KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Bakan yılmaz, tümsiad toplantısında

TÜMSİAD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu; ilk toplantısını 5 Mart Cumartesi günü, Bingöl Öğretmenevindeki toplantı salonunda Bakan Yılmaz'ın katılımıyla yaptı. Bakan Yılmaz; &';TÜMSİAD Bingöl Şubesi'ne her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Bakan yılmaz, tümsiad toplantısında
07 MART 2011 PAZARTESİ 09:29
0
3112
0
AA aa

Bingöl Öğretmenevinde düzenlenen ve iki saat süren toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Bingöl Valisi M.Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva; TÜMSİAD Bingöl Şubesi Başkanı İbrahim Alimoğlu, Başkan Yardımcıları Enes Timur, A.Samet Önal, Emrullah Buyankara, Komisyon Başkanları Abdullah Varan, M.Hanefi Güler, Ağa Koçer, İlyas Devran, Yavuz Çavuşoğlu, Nahit Saçık, Yusuf Caf, Sadullah Çeçen, Hamit Akbana, Ümit Çeçen, Mehmet Yüksel ve İrfan Çeçen katıldı. İl dışında olan Başkan Yardımcısı Raif Demir, Gıyasettin Sönmez, Veysel Acar ve Hakan Alimoğlu toplantıya katılamadılar.
Toplantıda öncesinde, TÜMSİAD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu; Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet ile tanıştı. TÜMSİAD'ın kuruluşunu ve amacını anlatan slayt gösterisinin ardındın, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu bir konuşma yaptı.


“İşe doğru yerden başlamak”
“Yaklaşık dört ay önce almış olduğumuz bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek adına sürekli olarak yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere iş gezileri, seminerler ve eğitimlere katılarak; işe doğru yerden başlamak istedik” diyen TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu; “Bu anlamda bizi ilgilendiren tüm konularda uzmanlar eşliğinde, genel merkezin bize sunduğu tüm eğitimlere katıldık ve katılmaya da devam edeceğiz. İlk projemiz yönetim kurulundaki 21 yönetici arkadaşlarımıza, bir yıllık eğitim sunmak olacaktır. Başarının sırrının eğitimden geçtiğine inanıyoruz. TÜMSİAD'da yönetici olacak olan tüm arkadaşlarımıza, bu bir yıllık eğitimden geçmek zorunda olduklarını söyledik. Profesyonel bir anlayışla ilimize TÜMSİAD adı altında uzun yıllar, kalıcı ve güzel hizmetler sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


“Fabrikaları ve iş alanlarını devlet değil, bizim işadamlarımız yapmalı”
Yaklaşık dört aydan beri almış oldukları eğitimlerden sonra, bakış açılarının çok değiştiğini belirten Alimoğlu; “Bugüne kadar doğru bildiğimiz şeylerin aslında yanlış olduğunu gördük. Bizler bugüne kadar her şeyi devletten bekledik ve bu beklentilerden dolayı da maalesef hiç ilerleyemedik. Bakanımız var diye fabrikalar kurulsun, işsizlere iş aş verilsin; şunlar yapılsın, bunlar yapılsın diye yıllarca bekledik durduk; ama şimdi bu beklentilerin hiç de doğru olmadığını ve bundan dolayı da bir türlü gelişemediğimizi gördük. Oysaki fabrikaları ve iş alanlarını devlet değil, bizim işadamlarımızın yapması gerekiyor” dedi.
“TÜMSİAD uluslararası

bir örgütlenmedir”
TÜMSİAD'ın sadece Bingöl'de kurulmuş bir örgüt olmadığını dile getiren Alimoğlu; “TÜMSİAD'ın Türkiye'de 46 şubesi var ve 46 şubeye kayıtlı 8500 üye bulunuyor. Ayrıca Avrupa'da, Asya'da ve Ortadoğu'da da, TÜMSİAD'ın onlarca şubesi bulunuyor, bunlara da kayıtlı 1500 üye var. TÜMSİAD toplamda on bin üyesiyle dünyanın dört bir yanına hızla yayılan bir örgüttür. Bizler tamamı on bin tane işadamından oluşan bu oluşumun avantajlarını Bingöl'e taşıyarak, güzel işler yapmayı hedefliyoruz.

İlimize kazandıracağımız ve ilimizden diğer illere ve ülkelere götüreceğimiz çok şeyler var” diye belirtti.
“Artık bizler de bakanımız ve diğer bakanlarla birlikte yurt içi ve yurt dışı gezilerine katılacağız”
Alimoğlu toplantıda; Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan iş, aş, fabrika istemediklerini, sadece bunları ilimize getirmek amacıyla yurt içi ve özellikle yurt dışı pazarları tanımak ve iş ortaklıkları yapabilmek adına, bakanın yaptığı gezilere kendilerinin de katılmak istediklerini belirti. Alimoğlu aynı zamanda Bakan Yılmaz'ın deyimlerinden ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini de sözlerine ekledi.


“Amacımız tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etmek”
Amacımızın kurum, kuruluş ve şahıslara savaş açmak değil; bunlarla birlikte, ortak hareket ederek güç birliği oluşturmaktır diyen Alimoğlu; “Birlikten kuvvet doğar mantığıyla hareket etmek istiyoruz. Bizler ne olursa olsun amacımızın dışına çıkmayacağız. İlimizdeki siyasi, ekonomik ve sosyal olaylara objektif yaklaşıp; yapıcı bir tavırla yıkıcı olmayan bir örgüt olacağız. İlimizin sorunlarına yapıcı anlayışla yaklaşarak, alternatif çözümler üretmeyi, iş dünyasının sesi olmayı hedefliyoruz. Ekonomi politikalarını oluşturulmasına katkıda bulunmayı isteyerek, işletmelerin kendilerini geliştirmeye yönelik hedefler oluşturmayı düşünüyoruz. Global iletişim ağını açık tutmayı ve iş adamlarımızın dünya ile entegrasyonunu sağlamak bizim öncelikli amaçlarımızdandır

. En önemlisi de üyelerimizin hizmet veya bilgi ihtiyacını; hızlı, sıkıntısız ve dolaysız yoldan konunun uzmanlarıyla değerlendirerek, gidermeyi sağlayacağız” dedi.


“Oluşumdan büyük heyecan ve büyük mutluluk duydum”
Bakan Cevdet Yılmaz, açılış toplantısında yaptığı konuşmasında; “Bu oluşumun ilimizde oluşması bana çok büyük heyecan ve mutluluk verdi.” diyerek; “Her şeyden önce her şeyi devletten ve bizlerden bekleme mantığının yanlış olduğunu görmüş olmanız, beni son derece mutlu etmiştir. Bu bakış açınız, sizlerin bu anlamda ne kadar doğru hareket ettiğinizi ve ne kadar profesyonel davrandığınızın bir göstergesidir. İlk yılını eğitime ayıran ve sürekli olarak eğiten, eğitilen, araştıran, yurt içine ve yurt dışına geziler düzenleyerek; dünyada ve özellikle ekonomi ve iş hayatında neler olup bittiğini takip etmeniz beni de hem çok şaşırtmış, hem de çok sevindirmiştir; çünkü sizin başarınız bizim başarımız olacaktır. İlimize katacağınız yatırımlar, bizleri de rahatlatıp ve sevindirecektir.

Bu anlamda sizlere ve TÜMSİAD'a her konuda yardımcı olmak, bizler için çok önem arz edecektir. Bakanınız olarak, vekillerimiz, valimiz, belediye başkanımız ve diğer tüm kurulumlarımızla sizlere her konuda destek olacağız. Sizlerin başarılı olabilmesi için her türlü fedakârlığa hazırız. İş dünyasında yurt dışı gezilerinde sizleri yanımızda görmeyi ben de çok isterim ve bundan sonraki programlara sizlerin de alınmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın