KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Bakan yılmaz'dan kaplan'a yanıt

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın 'Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız' sorusuna cevap verdi. Bölgesel politikaları hiçbir şekilde Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmediklerini söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, 'Bölgesel politikanın federasyonla hiçbir alakası yok' dedi.

Bakan yılmaz`dan kaplan`a yanıt
27 KASIM 2010 CUMARTESİ 02:37
0
2742
1
AA aa

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz dün TBMM'de bakanlığına bağlı kuruluşların 2011 yılı bütçesini sundu ve Komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı. BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisine hitaben "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız" şeklindeki sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Kaplan, espriyle söyledi ama ben açıklık getireyim: Hiçbir şekilde biz bölgesel politikaları federatif yapı ve Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmüyoruz. Yıllarca maalesef bölgesel politikalar sırf bu tartışmalar yüzünden etkili bir şekilde uygulanamadı. Hâlbuki üniter yapıya sahip ülkelerde bölgesel politikalar pekâlâ çok güzel uygulanıyor. Bölgesel politikaların federasyonla filan hiçbir alakası yok" diye konuştu. Kaplan, dünkü bütçe görüşmelerinde Devlet Bakanı Yılmaz'ın, GAP bölgesiyle ilgili her türlü konudan sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız?" demişti. Bunun üzerine CHP'li Mustafa Özyürek de "İşte buldunuz başkanınızı" diye konuşmuştu.

BÖLGESEL YAPI İLE UNİTER YAPININ ÇATIŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Üniter yapı denilen hadisenin sadece bir hukuki gereklilikten dolayı değil, vatandaşın refahı için, mutluluğu için de ekonomik ve sosyal açıdan savunulması gereken bir yapı olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, insanların, malların, sermayenin her yere özgürce hareket edebildiği ortamda, refahın artması için en uygun ortamın olduğunu ifade etti. Yılmaz, bölgesel yapı ile üniter yapının çatışmasının söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, tam aksine üniter yapının etkili bir bölgesel politika için çok daha güçlü bir yapı olduğunu vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AZAD (@Misafir_902)
27 Kasım 2010 Cumartesi 22:06
SAYIN BAKAN BİNGÖL FİLİSTİN MİSALİ GAZBOMBALARI ALTINDA İNSANLARI EVİNDE RAHATSIZ EDEN CANAVARLARIN ELİNDE İKEN KEYFİNİZ YERİN DE BU GÜN YENİ MAHALLEDE YAPILAN BİBER GAZI VE SİLAH PATLAMALARI ÖZGÜRLÜK DEMOKRASI İSE BİZDE ÖZGÜRÜZ SEN MAAŞINA BAK Bİ YEREE GİTMESİN
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın