden etkili bir şekilde uygulanamadı. Hâlbuki üniter yapıya sahip ülkelerde bölgesel politikalar pekâlâ çok güzel uygulanıyor. Bölgesel politikaların federasyonla filan hiçbir alakası yok" diye konuştu. Kaplan, dünkü bütçe görüşmelerinde Devlet Bakanı Yılmaz'ın, GAP bölgesiyle ilgili her türlü konudan sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız?" demişti. Bunun üzerine CHP'li Mustafa Özyürek de "İşte buldunuz başkanınızı" diye konuşmuştu.
BÖLGESEL YAPI İLE UNİTER YAPININ ÇATIŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Üniter yapı denilen hadisenin sadece bir hukuki gereklilikten dolayı değil, vatandaşın refahı için, mutluluğu için de ekonomik ve sosyal açıdan savunulması gereken bir yapı olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, insanların, malların, sermayenin her yere özgürce hareket edebildiği ortamda, refahın artması için en uygun ortamın olduğunu ifade etti. Yılmaz, bölgesel yapı ile üniter yapının çatışmasının söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, tam aksine üniter yapının etkili bir bölgesel politika için çok daha güçlü bir yapı olduğunu vurguladı.
SAYIN BAKAN BİNGÖL FİLİSTİN MİSALİ GAZBOMBALARI ALTINDA İNSANLARI EVİNDE RAHATSIZ EDEN CANAVARLARIN ELİNDE İKEN KEYFİNİZ YERİN DE BU GÜN YENİ MAHALLEDE YAPILAN BİBER GAZI VE SİLAH PATLAMALARI ÖZGÜRLÜK DEMOKRASI İSE BİZDE ÖZGÜRÜZ SEN MAAŞINA BAK Bİ YEREE GİTMESİN
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın