Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın 'Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız' sorusuna cevap verdi. Bölgesel politikaları hiçbir şekilde Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmediklerini söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, 'Bölgesel politikanın federasyonla hiçbir alakası yok' dedi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz dün TBMM'de bakanlığına bağlı kuruluşların 2011 yılı bütçesini sundu ve Komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı. BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisine hitaben "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız" şeklindeki sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Kaplan, espriyle söyledi ama ben açıklık getireyim: Hiçbir şekilde biz bölgesel politikaları federatif yapı ve Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmüyoruz. Yıllarca maalesef bölgesel politikalar sırf bu tartışmalar yüzünden etkili bir şekilde uygulanamadı. Hâlbuki üniter yapıya sahip ülkelerde bölgesel politikalar pekâlâ çok güzel uygulanıyor. Bölgesel politikaların federasyonla filan hiçbir alakası yok" diye konuştu. Kaplan, dünkü bütçe görüşmelerinde Devlet Bakanı Yılmaz'ın, GAP bölgesiyle ilgili her türlü konudan sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız?" demişti. Bunun üzerine CHP'li Mustafa Özyürek de "İşte buldunuz başkanınızı" diye konuşmuştu.
BÖLGESEL YAPI İLE UNİTER YAPININ ÇATIŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Üniter yapı denilen hadisenin sadece bir hukuki gereklilikten dolayı değil, vatandaşın refahı için, mutluluğu için de ekonomik ve sosyal açıdan savunulması gereken bir yapı olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, insanların, malların, sermayenin her yere özgürce hareket edebildiği ortamda, refahın artması için en uygun ortamın olduğunu ifade etti. Yılmaz, bölgesel yapı ile üniter yapının çatışmasının söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, tam aksine üniter yapının etkili bir bölgesel politika için çok daha güçlü bir yapı olduğunu vurguladı.
SAYIN BAKAN BİNGÖL FİLİSTİN MİSALİ GAZBOMBALARI ALTINDA İNSANLARI EVİNDE RAHATSIZ EDEN CANAVARLARIN ELİNDE İKEN KEYFİNİZ YERİN DE BU GÜN YENİ MAHALLEDE YAPILAN BİBER GAZI VE SİLAH PATLAMALARI ÖZGÜRLÜK DEMOKRASI İSE BİZDE ÖZGÜRÜZ SEN MAAŞINA BAK Bİ YEREE GİTMESİN
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
11.06.2026
17:57
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın