KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz, 'kadın çiftçiler yarışıyor' programına katıldı

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasına katıldı.

Bakan yılmaz, `kadın çiftçiler yarışıyor` programına katıldı
07 MART 2011 PAZARTESİ 09:17
0
2475
0
AA aa

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca kadın çiftçilere yönelik yapılan eğitim ve yayım çalışmaları çerçevesinde bilgi yarışması yapıldı.

İl Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen bilgi yarışmasına Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, İl Tarım Müdür Vekili Nurettin Kıyas, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdür Vekili Nurettin Kıyas'ın ardından bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; burada yaptığı konuşmada, tarım sektörünün önemine işaret ederek, kadınların iş gücüne dahil olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Düzenlenen bu yarışmanın sosyal aktivite ve konu olarak güzel bir faaliyet olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Tarım Bakanlığımızı kutluyorum. Biz de okul çağında bu tür yarışmaların heyecanını yaşardık. Burada iki önemli mesele bir arada ele alınıyor. Tarım ve kadın" diye konuştu.

Tarımın son yüzyılın en stratejik sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Dünyada giderek artan küresel ısınma hadisesi var. Kuraklığın çeşitli bölgelerde artabileceği söyleniyor. Dünya nüfusu hızla artıyor. Dünyada, Hindistan ve Çin geliştikçe orada daha çok gıda tüketimi oluyor. Bütün bu faktörlerin etkisiyle gıda fiyatlarında özellikle bu yüzyılda önemli artışlar bekleniyor. Gıda güvenliği dediğimiz hadise son derece önemli bir başlık haline geliyor. Birçok ülke gıda konusunda geleceğe dönük uzun vadeli plan yapıyor. Türkiye, bu konuda şanslı. Çok geniş alanlarımız var. GAP, DAP ve KOP gibi büyük projelerimiz var. Bütün bunlar tarımsal potansiyelimizi hareket geçirmek, insanımıza daha sağlıklı, ucuz ve kolayca temin edilebilir gıda temin etmek için gayret sarf ediyoruz."

Bilinçli tarımsal faaliyet yürütülmesi gerekiyor
Bilinçli çiftçilik yapmanın da önemli olduğunu anlatan Yılmaz, artık Türkiye'nin köylülükten, modern çiftçiliğe geçmesi gerektiğini belirterek, "Köylülüğü, küçümsediğim için söylemiyorum, belli bir dönemin kültürü ama bugünkü küresel, rekabetçi ortamda daha çok bilinçli tarımsal faaliyet yürütülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

İnsanların daha eğitimli, daha donanımlı bir şekilde tarımla uğraşması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, bu konuda da çiftçi eğitiminin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Tarım sektöründe erkeklere göre kadınların daha fazla çalıştığını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımının erkeklere oranla daha düşük olduğunu ancak, tarım sektörüne kadınların daha fazla katılımının görüldüğünü anlattı.
 


Toplumda kadının önemi
Gelecekte kadınların çok daha etkili bir konuma sahip olacağını söyleyen Yılmaz, "Hem bilgi birikimi, beceri ve eğitim düzeyi artacak. Diğer taraftan daha fazla gelir elde edecek, daha fazla gelir elde ettikçe daha fazla güveni artacak. Daha fazla toplum hayatına yön verecek. Kadınlar bu toplumda daha fazla etkili hale geldikleri zaman, o toplumda daha fazla huzur doğar, çatışmalar, çekişmeler azalır" diye konuştu.

Kadınların hiçbir zaman şiddetten yana olmadığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Kadınlar çoluk çocuğunun geleceğini düşünürler. Toplumda huzursuzluk doğuracak, korku doğuracak, çatışma doğuracak süreçlerden uzak tutmak isterler. Toplumun huzuru ve güveni açısından kadınlarımızın daha fazla bu işin içine girmesi son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bilgi yarışmasına geçildi. Dereceye giren yarışmacılara cumhuriyet altını ve çeşitli tarımsal konuları içeren kitaplar hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren grup, il ve bölge yarışmalarında Bingöl'ü temsil edecek. Grup, burada da derece yapması durumunda Türkiye finali yarışmalarına katılacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın