KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz: solhan gelişiyor

Solhan ilçesine bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Solhan ilçesinin farklı kaynaklardan temin etiği projelerden sonra iyice geliştiğini vurguladı.

Bakan yılmaz: solhan gelişiyor
29 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:43
0
3962
1
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl ziyareti çerçevesinde Solhan ilçesinde ve Arakonak beldesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. 

Bakan Yılmaz'a, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Eski Milletvekili Yusuf Coşkun, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti İl ve İlçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Muş ziyaretinden sonra Solhan'a giden Bakan Yılmaz, ilk olarak İstanbul'dan bayram tatili için Solhan'a gelmek için yola çıkan ve Kırşehir mevkiinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Mustafa Süt'ün taziyesi için Arakonak'a gitti. Arakonak'ta taziye ziyaretinde bulunan Bakan Yılmaz'a Arakonak Belde Belediye Başkanı Nazmi Çalışan'ı da ziyaret etti.

Arakonak ziyaretinden sonra Binpınar Su Fabrikasını ziyaret eden Bakan Yılmaz, Karivan Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sıdık Diken'den fabrikanın işleyişini, kapasitesini ve pazar alanı ile ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, su fabrikasının Bingöl için büyük kazanç olduğunu vurguladı.

Daha sonra ilçe merkezine geçen Bakan Yılmaz, Solhan Proje Merkezi'ne ziyarette bulundu. Bakan Yılmaz, projelerin ülkemiz için büyük bir maddi kaynak olduğunu vurgulayıp sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son yıllarda özellikle doğu Anadolu için bir hayli proje yapıldı. Bu projeler sayesinde ilimiz ve ilçelerimiz kalkınma yönünde geniş yol kat ettiler. Artık benim parlak bir fikrim var ama maddi kaynak bulamıyorum diyenler için SODES, FKA, KOSGEB gibi hükümetin desteklediği programlardan maddi kaynak desteği alarak parlak fikirlerini gerçekleştirme imkânlarına sahip olabiliyorlar. Bu projelerde özellikle kadın ve kız çocuklarımızın faydalandığını görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Kadınlarımız ve kız çocuklarımızın bu projeler sayesinde kendi ayakları üzerinde durmaları bizim için büyük bir başarıdır.”

İlçe Kaymakamlığı'a geçen Bakan Yılmaz, burada Solhan Kaymakamı Şeref Aydın'ı ziyaret etti.

Kaymakam'dan ilçenin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz'a İlçe Kaymakamı Şeref Aydın tarafından kilim hediye edildi.

Solhan YİBO Spor Kompleksini gezen Bakan Yılmaz, proje sayesinde Solhan YİBO'nun yeni bir imaja kavuştuğunu belirterek, Solhan projelerde örnek bir ilçe olduğunu söyledi.

Burada Bakan Yılmaz çocuklarla top oynayıp Milletvekili Taş'a şut çekti. Solhan YİBO'nun Spor Kompleksinde  top oynama fırsatı yakalayan Bakan Yılmaz, tesisin çok önemli olduğunu ve öğrencilerin yararlanacağından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Solhan Devlet Hastanesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Hastane Başhekimi Emine Çavuşoğlu'ndan hastanede günlük kaç hastanın tedavi edildiği ve doktor kontenjanı ile ilgili bilgi aldı.

Solhan Hastanesi Diyaliz Ünitesini gezen Bakan Yılmaz, hastanenin gün geçtikçe daha iyi konuma geldiğini söyleyerek, “Diyaliz ünitesinin açılışına katılamadım ancak şimdi görme fırsatı buldum. Gerçekten çok güzel bir ünite olmuş, artık diyaliz hastalarının Bingöl ve daha uzak illere gitmesine gerek kalmadı” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Solhan Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. 350 kişinin katıldığı iftar yemeğinde Bakan Yılmaz, vatandaşlarla sohbet etme fırsatı bulduğunu söyledi. Teravih namazını Solhan Ulu Camide kılan heyet Bingöl'e doğru yola çıktı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
rıdvan erdal (@Misafir_6220)
29 Ağustos 2011 Pazartesi 15:07
Sn.Bakanım neden Yedisu ya seçim zamanında gelmediniz?Oyumuz azdı diye mi değer vermediniz?Biz partinize oyu verdik ama... Ben kaçana bakarım,duran zaten benim...Bizi ne olur Erzurum a bağlayın yeter artık Bingöl lü oluşum...gördüğüm ayrım cabası..
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın