KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bakan yılmaz'dan kaplan'a yanıt

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın 'Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız' sorusuna cevap verdi. Bölgesel politikaları hiçbir şekilde Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmediklerini söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, 'Bölgesel politikanın federasyonla hiçbir alakası yok' dedi.

Bakan yılmaz`dan kaplan`a yanıt
27 KASIM 2010 CUMARTESİ 02:37
0
2976
1
AA aa

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz dün TBMM'de bakanlığına bağlı kuruluşların 2011 yılı bütçesini sundu ve Komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı. BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisine hitaben "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız" şeklindeki sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Kaplan, espriyle söyledi ama ben açıklık getireyim: Hiçbir şekilde biz bölgesel politikaları federatif yapı ve Türkiye'yi farklı idari bölgelere ayıran bir yapı olarak görmüyoruz. Yıllarca maalesef bölgesel politikalar sırf bu tartışmalar yüzünden etkili bir şekilde uygulanamadı. Hâlbuki üniter yapıya sahip ülkelerde bölgesel politikalar pekâlâ çok güzel uygulanıyor. Bölgesel politikaların federasyonla filan hiçbir alakası yok" diye konuştu. Kaplan, dünkü bütçe görüşmelerinde Devlet Bakanı Yılmaz'ın, GAP bölgesiyle ilgili her türlü konudan sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Siz GAP Demokratik Özerk Bölge Başkanı mısınız?" demişti. Bunun üzerine CHP'li Mustafa Özyürek de "İşte buldunuz başkanınızı" diye konuşmuştu.

BÖLGESEL YAPI İLE UNİTER YAPININ ÇATIŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Üniter yapı denilen hadisenin sadece bir hukuki gereklilikten dolayı değil, vatandaşın refahı için, mutluluğu için de ekonomik ve sosyal açıdan savunulması gereken bir yapı olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, insanların, malların, sermayenin her yere özgürce hareket edebildiği ortamda, refahın artması için en uygun ortamın olduğunu ifade etti. Yılmaz, bölgesel yapı ile üniter yapının çatışmasının söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, tam aksine üniter yapının etkili bir bölgesel politika için çok daha güçlü bir yapı olduğunu vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AZAD (@Misafir_902)
27 Kasım 2010 Cumartesi 22:06
SAYIN BAKAN BİNGÖL FİLİSTİN MİSALİ GAZBOMBALARI ALTINDA İNSANLARI EVİNDE RAHATSIZ EDEN CANAVARLARIN ELİNDE İKEN KEYFİNİZ YERİN DE BU GÜN YENİ MAHALLEDE YAPILAN BİBER GAZI VE SİLAH PATLAMALARI ÖZGÜRLÜK DEMOKRASI İSE BİZDE ÖZGÜRÜZ SEN MAAŞINA BAK Bİ YEREE GİTMESİN
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın